Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (9)

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Jestli jste měli rádi „Žhavá sedla“ a ostatní filmy Mel Brookse, nebo „Připoutejte se, prosím“ a „Žhavé výstřely“, tak se budete smát této české komedii absurdu. Neprávem špatně oceněný film, asi kvůli české neoblíbenosti toho typu srandy. Má dynamiku, nespomaluje až do konce, to je to důležité. Ale je to lehké, to jo.

plakát

Otřes systému (1990) 

Nespravedlivě podhodnocený film. Řemeslně poctivě udělané drama. Nejdůležitější je ale vedoucí myšlenka : - co nám brání, abychom nezačali vládnout světem, teď a tady ? Co je za potřebí, aby člověk přestal akceptovat nastavená pravidla ? Pravé drama tkví v momentu změny. V otřesu systému. A spouštění svobodné vůle z řetězu. Démonské moci, která je v každém z nás. Alister Crawley zdraví.

plakát

Ex Machina (2014) 

Ex machina stejně jako Anihilace jsou filmy především vizuálně hezké. Ideje, které rozebírají jsou aktuální, otázky správné. Ale ! Garland prostě neumí napsat dobrý scénář. A o tom to je. Kdyby angažoval npr. Paula Shrodera, to by určitě vzniklo mistrovské dílo. Poučí se člověk z chyb ? Doufejme.

plakát

Balkánský masakr paintballovou pistolí (2010) 

Někdo napsal „blbost..ale mě kvůli něčemu baví“. Shrnuje to podstatu. Mladý režisér, vyšinutý nápad, minimální prostředky a (kromě výjímek) amatérské hraní...ale něco v tom je. Bůhví co. Evidentní vliv filmu Deliverance J. Boormana. Pro lidi, které Hollywood svojí hloupostí už léta uráží, a kteří také milují absurd, byla to osvěžující blbina. Akorat se ten český titul nepovedl. Když se podíváte na srbské filmy, tak tomu se říká balkánský, tento film klidně mohl být natočen v Dánsku nebo ve Švédsku.

plakát

Slunečná (2020) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo nadějně, pohádka o Popelce pro dospělé. Domácí puťky si mohou snít o bohatém hezounkovi. Jak scénaristé začali přidávat další postavy, komplikovat děj- kdo koho s kým, začíná vše připomínat nekonečné seriály typu Ordinace, Modrý kód apod. Opravdu tolika lidem stačí koukat jen na selku, která má pořád namalovanou pusu a určitě vůbec nesmrdí, babču vědmu, prožranou kamarádku, která nadváhu maskuje těhotenstvím a kluka, co není mafián. On má jenom kontakty všude a na všechny důležité, všem zařídí dotace a nejlepší ceny, hlavně ale miluje naivku, která ho stále dokola odmítá.

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) 

Ze začátku jsem fandil, jednotlivé případy jsou zajímavé, tajnosnubné natahování ale seriálu neprospívá. Scénáře jsou chudé, dělení do dvou dílů vše uměle natahuje. Kristýna N-F jen rádoby chytře kouká a zásadně neodpovídá na otázky, Vaculík taky nemá co hrát, takže hulí jednu za druhou. Není divu,že má raka, jistě ho bude mít brzo i v reálu. Celé je to jako reklama na cigarety, zrovna v době, kdy kouření má být na ústupu. Za mě má šťávu jen Trnavský a Rašilov.

plakát

Pravý rytíř (2016) (TV film) 

Slibující napětí mezi otcem a synem, králem a princem, válečníkem a intelektuálem, vše je zkaženo nelogickým scénářem. Také nelogické použití skvělé krajiny: putování přes Spálenou zemi a zpátky sem a tam jako za roh do trafiky. Princezna svým půvabem by klidně mohla být švadlenou nebo kuchařkou. Nevšimli jsme si, že by mezi ní a princem cokoli jiskřilo. Nevyužitý potenciál.

plakát

Američan (2010) 

Tenhle velmi přesný a elegantně udělaný film jednoho rozeného fotografa není pro lidi, kteří nevnímají krásu vizuální kompozice. Příběh je jednoduchý a ani nebylo zapotřebí, aby byl složitější. Jako dobrý western: A lonely cowboy 21. století , replika Jamesa Bonda, kterého s úctou cituje. Ale to co Corbijn dal rozmazlenému publiku, to k čemu chtěl diváka kultivovat, je vizualna poetika. Každý druhý záběr by mohl být pohlednice, nebo ve velkém formátu viset na zdi. Kromě toho správně demonstroval minimalistické filmové řemeslo, kde méně je opravdu více: krása ženy, napětí a strach zabijáka, indiference půvabného okolí...Aby se správně prohlédl, aby navedl na správné asocijace a paralely, citoval Sergia Leonea na více místech, jako rozcestníky. Udělal film jasný a krásný a s tak jednoduchými prostředky, že tím vysoko rozpočtovému Holliwoodu ukázal dlouhý nos.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

I přes veškeré připomínky, tolik řeči o „vybroušení“ a nedodělaných detailech...jen jedno: uměli byste to udělat lip ? Seriál Kosmo je aktuálně nejlepší, co česká televize byla schopna vyrobit. Dialogy jedou bez „laugh track“, předpoklad je spravné naladění, takže někteří diváci mají problém s rytmem porozumnění a reagovaní. Ale je to jejich problem. Už ted jsou některé citáty legendární a staly se částí české kultury.

Ovládací panel
25. nej uživatel Antigua a Barbuda