Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (332)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jasně, už to není jednička, ale pořád je to super letní komedie. Nejde ani tak o děj, ale o písničky. Což je samozřejmě trochu škoda, protože ve finále se film rozpadne na jednotlivé videoklipy. Ale Mamma Mia je moje srdcovka, takže jim to odpouštím. Mohlo tu být víc Meryl a míň Cher, ale na mě to pořád funguje jako magnet a klidně bych snesla i třetí díl. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Nová Mamma Mia naprosto postrádá jakýkoliv příběh, nicméně je to nutně třeba? Já i zbytek kina jsme si to užili na plné čáře a ke konci filmu tam nebyl snad nikdo, kdo by netrsal a neodcházel s dobrou náladou. Casting se velmi povedl, Lily James byla kouzelná, jako vždy, akorát trochu škoda absence Meryl. Jediná výtka z mé strany je Cher, ta už byla moc i na mě :) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Romantická partička opět zatoužila dát si švédskou zpěvnou trojku s ABBA a prozpívat se k veselým zítřkům. S lepším realizačním týmem v zádech, než jaký byl minule, se deset let od poslední klapky prvního dílu a pět let po událostech, které v něm proběhly, vrací v nebývale zpěvné síle, která diváka strhne. Za tu uplynulou dekádu se přece jen dost změnilo: tak například promiskuitní Donna je už po smrti, jen klid, fanoušci o Meryl Streep tak úplně nepřijdou, Amanda Seyfried čeká své první filmové dítě, na rozdíl od nejistoty, která panovala u její mámy v otázce otcovství, je tentokrát jisté, kdo stříkal přednostně, nástup hlásí i Pierce Brosnan (pomáhá Amandě s hotelem), Stellan Skarsgard (scénář mu přisoudil nevzhledné dvojče), Colin Firth (mezitím bohatší o Oskara), pokračování už na nich tolik nestaví, a jejich mladší verze, Cher je jednou z těch nových akvizicí, pozvedává zpěv a dopřává si roli extravagantní babičky. Hlavní osobou je mladší verze Donny, kterou sympaticky ztvárnila Lily James.Koncept z jedničky je v podstatě neměnný. Tvůrci tentokrát vsadili na prolínání současnosti s minulostí, kdy jsme svědky Donniných milostných pletek z mládí a následného otěhotnění, střídají se velkolepě pojaté romantické i lehce dramatické pasáže, vše poměrně schopně vyvážené. Ale hlavní prim hrají songy ABBA, kterých je přehršel, v repertoáru jich je stále dostatek, pravda, některé nesmrtelné se i opakují. A je povoleno nezpívat je přímo mistrovsky. Tým kolem režiséra Ol Parkera dal dohromady vkusné pokračování, které je v mnoha ohledech lepší než jeho předchůdce, technické provedení je díky vyššímu rozpočtu na kvalitní úrovni, herci vykazují patřičné zaujetí a muzikál má podobu velmi důstojného zpracování. Samozřejmostí je boj s naivitou scénáře, některé drobné rušivé momenty si také tvůrci mohli odpustit, ovšem míra iritace nedosáhla u mě nikdy takové míry, aby to film stálo body. 10/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu celé kino tleskalo...a moc. Stačí? Zatímco původní Mamma Mia! byla ztřeštěná letní zábava, pokračování po deseti letech se nese ve vážnějším tónu. Pěkné propojení minula a přítomna za pomoci scénaristy Richarda Curtise a samozřejmě báječných songů jaké měla na svědomí ABBA. No a závěr se všemi zúčastněnými...paráda. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

V mnoha případech dnes bohužel platí, že množství CGI a greenscreenů ve filmu je přímo úměrné neschopnostem tvůrců a neochotě jejich producentů natočit kvalitnější biják. Nová Mamma Mia si hraje na něco, na co absolutně nemá. A to jak po stránce scénáře, tak i z hlediska filmařiny. Děj je v podstatě o ničem, všechny postavy ve filmu jsou šíleným způsobem nezdravě fixované na hlavní postavu a cokoliv je potřeba divákovi dovysvětlit, to se nacpe do nějakého kýčovitého dialogu. Podobně důležitý problém ale skýtá i nezručnost tvůrců. Především muzikálová čísla jsou hrozně nezajímavě záběrovaná, často silně staticky, chvílemi dokonce hapruje jednoduchá osa očního kontaktu mezi postavami, a co hůř, celý film sráží dolů necitlivý střih. Namísto toho, aby v daných momentech snímku dodával dynamiku, střihá v mnoha případech hudební čísla na těžkou dobu a celý temporytmus tak zpomaluje a zadrhává, ačkoliv by se měl snažit o opak. V kombinaci s tím neustálým greenscreenem, kdy si divák už nemůže být jistý autenticitou ani jednoho záběru, je celá tahle nahypovaná podívaná jeden velký provar. Rád bych viděl nějaký nový dobrý muzikál, ale Mamma Mia to rozhodně není. Ještě že ta Lily James je tak moc smoking hot. 2/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (28)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)
  • Cher byla nabídnuta i role v jedničce Mamma Mia! (2008), tu ale odmítla. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama