Adrian

Beyond horizont of imagination

homepage
ICQ: 265730582

973 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 11 20 30 39
    • 13.2.2012  14:25
    My Way (2011)

K Jirkovmu komentaru len dodam, ze sledovat to v Soule s domacim publikom, tak aj na samotnych korejcov to bolo uz ultra over patosove. A to korejci filmy s narodnym hrdinstvom maju velmi radi. Teraz vsak z kina odchadzali pocas filmu v slusnom pocte. A navstevnost v Koreji je k 10.2.2012 cca 2.25mil. divakov, co je vzhladom na ocakavania, rozpocet ale aj rebricek najnavstevovanejsich korejskych filmov velmi slabe cislo, cize ziaden hit u domaceho publika to nie je. Nastastie. 3/10

• 21.1.2012  19:42
    The Artist (2011)

Perfect. Beatiful....Always pleasure.

• 12.1.2012  22:51
    Jeden musí z kola ven (2011)

Precizne, atmosfericke, napinave...a prehladne vdaka detailom.

• 4.1.2012  18:46
    Přepadení (2010)

V urcitych momentoch napatie dosahovalo az vysin Greengrassovho United 93.

• 1.1.2012  13:25
    Kick, The (2011)

Naivne blbucke, iritujuco hudobne hlucne s plejadou otravnych a este viac otravnych postav (na vrchole uz typicky Petchtai Wongkamlao, ktoremu zdatne sekunduje ten maly fagan). Cakal som tento "odlahceny" ton, preniest som sa vsak ponad neho nedokazal (moja chyba, alebo stastie?). Vdaka thajsko-korejskej koprodukcii ma film bonus v tom, ze pouzitm korejskych titulkov sa konalo slusne precvicenie jazykovych znalosti, kaskaderske kusky a sem-tam aj ta choreografia boli zaujimave (rovnako ako aj making of pocas zaverecnych titulkov). Nadovsetko ale vladne iba smutny povzdych nad mrhanim zjavneho talentu zucastnenych na taketo neefektivne blbnutie.

• 18.12.2011  23:25
    Wallander (TV seriál) (2008)

1. seria - 80%

• 13.12.2011  21:33
    Choejongbyungki Hwal (2011)

Brnkanie na nacionalisticke citenie u korejskych divakov casto uspesne funguje, i ked pre tentokrat je antagonistom nie severekorejec ci japonec, ale mandzurski bojovnici pocas ich 2. invazie do Korey v prvej polovici 17. storocia. Historicke pozadie nikdy nevystupuje do popredia skrz snahu o politicko-historicku reflexiu, umenie lukostrelby tu sluzi iba na fyzicku konfrontaciu (to nie je vycitka, iba konstatovanie faktu). Naopak, doraz sa kladie na kostymovu stranku (hoc oproti oblubenym korejskym, kostymovym TV dramam film voli zemitejsie farebne tony, dodavajuce vacsi punc uveritelnosti) a kinetikou ovplyvajuce akcne sekvencie, ktorych zvoleny styl je vedeny po linke roztrasenej kamery, vynechanych frameov a hrubeho strihu. To pri zvolenej stopazi a faktu, ze druha polka filmu je vlastne jedna suvisla akcna sekvencia, posobilo na mna ku koncu uz unavne.

• 13.12.2011  14:26
    Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)

