Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Western
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 486)

plakát

Výslech (1982) 

Poláci točí v roce 1982 (!) film, který natvrdo ukazuje zlocinnost komunistů. Přiznávám se, že po zhlédnutí mi bylo dlouho uzko. Více se mi líbil novější polský film Slepota (Zákal) , v němž je ovšem i víra i naděje.

plakát

Jarmark marnosti (2018) (seriál) 

Malebné, herecky skvělé, napínavé. U řady postav převažují spíše záporné vlastnosti, které jsou tu kontrastne podávány. U hlavní postavy Becky se povaha postupně vybavuje, čímž je zesílenío napětí a dramaticno...

plakát

Hamlet (1990) 

Dechberoucí, úžasné! Dáno předlohou i provedením.

plakát

Paní Lowryová a syn (2019) 

Moc pěkně natočené s tísnivou atmosférou. Odehrává se většinou v jedné místnosti, jen občas náznaky průmyslové čtvrti. Malíř obětující vše své matce, vynikne až po její smrti.

plakát

Omar (2013) 

Kvalitní film s dokumentární hodnotou i symbolikou, přesahující tento konkrétní příběh...

plakát

Romaneto (1980) 

Poněkud přehnaně ukázána sociální problematika, jinak ale pěkný dobový kolorit, a excelentní Viktor Preiss. Škoda jen, že mistrovské romaneto "Svatý Xaverius" je tu tak nějak rozpuštěné mezi ostatním...

plakát

Havel (2020) 

Nudná a nesmírně duchaprázdná báchorka o tom, jak si estébáci a komunisté vylámali zuby na Havlově "čestnosti". Asi nejvíc mne překvapuje, že tak špatný film vůbec vznikl. Jeho jediná hodnota je snad pouze v tom, že - ať už chtěně, či nechtěně - ukazuje myšlenkovou i morální impotenci osobnosti, kterou nám prý záviděl svět...

plakát

Vzpomínky (1968) 

Film z období zač. 60. let v předvečer komunistické revoluce na Kubě a příklonu k SSSR. Po celou dobu nás tu provází nuda hmotně zajištěného, ale stále nadrženého intelektuála. Jasný vliv francouzské nové vlny se spoustou otravných pseudofilozofických flashbacků. Nechápu vysoké hodnocení, pro mne téměř odpad.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Výborně typizované postavy pofidérních pražských figurek a šejdířů. V druhé půli i napínavá záplatka. Bolek Polívka opět excelentní.

plakát

Střelec (1976) 

Wayne hrál ve svém posledním westernu sám sebe (neboť skutečně umíral na rakovinu). Film, jenž je snad nejvýraznějším protipólem italských westernů, staví na principech cti, spravedlnosti a zasloužené odplaty.