Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Další skvělé Nolanovo dílo, které mě osobně ale tolik nezasáhlo. Čekala jsem, že se bude více věnovat pocitům viny a uvědomění a méně chladnému politikaření. Nejlepší scénou za mě jednoznačně byl cvičný výbuch a následný děkovný proslov.

plakát

Vír (2022) (seriál) 

Za mě skvělý, napínavý, hlavním hrdinům jsem věřila všechno. Časový paradox tam občas nedává smysl, ale ve finále to bylo příjemně koukatelný, když nad tím člověk moc nepřemýšlí.

plakát

Prodloužený víkend (2013) 

Za mě lepší 4*. Skvělá kamera, taková náladovka na večer se skvělými hereckými výkony (zejména Kate a Gattlinovi, kterým jsem věřila každý záchvěv a každý nervózní pohled).

plakát

Polární expres (2004) 

K tomuto filmu se v období Vánoc pravidelně vracím. Kouzelná atmosféra a výborná hudba mě pokaždé dostanou. Příběhově možná trochu slabší, ale ten konec mi to vynahrazuje :)

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Námět skvělej, ale mohli ho rozvinout lépe. Nejvíce mě rozhodně bavila 1. a 2. série. Všechno bylo nový, děsivý a postavy jsme teprve poznávali. Po čase mě pak začalo strašně štvát opakovaný nesmyslný, sobecký a debilní chování některých hlavních postav, nejvíce asi Clark a Abby. Alias "Já vím nejlíp, co je pro všechny nejlepší a tak rozhodnu za všechny." U nich bych ocenila, kdyby se postavy postupně vyvíjely a dokázaly se poučit ze svých chyb. 3. série s Allie mi přišla úplně nejslabší, děj mě vůbec nechytl a ani mi to moc nedávalo smysl. Ve 4. sérii to začíná být lehce zajímavější, mají před sebou novou výzvu. 5. série mě chytla a bavila hodně, nové postavy vdechly zase trochu život jinak opakujícímu se ději. 6. série byla zajímavá, děj byl celkem předvídatelný, ale stejně mě to celkem bavilo. A 7. série, no, čekala jsem asi trochu víc, možná kdyby odřízli poslední scénu, byla bych spokojenější.

plakát

Moje učitelka chobotnice (2020) 

Emotivní dokument, který není plný vědeckých faktů, ale přesto se na něj krásně dívá. Neskutečně lidský, milý film.

plakát

Vražedná práva (2014) (seriál) 

První série mě hodně bavily. Udržování napětí skrz flashbacky, neustálé nečekané zvraty, to bylo super. Akorát ke konci seriálu už mi přišlo, že těch zvratů bylo až moc a přišly mi i předvídatelné. Hlavně mě to dostalo do bodu, kdy už mi žádná z hlavních postav nebyla blízká a nikomu jsem nic nevěřila. Dokoukala jsem to jen ze setrvačnosti a jsem ráda, že to 6. sérií skončilo, víc už bych nesnesla. Myslím, že kdyby seriál skončil 4. sérií, hodnotila bych 5/5.

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Jason Bateman a Laura Linney příjemně překvapili. Ozark mě dostal svojí ponurou atmosférou, neustálým napětím - kde čekáte, co všechno se podělá, nečekanými zvraty a postupným vývojem charakterů jednotlivých postav. Za mě 10/10

plakát

Všechny malé zázraky (2020) 

Výkon Elle Fanning byl fantastický a věrohodný, ale chyběla mi chemie mezi hlavními protagonisty. Oproti knize nemáme možnost poznat hlavní postavy do hloubky, dialogy jsou spíše ploché a někdy prostě méně není více. Přijde mi škoda, že film neměl vypravěče a nemáme možnost tak nahlédnout do mysli Finche a Violet a to, jak jsou odlišní. Čekala jsem něco více.

plakát

Riverdale (2017) (seriál) 

Zhlédla jsem první tři série a dál pokračovat nehodlám. 1. série byla fajn, mělo to celkem hlavu a patu, bylo to svižný, líbila se mi postava Jugheada jako vypravěče a mělo to tu správnou mystery atmosféru. 2. série byla už horší, příběhy se začaly trochu víc zamotávat a přestávalo to dávat smysl. A 3. sérii jsem už dokoukala jen ze setrvačnosti, byla to ztráta času. Děj zbytečně překombinovaný, oblíbené postavy se staly neoblíbenými. Možná, kdyby mi bylo 15, tak by mě to bavilo víc.