Kvitujem vytrvalost v koncepcnom posune pri kazdej casti serie. Zaroven priznavam, ze mi sedi ovela viac, co Abrams a spol. predstavili v trojke - doraz na drsnost, fyzicnost, spinavost a hmatatelnu kinetiku, a tym sa zo spatneho pohladu prihlasili k charakterovej crte akcneho zanru v prvej dekade noveho tisicrocia (partnerstvo s Bourneom a Bondom), . Ano, hlavne skrz ponimanie akcie sa minula dekada niesla v zblizovani naj trojice agentov a mohlo to posobit monotonne, osobne mi je ale luto, ze tato nova dekada sa pravdepodobne posunie inym smerom (MI:4 to naznacil, som zvedavy ako zareaguju Bond s Bourneom). Smerom, kde v pripade MI:4 sa vraciame oblukom k pociatku - filmovemu skrz referencne sceny, televiznemu vdaka dorazu na timovost (to je OK) a aj napriek zlyhavajucej technike nejde nevidiet aj ulietavanie na technickych hracickach. Tie v kombinacii s Peggom dodavaju filmu sice vdacny nadhlad, ovsem ruka v ruke s tym prichadza k ciastocnej sterilizacii akcie (samo o sebe vyborne natocenej) na uroven, kedy som sa prestal o hrdinov strachovat. Vynimkou je Dubai, ktory bude jedinym dovodom, preco chcem ako "fanusik vertikalneho adrenalinu" MI:4 vidiet este raz v IMAXe. 6-7/10.

• 29.11.2011  11:14
    Warrior (2011)

Pre mna idealne sklbenie strohosti s funkcnym rozdelenim na vztahovu a arenovu cast. Skoncilo to v tom najlepsom a nedopovedane som nemal potrebu dohladavat. Hmatatelny schematizmus prekryva sustredena rezia a vyborne herecke vykony na cele s desivym Tomom Hardym, ktoremu som veril kazdu mimiku, pohnutie svalom a buldocie premiestnovanie sa v priestore. Variacia Beethovenovej Ode to Joy potesila.

• 27.11.2011  00:30
    Sunny (2011)

Komedy-drama na zakusnutie o znovunajdeni sily priatelstva a oslavy zivota ako takeho. Skvely timing humornych situacii, vyborna chemia 2x7 hereckych predstaviteliek a hutne omamna retro atmosfera. Ak poznate co-to z korejskej historie (hlavne politicke a socialne pnutie v 80.rokoch), ste pozorny na malickosti v druhom a dalsom plane (plagaty, dobove rekvizity,...) a nebodaj ako-tak viete odchytat jemne nuansy v "soulskom" dialekte a usmevne rozvijanie nadavok skrz stvrtstorocie, film vam ponuka dalsie bonusove body navyse. Ovsem bavil som sa kralovsky aj bez nich.

• 26.11.2011  20:53
    Přední linie (2011)

Vojnove filmy velmi nemusim, i hlavne vdaka presytenosti patosom (co je crta charakteristicka transnarodne). Front Line sa vsak v tomto smere drzi na uzde. Zname antivojnove posolstvo o nezmyslenosti vojny, dopadu na psychiku podava presvedcivo i vdaka dobrym hereckym vykonom, dobre napisanym dialogom a neciernobielej charakterizacie postav. 7/10

• 17.11.2011  18:24
    Ocelová pěst (2011)

Odhliadnuc od sociologickeho aspektu (smerovanie spolocnosti v ktorej sa nasilie ventiluje evolucnym posunom v zapojeni konzolovych hier do realu) a politickeho, pardon globalizujuceho (opat USA voci vychodnej "aliancii") tu mame najstrhujucejsi plagiat zapasu Rocky vs Drago od 1985 (sedi to aj strukturou zapasu, klucovych momentov a aj fyzickymi rozmermi oponentov). Jedine co mi vadi, je nie vzdy prehladny sposob na variabilitu/prepinanie ovladania robotov. Inak vyborny "rodinny" film, akokolvek si tento termin v 2011 vysvetlujete.

• 17.11.2011  10:31
    Jana Eyrová (2011)

Jednym slovnym spojenim: "absolutne sustredene". Rezia, hudba, vyprava, kamera, herci, kostymy, ... . Obcas som ani nedychal, ako ma to pohltilo. PS: O to intenzivnejsi, tazko popisatelny bol pocit z vyjavu pri odchode z kina. V dvoch salach vedla seba sa divaci hrnuli na dva "romanticke" filmy. Jeden bol Jane Eyre, druhy bol najnovsi Twilight... .

