Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Wau :) Musím uznat, že tohle má rozhodně špičkový vývoj, navíc mě to zaujalo už od samého začátku a drží i skrz třetí sérii. Vždy se těším na nový díl. Občas je to až nechutné (viz například na startu druhé série pitvání mrtvoly), ale tím to získává body navíc. Skvělé je na tomhle seriálu také to, že se dějí neočekávané věci a autoři se nebojí podobně jako v Game of Thrones zabít hlavní představitele. A nečekané bylo i to, že když několik dílů hledají malé dítě, tak to neskončí happy endem, a to je zase plus. Doufám, že tenhle seriál jen tak neskončí. Btw - to vážně nejde dát více, než jen 5 hvězdiček??

Pán času

Pán času (2005)

Legenda britské TV zábavy. Od skvělého Williama Hartnella přes další skvělé Doktory až k obnovené verzi postupně s Ecclestonem, Tennantem a Smithem. Co víc - člověk nemusí znát celé Whoniversum, aby se u toho bavil. Ale každého ta historie bude po nějaké době zajímat a nutno dodat, že i klasické série jsou rozhodně koukatelné. A komu ani těch 26 historických sérií, 7 nových sezón a několik filmů nestačí, tak jsou ty i další seriály, s Doctorem Who se prolínající, jako Torchwood nebo The Sarah Jane Adventures. ----- Co mě na tom baví? Humor, vývoj, silné příběhy, skákání v čase, skvělí herci, výborná hudba. Volně přeloženo - tohle vážně nemá chybu.

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009)

Se začátkem druhé série opět měním hodnocení, a to na plný počet. Rozhodně jsem udělal velmi dobře, že jsem protrpěl první sérii a počkal si na druhou. Ono už na konci té první se to pomalu začalo zvedat...ale teď je to opravdu naprosto úžasný seriál. Sice to není SG v pravém slova smyslu, ale těmi posledními díly SGU rozhodně převyšuje původní SG-1 nebo Atlantis. Během první série jsem dával hvězdy jen dvě, ten obrat mi ale nedal, a tak je z toho teď plný počet :)

Lovci zločinců

Lovci zločinců (2011)

Krimi seriály přehlížím a vypouštím. Tomuhle jsem dal šanci defakto jen proto, že je pod ním podepsaný J.J.Abrams a hrají v něm mí oblíbenci James Caviezel a Michael Emerson. A udělal jsem jen a jen dobře. Možná i díky vlivu Jonathana Nolana se skrz jednotlivé samostatně-příběhové epizody vyvíjí i mnohem hlubší příběh, který dotváří celé prostředí seriálu a vysvětluje jednotlivé postavy. Výběr zmíněných herců je také famózní - velmi osobitě přispívá a dotváří jedinečnost seriálu. "Jedinečnost" možná v uvozovkách, protože jsou i jiné seriály, se kterými se dá tento srovnávat (Lost, Alcatraz), i tak ovšem (alespoň u mne) tento ostatní podobné doslova válcuje.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Naprostá legenda, u které mi to nedalo a po pár letech jsem začal koukat znovu. Opravdu bych si hodně přál, aby se seriál obnovil, restartoval, spin-offoval... Prostě cokoliv. Když už se v letošní seriálové sezóně vracejí Heroes (Reborn), pak Poztrácení mi přijdou jako mnohem lepší nápad :-) Vždyť i Homer Simpson se na to po letech koukal, takže je vidět, že se na ten skvělý ostrov nezapomíná.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Skvělý seriál, pěkně navazuje na původní film Stargte z roku 1994 a skvěle tak nahrazuje pokračování právě úvodního filmu, který měl být původně pouze součást trilogie. Stargate SG-1má sice své slabé chvíle (stejně tak Stargate Atlantis a očekávám, že dokud u toho bude Mallozzi, tak tomu bude tak i u Stargate Universe), ale to nemá šanci kazit skvělý dojem ze všech SG počinů. Stargatemánie nenechá jen tak tuhle myšlenku padnout. Jsem zvědav, jestli SG bude mít víc seriálů, než třeba Star Trek :))

Torchwood

Torchwood (2006)

Žil jsem v USA, proto je pro mne anglická angličtina poněkud exotická a líbí se mi, proto jsem sledoval již spoustu seriálů z Britských ostrovů, které mne ale tolik neoslovily. Torchwood jsem málem odepsal po prvním díle, který byl natočený opravdu strašným způsobem, ani děj nebyl nic extra. Ale nakonec jsem mu dal šanci, když je tak dobře hodnocený a udělal jsem dobře. V každém dílu je děj docela jiný a hlavně opravdu strhující. Torchwood nezná (kromě onoho prvního) slabší epizody, jako tomu bylo třeba v Aktech X (seriály jsou si v něčem dost podobné), nebo v mém oblíbeném Stargate. I obsazení je skvělé - jeden nesmrtelný, jeden mrtvý, jedna pořád vykulená atd., navíc je šokující překvapivě i po erotické stránce - i když některé Jackovy scény bych vypustil, stejně si při nich kryji oči :) Každopádně jako celek nemohu ocenit jinak, než plným počtem. A hlavně všem doporučit!