Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Obsahy (57)

Hans Zimmer: Live at Coachella

Hans Zimmer: Live at Coachella (2017) (koncert)

Oficiální záznam formálně nepojmenovaného koncertu přináší novou verzi koncertního vystoupení Hanse Zimmera, kterého se mohli dočkat diváci na hudebním festivalu Coachella v roce 2017. Oproti koncertu Hans Zimmer: Live in Prague (2017), který se odehrál o rok dříve, přináší toto vystoupení zkrácenou, ale upravenou verzi doplněnou o nové číslo. Změnou je také obměna sestavy několika hudebníků (Richard Harvey hrající na dechové nástroje je nově nahrazen Pedrem Eustachem) a patrné je i drobné instrumentální rearanžmá některých čísel, které zazněly na koncertu Live in Prague. Toto vystoupení zároveň časově předcházelo druhému Zimmerovo pražskému koncertu z roku 2017, ze kterého oficiální záznam již nevznikl.

Who Wants to Be a Millionaire

Who Wants to Be a Millionaire (1998) (pořad)

V roce 1998 vznikla ve Velké Británii vědomostní televizní soutěž, v níž bylo možné vyhrát až milion liber po správném zodpovězení patnácti otázek. Jedná se o vůbec první verzi soutěže u nás známé jako Chcete být milionářem?, kterou si diváci oblíbili natolik, že vznikla spousta oficiálních zahraničních verzí. Licenci na tuto soutěž zakoupilo několik desítek zemí, přičemž v některých se díky velkému ohlasu soutěž vysílá dodnes.

Millionaire: A Major Fraud

Millionaire: A Major Fraud (2003) (TV film)

V roce 2001 došlo v anglické verzi soutěže Chcete být milionářem? k nevídanému podvodu. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh i se svědectvím zúčastněných a členů štábu přináší tento dokument. Jedná se o unikátní záznam z podvodné výhry, která nebyla nikdy vyplacena.

Slender Man

Slender Man (2018)

Příběh vypráví o ženě, která je pronásledována svou vlastní minulostí. Navzdory všem nepříjemným vzpomínkám ji osud přivede ke starým přátelům, aby se dopátrala děsivého zjištění - tajemná děsivá postava z jejích dětských norčních můr je skutečná a je jí daleko blíže, než si kdy dokázala představit.

Beyond the Mind's Eye

Beyond the Mind's Eye (1992)

Série krátkých počítačem vytvořených animovaných filmů, jež byly vytvořeny z animací, které spolu původně neměly nic společného krom toho, že byly vytvořeny prostřednictvím dobově nejvyspělejší počítačové animační techniky. Hudbu k těmto krátkometrážním videím složil český skladatel Jan Hammer.

Red Room Riddle, The

Red Room Riddle, The (1983) (TV film)

Todd chce být přijat do party, ale jeho přijetí je vázáno úkolem - prozkomat tajemný dům a podat výpověď o tom, co uvnitř viděl. Bill je jeho kamarád, který jde na výpravu spolu s ním, aby na něj dohlédl. Hoši se tedy vydají na tajemný pozemek s podivným domem, kde se seznámí s divně oblečeným hochem, který se jim představí jako Jamie Bly. Nabídne se jim, že je domem provede. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby, jak se později ukáže, nebyl Jamie už několik desítek let po smrti. Chlapcům se otevírá hrůzné tajemství toho, co se tu kdysi odehrálo.

Haunted Mansion Mystery, The

Haunted Mansion Mystery, The (1983) (TV film)

Angel Wilsonová se se svou rodinou přestěhuje do staršího domu a od svého souseda Billyho se dozví, že v domě starší duch starého lakomce, o kterém se traduje, že zmizel beze stopy s milionem dolarů v hotovosti. Později se ukáže, že suterén domu skrývá netušený poklad, jehož nabytí může přivodit komukoli stejný osud jako bývalému majiteli.

Il venditore di palloncini

Il venditore di palloncini (1974)

Giacomino prožívá nepříliš šťastné dětství. Jeho matka opustila rodinu a dala se na cestu prostituce, zatímco otec tráví dny propíjením peněž v místním lokále. Mladý chlapec se snaží vydělat si na živobytí provozem malého loutkového divadla a veškeré peníze pečlivě schovává do plechovky pro potřeby rodiny a doufá, že přijde den, kdy se jeho rodiče dají opět dohromady. Osud jeho přání vyhoví, ale cena za tuto změnu se ukáže být příliš vysoká.

Extrémní případy

Extrémní případy (2012) (pořad)

Extrémne prípady z produkcie TV JOJ prinášajú sériu súdnych prípadov, ktoré boli zinscenované na základe spisov z reálnych súdnych procesov. Jedná sa o kontroverznejšiu a vyhrotenejšiu verziu relácie Súdna sieň (od r. 2008), ktorá rovnako pochádza z produkcie tejto televízie.

Innocent Lesson, An

Innocent Lesson, An (2007)

Krátký příběh o malém Anthonym, který nosí ze školy špatné známky. Reakce přísných a těžce pracujících rodičů je jasná - bez dobrých známek žádná odměna. Jednoho dne se jeho prospěch zlepší a otec ho za odměnu vezme do restaurace na vytouženou pizzu. Nečekaný závěr příběhu pojednává o životních hodnotách a o tom, kdo vlastně dal komu lekci.

Správná pětka

Správná pětka (1995) (seriál)

Psal se rok 1942 a světlo světa spatřila kniha Enid Blytonové „Pětka na ostrově pokladů“, díky jejíž ohlasu vznikla série jednadvaceti příběhů, které byly po čase uvedeny v podobě stejnojmenného televizního seriálu. Čtveřice sourozenců Julián, Dick, Anna, George a pes Tim prožívají dobrodružství plná napětí, odhalují skrytá tajemství, bojují se zločinem a dostávají se mnohdy do situací, v nichž jde o holý život.

