Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna (Alena Antalová) tráví se svým manželem (Igor Bareš) každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Jsou svoji už celou věčnost, takže jejich manželství sklouzlo, jak to tak bývá, do rutiny a stereotypu. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná. Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Anna zažívá pocity již dlouho nepoznané. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (214)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona žije v neuspokojivém manželství, které po dlouhých letech vyčpělo, on je galantníí zámecký pán, který se k ní chová tak, jak její manžel už dávno ne. Jednoduchá premisa by nevadila, ale celkově je to prostě nuda. Vtip tu vlastně zastupují jen klasické vesnické stereotypy, které ovšem tady vůbec nefungují, samotná romantika je z ranku těch lehkých a nevinných a příběh sám se vyhýbá byť je náznakům nějaké košatosti. Co mi sedlo byla prosluněnost, myšleno doslova. letní atmosféra v Adamcově podání, jakkoliv je objektivně nezajímavá a tuctová, mi jednoduše sedla. A dalším plusem je Antalová, která se mi vždycky líbila a s přibývajícími roky se na tom nic nemění. O to větším castingovým úletem je fakt, že její dceru tu hraje strhaná Vondráčková. Co se Hanzlíka týče, tak tomu to tady nesedlo a světáckého elegána jsem mu nežral ani náhodou. 30% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl, že scénář napsal Hanzlík a že film se jmenuje "Léto s gentlemanem" ihned mě napadlo, že to je pokračování filmu "Léto s kovbojem". Herecké obsazení se mi nepozdávalo, protože TY jména. TY které chcete byli až moc dole....Soukup!, Goldflam!, Županič!, Čenský, Žák!, Hrušínský!...…….Bože to je sestava na film roku 2019!! No spletl jsem se. Šeredně jsem se spletl a napálil atd. Herci výše zmiňovaní tam hráli jen ubohé štěky nehodné jejich kvalit. Snad to byl počin z pouhého přátelství k Hanzlíkovi, který je pozval k sobě na chatu a za měsíc splácali tohle....Za scénář, který si Hanzlík napsal sám sobě jsem se musel někdy stydět. Příběh naprosto chybí, je nelogický a někdy je doplněn o trošku podobné sekvence s jinými českými filmy - Vesničko má středisková, Na samotě u lesa, Slunce seno…..Jsou to jen opravdu krátké scénky, které ale poznáte pokud tyto filmy máte rádi. Dalším negativním a velmi rušivým elementem je pak samotný Hanzlík, který se už hodí jen na role černokněžníků viz pohádka "Pravý rytíř" a ne na role seladonů s rozhalenou košilí a na cválajícím koni. Za mě Hanzlík nikdy nebyl žádný lamač srdcí a tak nemůžu napsat, že by mu ta role sedla před 20ti lety více....To si v tomhle věku může dovolit ještě Bartoška a snad i Abrhám i když ten už je opravdu dědeček, ale ta elegance tam bude vždy.... Takže o čem ten film je? Víte, že já ani nevím? Čekal jsem na to, až do hořkého konce a nedočkal se. Mohu se tedy jen domnívat o čem je a co měl vyjadřovat a nastínit zde k čemu jsem dospěl: 1. Hanzlík se chtěl rozloučit se svou hereckou kariérou a na stará kolena zfilmoval scénář, který mu ležel dlouho v šuplíku. Ve filmu se snoubí jeho možné zážitky plus fikce a závěrem velká rozlučka s diváky. 2. Hanzlík chtěl napsat příjemnou letní romantickou komedii o starci, který zažívá poslední vábení. 3. Hanzlík se zbláznil Pokud je to bod jedna, tak si zaslouží film tu jednu hvězdičku. Ahoj, děkujeme už nic nepiš. ()

Reklama

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Pozemský anděl v bílé košili Jaromír Hanzlík oblbuje místní ženy svými debilními řečmi o Rusalkách, Zlatovláskách a Jitce z pověsti a do toho jsme svědky spousty WTF momentů, nezvládnuté režie scén a Jiřího Adamce politého vodou za zvuků písně Můj čas. Hovnocucová stupidita. Kdo by to nechtěl vidět? 0% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík debutoval jako scénárista a napsal si roli na tělo - tajemného šlechtice kříženého básníkem, dobrodruhem a sedmilhářem, který verši motá hlavu dámám kolem obzvláště jedné zanedbávané Anně v podání Aleny Antalové, kterou úplně ignoruje manžel. Co na to říct? Čekal jsem to horší, ale svoje diváky si to asi najde, respektive divačky 50+, které sní o tom, že ještě jednou zažijou pořádnej vodvaz jako v sedmnácti. Pro mne velmi slabý film, který má plus v letní atmosféře a scéně s Adamcem v roli Adamce,. PS: některým herečkám chybí soudnost a přebývá plastik, taková to bývala kočka Yvettka, ale když ženská neumí stárnout, tak jí už moc nepomůžou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vzpomenete si, kdy naposledy Jiří Adamec natočil nikoli televizní, ale celovečerní film? Ano, správně, nikdy. A u toho mělo zůstat. Když sám vystupuje ve scéně, kde jeho postava jménem Adamec (a poslouchá u toho příšernou píseň Můj čas ze Sanitky, haha, asi humor) vypouští mezi lidi splašky, aby nakonec sám skončil celý od hoven (jasně, až na to, že z hadice zjevně teče jenom voda), je nejlepší metaforou celé jeho tvorby. Celý film působí jako jeden dlouhý díl Pojišťovny štěstí, čemuž nahrává i strašná hudba, které napsala slova jeho manželka - doufal jsem, že výstupy této sporťačky na hudebním poli byl jen omyl, no, tak zjevně nebyl. Léto s gentlemanem je v první řadě strašně špatně napsaný film. V mnoha scénách si odporuje a děj nedává smysl, scénky mající ukazovat "kolorit chatařského života" jsou úplně navíc a fakt nevím, proč tam jsou... snad aby se natáhl děj na celovečerní stopáž...? Už vůbec nechci hodnotit základní premisu, že "všechno je lepší než rozvod", protože bych byl leda tak vulgární. Jasně, čert vem životní štěstí nebo spokojenost, jednou sis vzala debila, tak holt s ním musíš vydržet až do hořkýho konce. Tak tuhle odevzdanost a českou neschopnost přijmout zodpovědnost za vlastní osud z duše nenávidím. Navíc film ani není vtipný, což na to, že má jít o komedii, je celkem průser. Ale humor tam opravdu není ani náznakem. Jestli to mělo být těch několik geronto-sexistických rádobyvtipů, no tak to teda potěš. Všichni navíc v tom filmu pálí za Alenou Antalovou, což teda vůbec nechápu proč, život se jí ve strhané tváři podepsal tak hrozivě, že matku Lucie Vondráčkové jí klidně věřím. A propos, Vondráčková. Škoda, že jí nikdo neřekl, že není herečka, protože tak zoufalej nehereckej výkon jsem dlouho neviděl. Skoro jako Martin Kraus, kterýmu pro změnu není ani rozumět. Ostatní na tom s výjimkou Igora Bareše ale nejsou líp, i sám Hanzlík, a to ho mám hodně rád, je s rozhalenou bílou košilí k pupku spíš k smíchu a dýchavičně nemůže ani pořádně nastoupit do auta. A vlastně se v celém filmu nic neděje. Tak proč tak vysoký hodnocení? (Ano, dvě hvězdy je horší průměr a v zásadě vysoké hodnocení.) Asi za to, že zvlášť teď, s koncem léta, na mě to v zásadě pohodový léto ve filmu nostalgicky padlo. Ta atmosféra Šrámkova Splavu a letních lásek tam prostě je, stejně jako touha po štěstí a pocitech znovunabyté svobody. Škoda, že ty pocity závěr zašlape do země. A taky a hlavně: jednu hvězdu čistě za osobní vzpomínku na vlastní letní románek s jednou starší dámou s odrostlými dětmi v nefunkčním manželství, ke které jsem se v myšlenkách při sledování Léta s gentlemanem pořád vracel. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama