Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (33)

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Tak tenhle seriál mě naprosto dostal. Fantastické vykreslení totalitního režimu. Skvělé herecké výkony, výprava i kamera. S nadšením jsem hltala každý díl. Druhá série má oproti první trošku pomalejší spád. Ten však rozsekne výprava do Kanady, která zahýbe kartami a zvedne adrenalin z nuly na sto. Ještě nikdy mě u seriálu, tak nepohltila atmosféra. Mám pocit, že v Gileádu žiju taky.

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Celý film je prvoplánový. Nemá nijak zajímavou zápletku ani děj. Nicméně to se od romantických komedií ani neočekává. Je ideální volbou na večery pro dvojice, nebo dvě opuštěné kamarádky. Koukalo se na to příjemně. Výběr herců taky nebyl špatný. Párkrát jsem se i upřímně zasmála. Chválím výběr hudby.

plakát

Aquaman (2018) 

Na filmu nejvíce oceňuju propojenost několika kultur a časových období. Od dinosaurů ve ztraceném království přes antické symboly, až po současnost. V ukázkách se mi to zdálo velmi nejednotné, ale film to zvládl propojit precizně. Velmi vtipně zpracováno, super vizuální efekty… Do života Vám to nic nedá, ale je to uspokojivý zážitek.

plakát

V pasti (2018) 

Taková variace Tichého místa s jiným smyslem. Místy je to opravdu hodně úsměvné, ale kdybych chtěla vidět reálný film, tak si pustím nějaký životopis. Je to fajn dobrodružství s občas děsivou atmosférou. Celý film jsem byla napnutá, jak to dopadne. Sandra na svůj věk vypadá přímo božsky a role chladné drsné holky jí sedla. Vyzdvihla bych roli Johna Malkoviche, kterému jsem jeho postavu absolutně věřila.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) 

Slyšela jsem o novém Drákulovi hodně negativního, takže jsem nečekala vůbec nic. Poté jsem byla příjemně překvapená. Je to akčňák, který je sice úplně stejný jako nová mumie, Van Helsing…. Avšak má skvělou výpravu, dobré efekty i ucházející obsazení hlavních hrdinů. Zaujal mě i novodobý pohled na příběh, který nemapuje Drákulův upíří život, ale důvod toho proč se upírem stal. Snad jen proto se mi ten film líbil. I konec, kde je mírné navázání na Brama, mi je sympatický.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Tento film mě zaujal v traileru svou tajemností, která ve filmu byla značně obsažena avšak skvěle zkombinovaná i s humorem. Člověk se u filmu mnohokrát zasměje, ale bude i příjemně napjatý. Není to žádný nechutný krvák, kterých je dneska víc než dost a tak se na něj dívá příjemně. Rozuzlení je velmi zajímavé. Přesto že toto téma bylo už mnohokrát zpracované, a je docela ohrané, nepřišel mi tento film jako další do tuctu, pojal staré nově. Skvěle vybrané herecké obsazení hlavních hrdinů i jejich výkony.

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Je to blbost a je to oddechovka. Tak od toho nečekejte, kdo ví co. Svůj účel to plní. Jsou tam písničky od Abby, které jsou rytmické, veselé, líbí se, je to vtipné a člověk se u toho odreaguje. Proto ty 4 hvězdičky. Zdá se mi to i lépe zpracované než jednička. Jediný nedostatek, je, že to s jedničkou v některých případech nekoresponduje, jako je kupříkladu vzkříšení mrtvé babičky. Ale to jsou drobnosti, které mi nijak žíly netrhají. Skvěle vybraní herci, kteří jsou opravdu podobní svým starším protějškům.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Zpracování filmu je fantastické a právem si zaslouží 5 hvězdiček. Mám ráda filmy, které začínají svým koncem a pak se propojí. Nezabrání ze začátku obličeje, je další skvělý nápad, který filmu už ze startu dodal zajímavý punc. Mercury byl charismatická osobnost, který si takový snímek zaslouží. Žít bych s ním nechtěla, ale ti co s ním žili, měli neskutečné štěstí. Skladbu We Are The Champions jsem nikdy moc nemusela. Přišla mi poměrně oposlouchaná, ale když na konci filmu hrála, tak mi běžel mráz po zádech. Co se týče hereckého výkonu Rami Maleka, ten byl excelentní a naprosto věrohodný!

plakát

Rande naslepo (2017) 

Toto téma není žádnou novinkou a obdobných filmů už vzniklo mraky. Ale tenhle má přesto něco do sebe. Je velice vtipně zpracovaný a na rozdíl od ostatních německých filmů i velmi kvalitně natočený. Tvůrci se tuším snažili dát do filmu i nějakou hlubokou myšlenku ve stylu, když se chce, všechno jde! To se za mě úplně nepovedlo, ale nevnímám to jako mínus. Brala jsem to spíš jako komedii, u které se chci především a pouze zasmát, což mi bylo splněno. Je tedy zbytečné něco vytýkat.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Tento film už jsem viděla nesčetněkrát, ale je přesně z té sorty, která se nikdy neomrzí. Má v sobě několik hlubokých myšlenek, je kvalitně zpracovaný, je zde výborné zpracování. Prostě na všech frontách výhra. Už jsem přehlcená filmy z druhé světové války, proto vnímám jako velké pozitivum, že zde válka figuruje jen pro nastínění daných životních podmínek a zbytek děje se ubírá obyčejným osudem, obyčejné dívky.