Rounding First

Rounding First (2005)

Joe, Tiger a Chris jsou nerozluční dvanáctiletí kamarádi, kteří vyrůstají v městečku Allentown. Každý z nich má své životní trable - Tigerův otec je policista a alkoholik, Chrisovi se posmívají pro nadváhu a Joe již mnoho let neviděl svého staršího bratra. Jednoho dne Joe pojme podezření, že rodiče k němu nejsou upřímní, co se týká výletu, který bez něho chtějí podniknout. Chovají se zvláštně a odmítají mluvit blíže o tom, kam mají namířeno. Odjedou, zatímco tři přátelé tráví léto v baseballovém kempu. Chlapci se odsud rozhodnou uprchnout a zjistit, kam měli Joeovi rodiče namířeno. V tu chvíli ještě netuší, jaké hrůzné zjištění je čeká a jaké tajemství se rodiče před nimi snažili ukrýt. Tajemství, které může doslova zničit jejich doposud ničím nenarušené přátelství.

Knoflíky patří vítězům

Knoflíky patří vítězům (2011)

Od nepaměti trvá vzájemná nenávist Lovreňáků a Velraňáků, chlapců ze sousedních vesnic, pro které je příslušnost k jejich bydlišti více než ctí. Oni, stejně tak jako před lety jejich otcové, stojí proti sobě se záměrem porazit nebo jiným způsobem zesměšnit své nepřátele. Vědomi si toho, že si nemohou vážněji fyzicky ublížit, spoléhají na rafinovanější způsoby, jak nepřítele pokořit. Odřezat protivníkovi knoflíky od košile a kalhot a úspěch je zaručen, alespoň v tom smyslu, že kromě všeobecného zesměšnění nešťastníka budou vykonavatelem trestu vždy právě jeho rodiče. Školní prospěch, nečekané zvraty, ale i nejistá budoucnost hlavních aktérů rozhodnou o tom, kdo skončí jako vítěz.

Terror on the Beach

Terror on the Beach (1973) (TV film)

Čtyřčlenná rodina se rozhodne strávit idylickou dovolenou na opuštěné pláži. Vše by bylo téměř dokonalé, nebýt skupiny výrostků, kteří se rozhodnou narušovat jejich rodinný klid. Co se zdá být na první pohled drobnou nepříjemností, brzy přerůstá v souvislý teror. Původně plánované příjemné zážitky se rychle mění v noční můru, bezmoc nad vzniklou situací a holý strach nad zdravím vlastní rodiny.

Výtah

Výtah (1983)

Někteří lidé si pamatují na časy, kdy se jako děti báli jezdit výtahem. Jedné noci v hotelu dojde k nehodě, při níž málem zahyne několik hostů právě cestou výtahem z restaurace. Vyšetřování případu ale žádnou technickou ani jinou závadu neprokáže. Dny plynou dále a incidentů s výtahem přibývá, tentokrát již smrtelných. Výtahový technik Felix Adelaar se rozhodne na vlastní pěst pokračovat ve vyšetřování i po tom, co je náhle nadřízeným z případu odvolán. Toto rozhodnutí, jak se později ukáže, uvede ve smrtelné nebezpečí i jeho samotného.

Seven in Darkness

Seven in Darkness (1969) (TV film)

Drama o nevidomých pasažérech letadla, které ztroskotá během noční bouře v neznámé pustině. Jediní přeživší jsou právě lidé se slepeckými holemi, jejichž následný boj o život se mění v noční můru.

Don't Go to Sleep

Don't Go to Sleep (1982) (TV film)

Po nastěhování do nového domu začne mít malá dívka vidiny ducha své zemřelé sestry. Na tom nemusí být nic zvláštního do doby, dokud nezačnou za záhadných okolností umírat jednotliví členové rodiny.

The Shadow of the Cat

The Shadow of the Cat (1961)

Existují na světě zvířata, která jsou svědky hrůzných událostí. Film vypráví příběh o ženě, jež byla zavražděna ve svém domě kvůli závěti. Němým svědkem této vraždy byla kočka, kterou žena milovala nadevše. V průběhu zakrývání stop a ničení důkazů začnou viníci jeden po druhém nešťastně umírat. Není náhodou, že se tomu tak děje za přispění tichého čtyřnohého svědka.

Magie kouzla zbavená 2

Magie kouzla zbavená 2 (1998) (TV film)

Když dokumentární pořad Magie kouzla zbavená (1997) pronikl na světlo světla, vzbudil doslova pozdvižení. Lidé se o něm bavili v práci, děti ve školách a všichni si kladli otázku, kdo je maskovaný kouzelník, který předvádí dosud nejstřeženější kouzelnická tajemství. Pořad byl natočen na neveřejném místě a hlavní aktér zůstává beze jména. Tentokrát se vrací v druhé části navazující na první díl - opět poodhaluje taje eskamotérského řemesla a ukazuje, co diváci dosud neměli možnost vidět.

The Captain's Summit

The Captain's Summit (2009)

Dokumentární snímek zachycuje setkání klíčových představitelů fenoménu Star Trek a vtahuje diváka do zákulisí Star Treku z osobního pohledu Williama Shatnera, Leonarda Nimoye, Patricka Stewarta a Jonathana Frakese. Představitelé navzájem hovoří o svém tvůrčím angažmá, rozebírají humorné pasáže provázející jejich kariéru a popisují, co Star Trek jako fenomén znamená pro ně samotné. Unikátní setkání klíčových představitelů moderuje Whoopi Goldberg.

Reklama