Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Panství Downton (2019) 

Vítejte zpět na Panství Downton! Od poslední návštěvy se nic nezměnilo, potkáte staré známé a navíc přijede král. Krásná tečka, povedené a vtipné jako vždy, velké plátno těm velkolepým záběrům vyloženě svědčí.

plakát

Toman (2018) 

Ve filmu se vyskytuje opravdu hodně postav. V orientaci pomáhají popisky, ale i tak jsem se ztrácela a chvílemi nevěděla, kdo je na (v) čí straně. A ve výsledku je to o tom, co bylo potom.

plakát

Všichni to vědí (2018) 

Slušný dramatický příběh. Kupodivu mi ani nevadila délka, která odpovídá příběhu. Ten neplyne nijak akčně, ale pořád udržuje divákovu pozornost.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Přiznám se, že nadšení ohledně tohoto filmu úplně nesdílím. Na oscarový film roku jsem asi čekala něco víc. Neříkám, že je špatný, to určitě ne - výběr tématu originální (což v poslední době opravdu oceňuji), herecké výkony skvělé. Přirovnala bych to k francouzskému filmu Nedotknutelní (americkou verzi jsem zatím neviděla), ale proti němu tomu "něco" chybí. Ale třeba je to jen můj pocit :)

plakát

Co jsme komu zase udělali? (2019) 

Skvělé pokračování, které se směle vyrovná prvnímu dílu (což nebývá obvyklé). Francouzské komedie se poslední dobou opravdu daří.

plakát

Léto s gentlemanem (2019) 

Film extra nenadchne, ale ani neurazí a svého (postaršího) diváka si jistě najde. Přeji panu Hanzlíkovi, že si splnil sen a podle jeho scénáře byl natočený film. A je pravda, že letní atmosféru se mu povedlo navodit dokonale. Až jsem zapomněla, jaká je venku zima.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Komedie, která přirozeně plyne a nemá větší ambice, než pobavit. A to se daří velmi dobře. Možná až tak moc, že na ni budu muset zajít ještě jednou, protože přes smějící se dav mi minimálně třetina vtipů utekla.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Co si budeme povídat - dabér se na tomhle filmu moc nenapakoval. Ale přesto, že se v něm (moc) nemluví, tak děj docela utíká. Oceňuji odvahu jít do takového ztvárnění, které je odměněno dobrým výsledkem.

plakát

Kursk (2018) 

Když nepotopitelná ponorka klesne ke dnu, je to průšvih a mezinárodní ostuda. Každý národ by to řešil jinak, rusové to mají takhle. Vcelku povedený pohled na situaci a všechny, kterých se týká. Film, na který můžete vyrazit s partnerem, protože si tam každý najde to svoje. A Colin Firth v námořnické uniformě jako bonus :)

plakát

Blade Runner (1982) 

Na svou dobu vizuálně zdařilé i hudba byla skvělá, ale podstata příběhu mi uniká. Časová dotace byla více než dostačující, bohužel byla využita spíš na popis prostředí v budoucnosti než na vysvětlení jednání postav. Nebo musím nejdřív přečíst knihu?