Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka

Oblíbené seriály (7)

Comeback

Comeback (2008)

Ozzák a Tomi Paci jsou prostě fenomén. I směs charakterů ostatních postav (puberťák Lexa, totálně upjatá Saša, krkavčí matka Simona, všeuměl Horvy…) je tak dobře namíchaná, že z ní natočili 50 dílů a pokaždé je to něco trochu jiného a vždy vtipného. Občas jsou některé vtipy očekávatelné, prvoplánové, ale … funguje to, je to nehorázná sranda. Kam se hrabou zahraniční sitkomy. Scénář seriálu je naprosto špičkový. V několika dílech překvapivě vystupují i známé osobnosti (Karel Gott, Helena Vondráčková, Vlastimil Harapes, Standa Hložek). Všechny tyto scénky s nimi patří mezi ty nejlepší, uvedené celebrity si totiž umějí udělat legraci sami ze sebe. Tento seriál si pouštíme doma téměř pravidelně. Vždy, když se neshodneme na filmu, skončí večer s několika díly Comebacku. I když už plno hlášek a scén známe nazpaměť, je to neuvěřitelné, smějeme se pokaždé. Chápu, že některé diváky to hned neoslovilo. Ale všem těmto bych doporučil zejména epizodu Zlatá ledvina, kdy musí Simona na pracovní úřad. To je prostě lahůdka.

Kosmo

Kosmo (2016)

Vzácný úkaz, že vzniklo něco tak pěkně nekorektního. To se dnes moc nevidí. Humor, který si nebere servítky a dobírá si náš i několik cizích národů a naši milovanou EU... Neotřelé nápady realizované perfektně obsazenými rolemi (podle mne zejména Myšička, Hána, Josefíková). Přes pomalu se rozjíždějící první díl je to naprostá pecka, škoda, že dílů bylo jen pět.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Pánové Cleese, Chapman, Idle, Jones, Palin a Gilliam vytvořili originální tvůrčí zřídlo, ze kterého vznikla tato pokladnice humoru. Tyto absurdní skeče si neustále utahují z BBC, armády, historie, ale i z plno jiných věcí. Originalita nápadů je dodnes nepřekonaná. Pracovali ve skupinkách Cleese-Chapman, Palin-Jones a Idle tvořil hlavně samostatně (jeho dílo jsou scénky, jak muž sedí za stolem před kamerou a hovoří dlouhý monolog, až se úplně zamotá do vlastních blábolů) Jednotlivé skeče pak dávali dohromady, spojoval je Gilliam svými bláznivými animacemi. Kdo nezná, rozhodně musí vidět. Také jsem zjistil, že verze, kterou občas uvádí Česká televize, má lepší titulky, než originální DVD. Pan Petr Palouš, který je vytvářel, totiž překládal i pasáže z jiných jazyků, protože Pythoni si občas dělají srandu např. z Francouzů a mluví francouzsky, na originálu však titulky k francouzštině chybí. Rovněž některé přeložené výrazy jsou zde lepší, nově vymyšlená nová česká slova (komikůň, kuroprud,…) Až to budou zase v ČT dávat, všem doporučuji televizní verzi. "Nudge, nudge, say no more..."