Reklama

Reklama

Co jsme komu zase udělali?

  • Francie Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci staré dobré Francie a tudíž i správní maloměšťáci, se tak trochu s těžkým srdcem smířili s tím, že se jejich dcery provdaly za muže rozličných původů a podařilo se jim překonat všechny jejich zakořeněné předsudky. Ale nyní čelí nové hrozící krizi. Jejich čtyři švagrové Rachid, David, Chao a Charles jsou odhodláni z mnoha různých důvodů opustit Francii. Ale jak k tomu přijdou právě Cloude a Marie Verneuilovi? Jejich obavy, že se z jejich blízkosti rozeběhnou po celém světě dcery i vnoučata, je vede k vymýšlení nejrůznějších důvodů jak je ve Francii všechny udržet. A to nejlépe tak, že jim dokáží, že je Francie tou nejúžasnější zemí na světě. A to i přesto, že na ni oba do této chvíle svorně s velkou chutí nadávali. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JSME KOMU ZASE UDĚLALI? COPAK VE FRANCII SE ŽIJE ŠPATNĚ?…“ /// Dvacet minut – a nic! Žádnej smích (můj). Je to jako český komedie – samej děj a vtipe – kurva kde seš? Pak – jakože to bude vtipný… v katedrále v Alžíru nikdo nebyl! – chápete to, jo? A prostě tak, no. Námět slibuje vtipný momenty, ale film jich moc nenabízí. Je to taková obyčejná rodinná (multi)story. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Doma už nám chybí jen lesba (Afghánce už máme…). 2.) Připíjím na Francii! 3.) Thx za titule „doummais“ a „Andyxxxek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Krásný a kvalitní nekorektní humor ocení především ti, co se ve frankofonním nebo evropském společenském prostředí skvěle orientují. To já s cílením na východ už bohužel tolik nejsem. Kromě vždy skvělého Claviera hrají prim oči Pascala N'Zonziho. O hodně slabší, protože vystřílené, než jednička. Trojku už prosím spíš ne. ()

Reklama

Ema57 

všechny recenze uživatele

Svižný Christian Clavier a svižná komedie, ve které nechybí situace, které si dělají srandu: z židovství a klišé o obchodování, z lesbické lásky, z černošské zarputilosti, z muslimství, z nordic - walkingu, z plivání na zem, z francouzského labužnictví, z Shakespeara, respektive z Othella. Vlastně docela odvážný film s milou a vlasteneckou pointou. Merci. Dobře jste nám to zase natočili! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka naváže tam kde tehdy jednička skončila a nese se zhruba ve stejném duchu. Proto je rozhodně lepší si dát od jednotlivých děl menší pauzu. Byť je to ve všech směrech výrazně slabší, komedie je to stále velice dobrá. Největší problém proto tkví v originalitě a přílišnou inspirací v úspěších jedničky. To podruhé samozřejmě neslaví takové úspěchy, ale za vidění to rozhodně stojí. Alespoň já se tedy bavil. Teď navíc, když už jsem měl tu čest i se zbrusu novou trojkou, mohu díla náležitě porovnat a jednoznačně seřadit od nejlepšího po nejhorší. 69% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Roky a od únorového vydání do kin i měsíce čekání se vyplatily a ta svérázná francouzská rodinka, jejíž patálie mě tak učarovaly před 4 lety, je zase zpátky. Nevěřil jsem tomu, kolik nápaditých vtipů půjde vyždímat z nynějšího ústředního problému, a proto jsem tolik překvapen. Nedivil bych se, kdyby Frantíci přišli za pár let s dalšími rasovými a společenskými předsudky v legračním kabátu. P. S. Elodie Fontan se nemůžu vynadívat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V předchozím díle Co jsme komu udělali? (2014) měly Claudovi dcery pro své děti kočárky od značky Bugaboo. Laure ovšem má kočárek od jiné značky. (Berlea)
  • Na rozdíl od prvního filmu byl tento film natočen z části skutečně v Chinonu, kde žije rodina Verneuilů. (veronikajel)

Reklama

Reklama