Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (252)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patřím do té skupiny lidí, která pořádně nechápe smysl kopírování určitých filmů (hlavně je často k smíchu, jak ten remake autoři považují za originální dílo). Viník do této kategorie patří též, naštěstí z toho ale Fuqua a jeho štáb dokázali vytřískat absolutní maximum. Totiž, když do hlavní role obsadíte Gyllenhaala, tak už jen tato informace dokáže nalákat davy lidí. Za posledních deset let byste našli jen málo podobně nadaných herců z mladší generace, on se do těch svých postav dokáže vcítit způsobem, že jen dokážete valit oči. Dánský originál už překvapil samotným příběhem, takže v tomhle ohledu jsem nemohl očekávat vůbec nic. Jen mě zamrzelo, že se tvůrci neodhodlali v tomto ohledu k nějakým menším promyšleným změnám. Na druhou stranu, z těch dvou šílených zvratů jsem měl lepší pocit, přišlo mi to tak nějak autentičtější. Tu sedmičku nakonec Viníkovi dám, zejména díky mistru Gyllenhaalovi a jeho herectví. Doporučuji. Za mě 7/10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nemusím remaky, keď som po chvíli zistil o čo ide, do konca som vydržal už len kvôli Gyllenthalovi. Film - ma dosť nudil, nepomohol ani Gyllenthal, zbytočné dramatické vsuvky z osobného života a "udalostí okolo neho". Naviac  vyčítam zbytočne nosenie osobnej zbrane pripevnenej na opasku policistovi, čo celu noc sedí v ústredni pri tiesňovej linke, a mal ju ešte aj v závere filmu, keď grcal do záchodu ,  psychicky sa vyrovnávajúc so svojim stavom. pche !!!! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by Amíci do tohoto remaku dali něco nového navíc. Naopak mám pocit, že tu docela chybí logika. Námět ale vybízí ke kvalitnímu hereckému výkonu a tak se tu Jack Gyllenhaal trošku egoisticky předvádí. Pro neznalé originálu dobrý minimalistický thriller. Jinak absolutní zbytečnost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V podstatě jsem se na to podíval jen kvůli Gyllenhaalovi. Už originál mě úplně nesejmul a tady jsem si všiml jen dvou výraznějších změn - přidání apokalyptického kalifornského požáru na pozadí, plus mnohem emotivnějšího hereckého výkonu. Ta první je fajn, dodává atmosféru, ta druhá ke konci už zavání žadoněním o Oscara. Ucházející komorní thriller, pro mě o fous lepší než originál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Remake po třech letech? Říkám si proč sakra? originál jsem ale neviděl, tak nemohu soudit a hodnotím tak Viníka bez ohledu na originál. A podívaná je to hodně atmosférická. Až na impulsivnost hlavního hrdiny a jeho některá rozhodnutí nebo vyjednavačské schopnosti jsem se nechal nést zkušenou vypravěčskou rukou režiséra. Finální zvraty byly hodně silné a není překvapením, že takový závěr udělá z průměrného filmu něco víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama