Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

QUEEN jsem poslouchal, ještě dříve nežli jsem rozuměl jedinému slovu z jejich písní. Neodradilo mě to, ba naopak. Doprovázeli mne po celý můj život a já si je zamiloval. Originalita kapely a unikátnost písní, které znám nazpaměť mě k nim táhla do sedačky kina i ve dne uvedení předpremiéry. A já se opět zamiloval a ne jen díky mé slabosti pro kvalitní filmy. Musím přiznat, že jsem byl na pochybách. Věřil jsem talentu Ramiho Maleka, již díky jeho ztvárnění Eliota v mém oblíbeném seriálu Mr. ROBOT, ale nevěřil jsem zpracování tak silného příběhu do filmu hned po prvním shlédnutí traileru. Díky bohu jsem byl zbaven všech pochybností, jakmile film začal. První minuty mě pevně sevřeli na místě a nepustily až do rozetmívačky a silné pocity zadostiučinění se mě stále ještě nepustily. Samozřejmě jdu do kina znovu a už z dálky vyhlížím s ohromnou nedočkavostí 4K BluRay Steelbook. Ozvěna monumentálnosti tohoto díla, se mi neustále drží v paměti. Rami si mě i spolu s celou moji rodinou opět získal. Nejlépe zvolený herec pro někoho tak nezapomenutelného, jako byl Freddie Mercury. Ostatní herci jako by z oka zbytku kapely vypadli. Velkolepá oslava, to je tento film a já si ho až do konce svých dní budu držet blízko u srdce. Skutečně to vypaluje díru do nebe a do duše. Bylo to krásně zpracované, scény vytříbené, herecké výkony vyladěné a hudba samozřejmě dokonalá do poslední sekundy. Není příliš filmů, Které si zaslouží tolik pozornosti v životě, tak krátkém, jako je ten lidský. Toto, je jeden z nich a já neměl důvodu, abych zadržoval slzy. Love of my Life.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Od génia dnešní kinematografie se dá očekávat, že vodu změní ve víno. Tento film je dokonalost sama a do toho spadá osvětlení, kamera, střih, scénář a v neposlední řadě herecké výkony všech herců. Rooney Mara je chameleon a mistryně svého oboru, která se nepotřebuje opírat o své slavnější kolegy. Tento film má hloubku, cit a hlavně IQ. Četl jsem předlohu a tato reinkarnace je špičkového rázu. David Fincher je brilantní a jeho techniky nesmrtelné.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

"Jsem Jackův hematom." První byl u mě film a až poté kniha, ale výjimky potvrzují pravidlo a tady mi to ani nevadilo. Film mám rád a knihu miluji. Jsem rád, že to zpracoval Fincher. Režisér který věří, že každý je skrytě, neskrytě uchýl a svět nám ukazuje z pohledu kouzelné kamery, která je vždy ve správný čas, na správném místě a hýbe se tak abychom její pohyb cítili a prožili. "Jsem Jackova pýcha a pád.." Where is my mind, je a vždy bude, moje srdcovka. Ve chvíli, kdy to vypadá na hrozný konec beze smyslu se rozezní bicí a budovy se v záblescích bortí na padrď a to mi vždy vykouzlí úsměv na tváři.