Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (5 333)

plakát

Big Jato (2016) 

Už od prvního záběru na tatíka za volantem hovnocusu mě bylo jasný, že budu sledovat brazilskou obdobu bouřliváka. Jeho téma je neměný a neustále dokola kecá o hovnech, o sraní a prdelích i když pravda v rámci zasvěcování synka se to snaží říkat zfilozofovat. Veškerý srací intelktuálno končí v okmažiku, kdy začne tatík nasávat nebo když veme synka za děvkama aby ho odpanili a neměl zženštilé chování, synek totiž nejevil příliš velký zájem o řízení hovnocusu a spíše ho to táhlo za strýcem, bohemským to basníkem, který uměl upsořádat mejdlo s děvkama a muzikantama i ve svý cele, kde byl tou dobou zavřenej. Může se zdát, že se jedná o jasnou komedii, zláště když tatík začne se svou srací filozofií, ale ve filmu je i nešťastná láska, rodinný vztahy ovlivněné sociálním postavením hovnousový rodiny a do toho všeho ještě taková brazilská pohodička chudých v krásných exteriérech.

plakát

Bitva o Moskvu (2016) 

Rusácký válečňáky se mě vždy líbily pro svou syrovost a velkolepost, ale tohle je vysloveně amerika se vším všudy, nejde ani tak o patos, ten mně nevadí u amíků, takže ani u rusáků, ale ten kýč a naprosto trapný válčení co chtělo být velkolepě, ale vypadalo dost uměle, škoda moc jsem se těšil.

plakát

Bodom (2016) 

Mimosa Willamo mě svým hereckým výkonem v Auroře natolik upoutala, že jsem si s ní nandal ještě bonus v podobě této žánrovky a byl jsem mile překvapen. Protože bylo v tom napětí a především tempo neopadalo, atmosférka byla, nějaký to překvápko, jo nadávat určitě nebudu.

plakát

Bohatství chudých (2016) 

Komedie, která nazepře italskou náturu. Hodně se v ní křičí a všeobecně se má všechno u prdele. Ovšem hlášek je tady plnej pytel (zaparkování ferrari v zakazané zoně a hláška na hlídače"klidně si ho odtáhni, mám jich ještě deset" ), ale film je taky hodnotný zdroj informací, například se dovíme, že bohatý lidi nesmažej, konečně jsem rád že jsem chudej a můžu žrát smažáka, film se nevyhýbá ani ekonomickému vzdělání (přijmy za měsíc 600Euro, výdaje 19 milionu euro - zkrátka ekonomická gramotnost v plný parádě". Zkrátka Itálie plná všeobecného humoru.

plakát

Boj za svobodu (2016) 

Bohužel takhle se nedá servírovat 139 minut dlouhý film. Střih je tady něco jako magická hůlka, když si nevíme rady, střih a jsem rázem o několik měsíců až let dál a přitom se současně vyžívat v dějově nic neříkajících scénách, to jsem opravdu zíral jak Garry konkuruje uspavačům hadů.Jasně dějiny libovolné země jsou dlouhé, předlouhé, ale bez schopnosti umět vyprávět ucelený příběh nebo rozvést epizodu je skoro nemožný u mně zabodovat a to i tehdy, když má režisér po ruce takovýho hereckého mága jakým je Matt. Filmu přiznávám sociálně politický přesah, kvalitní kameru a již zmíněného Matta, ale víc jak tři ze mě film nevytříská ani kdyby se posral a i tak se považuju dobráka.

plakát

Café society (2016) 

Mě přijde, že Woody se vyčerpal pokud jde o postavy a příběh je to prakticky to samé, jen se mění prostředí. Herci dobrý, já si užívám Kristen, zaujala mě Blake Lively. Jesse už by podobný postavy neměl brát, ne že je by neuměl, ale už cca třetí podobná postava co se cuká, je nejistá, atd. Film má výbornou atmosféru a určitě na tom mají zásluhu i skvělý kostýmy.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

První část filmu byla luxusní, samá pohledná digitální akce, zkrátka radost pohledět, ale postupně se film začíná rozkecávat a zajíždět do nudného údolí. V momentě kdy přijdou ke slovu akční sekvence jde z filmu kreativita, dynamika i zábava, ale nedej bože kldyž přijdou ke slovu slova.

plakát

Centrální inteligence (2016) 

Kevin Hart mě svým hereckým projevem připomíná největšího hereckýho kreténa a černýho fašouna Chris Rocka, takže vstřebat jeho postavu byl obtížný úkol. Dwayne už teda hrál nebo spíš existoval v lepších postavách a zápeltka je originální asi jako kdybych vymyslel pomerančovej džus. Občas nějaká scéna budiž, i když ty nejlepší byly v titulkách.

plakát

Ceny české filmové kritiky 2015 (2016) (pořad) 

Vítězům gratuluji, protože získat za svou práci ocenění musí bejt hrozně fajn, poraženým vzkazuju nic si z toho nedělejte, beztak je každýmu u prdele jestli má film cenu českejch filnovejch kritiků. Maruška s Vojtou super, jejich ironie i sebeironie byla přesně moje krevní skupina, takže za mě dobrý a u tebe Vojto ještě dodatečně pochvala za Padesátku, horskej humor na plátně...to se cení tohleto. Pokud jde o kritiky, tak měli-li bychom mězi ně počítat i pacienty jako je zdejší xxmartin nebo jak si tady ten včelař nadává, co zde musí mít vždycky honem honem první komentář, aby si ho každje všimnul, nebo Spáčilovou, která je známá tím, že píše recenze k filmům které kolikrát ani neviděla, atd. atd. dostáváme se k tomu, že jestli stádo českých kritků řílá, že český film je prdeli, pak já říkám že český filmová kritika je už z prdele venku, protože pro takovou sračku co mnozí z tzv. filmových kritiků předvádí není místo už ani v prdeli. A ještě půjdu dál, klidně si na mě zase stěžuj, žaluj a bonzuj, ale hlavně nezapomeň na anonymitu, ať tím dokážeš svou českou státní příslušnost. Třeba važený čtenáři - neuživateli csfd, aby si věděl jak máš přistupovat k hodnocení mnohých zdejších "filmových fanoušků" tady je ted moda si stahovat filmy včetně těch českých a čumět na ně mobilu...to by si Ivánku kamaráde blil a pak že největší zlo je Pelta kterej kurví fotbal . Moc se líbil ten ombré, kterej tam poměrně přesně pojmenoval proč český film nekope první ligu, za sebe, za diváka, kterej si ještě neplete kino s mobilem a český filmy si užívá v kinosálech bych ještě dodal jednu věc. Čeští režiséři a herci ty totiž absolutně serou na diváky, myslí si, že když si distribučka koupí prostor v mediích a tam nahodí ty své PR bláboly, že je po komunikaci a jim pak stačí udělat VIP premiéru pro sponzory a media tím to hasne. No, sociální sítě Vám asi nic neříkají, fyzickýho kontaktu s divákem se asi štítete? Na festival 3K dorazil herec až s Polska, jen aby si pokecal s diváky v sále, případně u baru, jiný nemaj problém komunikovat po sociálních sítích, ale tady ?? No, chcete v nás zbudit zájem o Váš film ? Tak co Vám v tom brání ? Ale nebojte já i v roce 2016 na ty naše filmečky polezu i bez toho, protože vím že mnozí z Vás ty filmy fakt dělají na max a to se mně líbí.

plakát

Cesta na horu (2016) 

Na mě asi až moc nezávislý film. Pár lidí se jde projít do hor, ne všichni spolu a nějak to skončí. Nevím jestli si Eric myslí že tímhle filmem objevil Ameriku, ale za sebe bych příště radši lez na tu horu já než koukal na televizi jak choděj po lese jiný lidi. Navíc i přes snahu kamery mě tak jak je příběh nastaven nepřišel příliš reálný.