Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (190)

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Před vstupem do kina jsem se přesvědčovala o tom, že nebudu srovnávat s předešlými zpracováním. Už od Orient expresu vím, že je to úplně jiná liga, no bylo to zbytečné protože tohle zpracování hraje úplně jiný sport. Ujasněme si jednu důležitou věc. Důvod proč detektivky od Agáty Christie tak dobře fungují i skoro po 100 letech jsou silne postavy, inteligentní detektiv a smysluplné dialogy. Každá z postav má charakter, život a také samozřejmě motiv a my před vraždou máme možnost do těchto vztahů nahlédnout a zhodnotit je a následně s detektivem vyřešit záhadu. Bohužel v tomto zpracování se nic takového nekoná. Celý film je postavený na dlouhých záběrech Egypta ( nicméně krásné záběry, to se musí nechat), scénách se sexuálním podtextem a plytkých rozhovorech o lásce a zase nuceni amerického snu o napravení chladného detektiva. Většinu filmu jsem se chytala za hlavu nebo s ní nevěřícně kroutila. A tak špatně efekty a hrátky s pozadím jsem už dlouho neviděla, bylo to tak okatě poznat. Prosím prosím prosim kdy už konečně někdo začne utrácet peníze za pořádně scenáristy a přestane je vyhazovat za zbytečné digitální efekty.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Jojo není nad to, vzít odlehčenou humoristickou knížku. Výstřihat z ní humor a narážky na tehdejší poměry a ze zbytku natočit nesmyslný romantický film. Kdybych mohla hodím po Vejdělkovi papuče. 🤦‍♀️

plakát

Skleněný pokoj (2019) odpad!

Souhlasím s většinou negativních komentářů, takže mi přijde zbytečné je znovu opakovat. Jen chci říct jak hluboce jsem byla zklamaná a že se mi snad nikdy nestalo, že bych z kina chtěla utéct. Neudělala jsem to a to byla už druhá chyba tohoto večera. Tou první už byl nápad jít na tento film. 😕

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Kdyby se režisér zaměřil vic na podstatu děje a vymáčkl něco z myšlenek z knížky a ne to neustálé přelétávání hrdinky od jednoho kluka ke druhému udělal by lépe. Pokaždé když jsem už čekala, že se něco začne dit, tak Jenifer skončí na zádech. Je tam spousta okamžiků, kdy jsem se zararila a "co?" . Pro mě nejslabší z celé série.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Jedním slovem božské, skvělá hudba a způsob ztvárnění, to členění scén černou linkou no úžasně se to sem hodí. A herci? Henry Cavill je hned po Danielu Cregivi nejoblíbenější tajný agent. Elizabeth Debicki je úžasná a ta role jí tak sedí je to jedinečné.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Jo no hezky pokus o napodobeni klasickych britskych historickych filmu, ale za me dost nepovedeny. Vzhledem k tomu ze jsem knihu necetla tak dlouhe pohledy hlavni hrdinky fakt nechapu. A vubec nebudu komentovat, ze hlavni hrdinka je hloupa husicka.

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Lily Collins je fakt příjemná a roztomilá, jen je mi líto, že z té dračice se stala taková uťápnutá a rozklepaná slečna. Atmosférou mi to hodně připomíná Jeden den. Ale tři hvězdičky tomu bohatě stačí, není to nic závratného. Možná že jsem od toho očekávala víc, ale jedno schlédnutí tomu bohatě stačí.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Škoda, že se to ze začátku tvářilo tak vážně, chvíli mi trvalo než jsem to dokázala rozpoznat záměr filmařů. A jednu hvězdu dolu za smrt Colina Firtha.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Slovo špatný ani zdaleka nevystihuje, jak moc špatný to bylo. Za celé dvě hodiny se tam nic nedělo, jen letmé výstřely do tmy bez vysvětlení.

plakát

Zmizelá (2014) 

Dokonale rozehraná hra v několika rovinách. Celou dobu jsem nevycházela z úžasu. Rosamund Pike byla naprosto neuvěřitelná. Ještě teď mi z toho běhá mráz po zádech. Skvělý režijní výkon, který ukazuje několik různých náhledů na jednu událost. Jednoznačně si 5 hvězd zaslouží.