Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller
  • Krimi

Recenze (22)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Po 13 leté odmlce přichází pokračování úspěšného a jedinečného filmového snímku. Samozřejmě, že divák není natolik ohromen efekty, které přinesl první díl, protože už měl předem nějaké představy. Podařilo se je naplnit? V rámci možností ano. Film byl rozdělen do několika fází a každý si oblíbí jinou. J. Cameron obohatil snímek o dětský element a nový vodní život tomu dodal zajímavý rozměr. Hudba (zvlášť závěrečná) je famózní. Ani délka filmu není přítěží. Důvod, proč první díl byl po dějové stránce lepší a co mi trochu osobně vadilo, je příliš velké zaměření na mini souboj mezi hlavními postavami a odstoupení od prvotního konceptu. Nicméně, tento snímek rozhodně stojí za návštěvu kina a za příplatek v podobě 3D/4DX, protože právě tyto technologie posouvají zážitek z filmu do jiné dimenze. Otázka pro budoucí díly: Dokáže si film udržet svojí úroveň a jedinečnost nebo zapadne do komerčního prostředí? Uvidíme...

plakát

The Alpinist (2020) 

Skvělá ukázka toho, kam jsou lidé schopni posouvat svoje hranice.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Byť jsem se opravdu snažil být v tomto emocionálním souboji rovnocenným soupeřem, musím sportovně konstatovat, že jsem deklasoval slušný výprask. Pokud přehlídnu nutkání zanechat ve filmu trocha typického amerického kultovního přežitku, který rozbrečel i samotnou soudkyni Barbaru, a naopak přihlídnu ke kvalitním hereckým výkonům, tak se jedná o konkurenceschopného soupeře v boji o pás v polotěžké váze.

plakát

The Gray Man (2022) 

Netflix opět ztvárnil pseudo- nízkonákladový akční plivanec, který flusnul na suchý dlaně svých onanujících fanoušků marně čekájících na svoje první vyvrcholení, ve snaze nahradit klasický lubrikant. Ale ono hovno! Nejen, že neposkvrnění zůstanou neposkvrněnými a výrobci kapesníku nebudou mít co žrát, ale ještě to odskáče třímilionová Praha. Filmových chyb zde bylo opravdu mnoho a to nepočítám kamufláž s ostatními městy či nesmrtelného zabijáka z la la landu. Méně je holt někdy více nebo se ve mně probudily pudy vlastence.

plakát

Viník (2021) 

Pokud si před koncem filmu vzpomenete na to, že už jste tento film viděli, ale jen se vám stihl během roku vypařit z hlavy, tak je to vzorová ukázka toho, jak moc nezáživná a nudná sračka tohle je.

plakát

Muž z Toronta (2022) 

Jako fanoušek Kevina Harta a jeho humoru musím uznat, že tohle byl krok vedle. Ačkoliv byl záměr náhodně spojit dvě nekorelující povahy a udělat z nich brátry na život a na smrt, kteří spasí svět na všech úrovních, tak v této spojitosti to nehrálo dobrotu. Působilo to příliš uměle, vágně a jejich vztah mi asociaoval předělanou transku v Thajsku. Jediná vzpruha v mých očí byla Penny z TBBT, jen je škoda, že se nám ji dostalo málo jak šafránu.

plakát

Obhájce (2011) 

Soudní plnohodnotná podívaná, která si diváka omotává kolem prstu skoro stejně dobře, jako to umí ženská u tebe doma, když ji žádáš o propustku do hospody. A pokud máš žízeň jak zavalený horník a chceš přeci jen dostat svolení, tak ji donuť, ať na ty 2 hodiny odloží ženské domácí práce a alespoň předstírá, že ji něco v Obhájci zajímá. Jestli ji nezaujme gradující a napínavý děj, zajímavé vedlejší postavy či samotná zápletka, tak ji stoprocentně zaujme McConaughey. Ten je v tomto snímku totiž ztělesněním mužského šarmu. V kombinaci s jeho intelektuálem ti tvé pohoršené sebevědomí (už tak v záporných jednotkách) nezachrání ani absolutní hodnota. Ty mi po filmu ale poděkuješ, protože tvoje rašple (možná i její mušle) bude zaneprázdněná nad fotkou toho hezouna, a ty budeš připraven a nikým neobtěžován při lámání půllitrových rekordů.

plakát

Černý telefon (2021) 

Rádoby retro horor, který je ale jenom retro. Hororových prvků je zde poskromnu. Naopak čím se tu nešetřilo, jsou nelogické scény postrádající sebemenší vysvětlení (nápadnost dodávky, motivy únosce, okno ve sklepě, útěk, přepadení????). Filmový potenciál nebyl naplněn ani z poloviny, co jsem jako fanoušek Sinistera očekával. Bohužel.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Jakožto fotbalový fanoušek a současně aktivní sportovec, byl tento Fylm pro mě povinností. Trochu jsem se obával, že tento snímek zůstane ve stínu známého seriálu, ale byl jsem mile překvapen. Štáfek se mi svým humorem a zpracováním trefil do noty a vtipných scén tam bylo opravdu požehnaně. Bohužel někdy tyto scény působily až příliš křečovitě. Na druhou stranu, zlehčující momenty a narážky leckdy výstižně popisovaly české fotbalové prostředí.

plakát

Důvěra se nevyplácí: Hon na krále kryptoměn (2022) 

Natáhnutý a nic neříkající dokument o krachující burze na kryptoměny. Zpověď několika rádoby chytrolínů, kteří se plácají po ramenou jak chodili na IQ kroužky, ale neznají základní zásady investování. Společnými silami pátrají po stopách vedoucí k zmizelému zakladateli prostřednictví discordu, redditů a bůhvíčeho. Žádné přímé důkazy, pouze truchlící rozhovory a ospravedlňujicí blonďatá sestra. HODL.