Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Whiplash (2014) 

Tak tenhle film mě minul. Simmons výborný. Sice magor, ale génius který je schopný v orchestru odhalit jednoho, který to kazí. Ale mezi genialitou a šílenstvím je tenká hranice a proto mu to ještě baštím. Tellerova je možná aspirující génius, ale možná právě protože to ještě není génius, ale už je to naprostý magor mě neuvěřitelně štval. Jedna věc je jít za svým snem, cedit kvůli tomu krev a kdo ví co ještě. Druhá věc je být čistě soběstředný zmrd, který celý film akorát nasírá všechny okolo. A co se týče bubenictví, tak raději zůstanu u něčeho, kde polovinu času nejde jen o max rychlost.

plakát

Venom (2018) 

Akce sice dobrá, ale větší kravinu už jsem dlouho neviděl. První část filmu nuda, kdy se nic moc neděje, v druhé části začne pořádná akce, ale celé to působí tak nějak nesmyslně.

plakát

Superúchyl (2013) 

Jsem úchyl. Ne nejsem úchyl. Nejsem úchyl, jenom mě baví sledovat chlapíka, který mlátí zloduchy s kalhotkama přes xicht. Hentai Kamen je tak strašně praštěný a úchylný, že si tuhle parodii na superhrdiny buď maximálně užijete, nebo si jí protrpíte.

plakát

Entergalactic (2022) 

Ten film je tak dlouhý, tak že kdyby snad byl o polovinu kratší, furt by byl dlouhý. Paperman od Disneyho zvládl příběh odvyprávět během šesti minut. Entergalacticu by podobná stopáž určitě prospěla. A k tomu hudba, která mě osobně ani trochu nesedne – ale třeba takový Baby Driver mě hudebně taky nesedí a přesto jsem si ho maximálně užil. Jenom kvůli animaci jsem film dokoukal až do konce. Abych to shrnul, podle hodnocení jsem čekal něco o dost lepšího, než roztahaný videoklip k hudbě, kterou neposlouchám.

plakát

V pasti (2018) 

Těžko se ubránit srovnáním s Tichým místem. Premisa podobná, akorát útočí na jiný smysl. Možná proto už nemá v mém případě takový účinek. Celkově film působí komorněji a diváka nechává víc tápat. Na jednu stranu fajn zpracované, ale já se nějak nemůžu přenést přes ideu něčeho, z čeho vám hrábne jen jak se na to podíváte. Bystrouší mimozemštané jsou pro mě nějak víc zkousnutelní.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Hru vůbec neznám, takže jsem k Arcane přišel bez jakéhokoli hlubšího vztahu k postavám. A po shlédnutí první série mohu říct, že se na tom vlastně nic nezměnilo. Jediná postava, která mě jakž-takž zaujala byl Viktor, jinak by autoři klidně mohli zabít kteroukoli z postav a bylo by mi to úplně jedno. Příběh taky není něco, z čeho bych se pozadil na zadek, i když začátek vypadal celkem slibně. Co je na Arcane naprosto skvělé je animace. Jedině skvělé zpracování mě udrželo až do konce první série. Za mě 5+ hvězdiček za animaci a sotva jedna hvězdička za příběh. Takže mi z toho vychází 3/5.

plakát

Suspiria (1977) 

Perfektní vizuál a hudba. Pro mě film kazí kolikrát dřevěně působící dialogy a podivnosti typu plácání se v drátech, nebo nenápadné plížení se v botách s podpatky. Celkově bych to ohodnotil tak, že audiovizuální zážitek je na 5*, ke konci to začne být i trochu napínavé, ale minimálně první polovina filmu mě zanechala v tomhle ohledu chladným.

plakát

Truth Seekers (2020) (seriál) 

Slabé. Pokus Amazonu o vlastní verzi Stranger Things se moc nepovedl. Přestože popis tvrdí komedie/horor, humor aby člověk pohledal. Co se mi líbilo - hlavní hrdinové – jsou nesourodá skupinka podivínů, kteří s hrdiny mají pramálo společného. Celý zbytek seriálu je také podivný. Akorát ne v dobrém slova smyslu. Na začátku se objeví nějaké to strašidlo. Pak se vlastně nic neděje, aby v předposledním díle došlo ke třem zásadním odhalením. A pak to všechno skončí.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Tomuhle filmu jsem opravdu dlouho odolával. Kdykoli jsem měl chuť se podívat na komedii, Nedotknutelné jsem přes první pozice v žebříčcích přeskakoval, protože podle popisu jsem se obával, že to bude příliš vážné a příliš hrající na city. Místo toho jsem se dočkal perfektní komedie, kde ústřední dvojice interaguje s neuvěřitelnou lehkostí a vtipem daným neuvěřitelnou rozdílností hlavních postav, které někdy nakonec až tak rozdílné nejsou.

plakát

Mlha (2007) 

Knihu jsem tedy nikdy nečetl, ale už tuším, kde se asi inspiroval seriál Stranger Things. Každopádně většinu času mi to přišlo jako béčkový nudný horor, kde jsem měl dojem, že kdyby vynechali potvůrky a zkrátili stopáž na polovinu tak by to mohlo být i zajímavé. A skvělý konec ani perfektní fanatička s vlastní sektou to u mě nezachrání. I když ke čtyřem hvězdičkám má u mě The Mist docela blízko.