• 15.11.2011  09:16
    Bláznivá, zatracená láska (2011)

Nadsenie. Uz len samotna "garden scena" je tak uzasne vypointovana, ze som si ju bol ochotny prehrat po sebe viackrat. A zvysok nezaostava. A hoci sa "iba" naplna znama sablona, je to robene s nadsenim v sklbeni lahkosti i serioznosti z temy plynucej. Jedno z prekvapeni roka.

• 12.11.2011  20:16
    Tintinova dobrodružství (2011)

Efektne prazdne.

• 11.11.2011  21:07
    Vyměřený čas (2011)

Napad v hodnote 1.000.000 dni. Premarneny potencial nevyuzitia predmetneho napadu -999.999 dni. Vysledok= 1den. Som vsak optimista. Za 1den sa da toho este vela stihnut... .

• 10.11.2011  13:37
    Odposlechnuto 2 (2011)

Ustredne herecke trio (rovnake ako v jednotke) hra uplne ine postavy, cim sa eliminuje dejova nadvaznost, ovsem zaujimavostou je charakterova protipolovost postav hranych tym istym hercom v jednotlivych dieloch. Minimum akcie z prveho diela dodavajuce mu punc intimity a hlbsieho zamerania na postavy sa v dvojke s narastom akcnych scen znacne riedi. Akcne sceny tak su viac efektne ako efektivne a cely film krasne naplna formulku "bigger the scope, lesser focus on details". Obstojny high tech thriller, s dobrym soundtrackom a s postavami v roznych urovniach sedi nez bipolarne zjednodusujucom Black&white osateni. 7/10

• 8.11.2011  16:45
    Margin Call (2011)

Pochopitelne aj pre cloveka, ktory netravi denne cas za monitorom sledovanim kurzov (pre nich mozno meistami az prilis popisne zjednodusujuce). Podstatnejsia je vsak skutocnost, ze cele je to zabalane do funkcneho dramatickeho havu s plejadou uveritelne zahranych postav. Wall street 2 dostava priamy KO direkt.

• 9.10.2011  17:11
    Saideke Balai (2011)

Rozsiahly narodnobuditelsky epos, ktory viac pozornosti ako svojimi kvalitami budi kontroverziou ohladne dohadov o tom, ci Cina ma byt na zozname "krajin povodu", a to este pred zaradenim na festivale v Benatkach. Povodna 4 a pol hodinova verzia dava vela priestoru na vyvoj situacii a charakterov, ale i napriek tomu, casto zlyhava v dokladnom casopriestorovom ukotveni dielcich sekvencii ako i neochote rozlucit sa s pribehom (natahovanie stopaze). Mohutny kolos ostava zrozumitelny hlavne pre dejinami znaleho, domaceho divaka. Vacsinou neznami herci zvladaju party obstojne, akcne sekvencie su pozeratelne, ovsem emocialne zaangazovanie sa mi nepodarilo nadviazat. 7/10

• 7.10.2011  23:40
    Serbuan Maut (2011)

Prisluby traileru prevedene do reality. Priamociare, b-ckovo povabne, drave a choregrafiou napadne. Jednoznacne bojovka roku.

• 5.10.2011  15:12
    Bai She Chuan Shuo (2011)

prilis CGI, tudiz umele s pramalo naozaj kontaktnej akcie; prilis pribehovo riedke; prilis predpovedatelne, prilis zamenitelne recyklovatelne s podobnymi umelinami daneho zanru a cinskej velkovyroby. prilis....(ne)verifikovatelne nudne.

• 29.9.2011  20:47
    Colombiana (2011)

Ocividne pozitiva a negativa sa nedaju minut. Osobne mi ostava povzdych, ze pre akcny zensky zaner v Hollywood style je stiastie a prekliatie, ze Cameron dal svetu Aliens a T2 s modelovymi hrdinkami. Ale aj bez nich je Zoe v mojich ociach nepresvedciva v akcii.

• 24.9.2011  14:51
    Wu xia (2011)

Ta opozicnost na viacerych urovniach (zacina uz v samotnom castingu) je vo vysledku osviezujuca rovnako ako stylicsticky vyborne zvladnute formalne prevedenie, kde "o com" je synergicky zvyraznene audiovizualne hravym "ako". Male pomrknutie na stare wuxia filmy aj prostrednictvom epizodnych uloh pre Jimmyho Wanga a Karu Hui usmev na tvari vycari.

• 16.7.2011  16:37
    Luther (TV seriál) (2010)

1. seria - 90%; 2. seria - 80% ... P.S: Alice, prosim vrat sa...

• 5.7.2011  10:33
    Rang Zi Dan Fei (2010)

Let the bullets fly sa aj vdaka svojim mamutim domacim trzbam (k 1. polroku 2011 komercne najuspesnejsi cinsky film) stal par mesiacov po premiere "larger than life" filmovou udalostou doma v Cine. Synergicky v sebe spaja viacero signifikantnych faktorov cinskeho filmu, rovnou mierou k domacej pode ako aj narastajuceho vyznamu na medzinarodnom poli. Potvrdzuje vseobecnu prospesnost zrusenia "filmarskeho banu" pre Wen Jianga; casovym zasadenim (cca rok 1919-1920) a rozharanou strukturou deja, plneho skvelo vysperkovanych dialogov a viacurovnovych schem hry na macku a mys/falosnych identit, skvelo reflektuje chaos doby, kedy po zvrhnuti vladnutia dynastie Qing a pred nastupom komunistickej vlady bolo vladnutie rozdrobene medzi superiacimi vojenskymi velitelmi. Skvele ustredne herecke trio doplnaju slavne tvare v epizodnych ulohach (napr. aj momentalne najuspesnejsi cinsky reziser Feng Xiaogang). Smerom k medzinarodnemu publiku tento film s nadychom "orientalneho westernu" vzdava ciastocne hold Leonemu (podovne ako korejsky The Good, The Bad and the Weird zacina naletom orla na zeleznicnu trat a po nom sa valiaci vlak), v neskorsom priebehu deja su odkazy na zname motivy/osoby zapadneho sveta a postavam su na mainland cinsky film nezvycajne casto vkladane do ust anglicke frazy (doteraz z historickeho hladiska dominanta hlavne HKG, singapur kinematografie),co tvori zaujimavu podruznu liniu k remakom americkych filmov ako cesty "priblizovania" nakladnych domacich blockbusterov aj zapadnemu publiku.

• 1.7.2011  23:37
    Transformers 3 (2011)

Hned po zhliadnuti prveho dielu som tvrdil, ze dana latka so zvolenym pristupom je idealna kombinacia pre Baya. Druhy diel priniesol sice pre reziserov-megalomanov typicke uskalie "straty sudnosti v naplneni pojmu Think Big", ale aspon ta konstanta "over the top" bola pritomna neustale na vsetkych zlozkach, cim filmu dodavala potrebnu ucelenost. Treti diel je konstrukcny fail, neumerne natiahnuty, postavy bud nadbytocne, alebo v pripade modelingovej zenskej blond akvizicie pre mna iritujuce a asexualne. Zaber, snimanie a tazkotonaznost (ovsem iba v meritkach sucasnych trendov) Battlefield: Chicago je impozantna, zial iba jedine fungujuca v tej spleti podruznych motivov a nekonecneho radu citacii na Bayovu vlastnu tvorbu a dalsich x-blizkych zanrovych klonov.

• 25.6.2011  00:42
    Strom života (2011)

Kontemplativne. Vztah otec-synovia velmi silno zaposobil, destrukcia zaziteho, resp. predstieraneho radu vyplyvajuca z nepochopenia tiez tala do ziveho, rovnako ako aj vystihnutie evolucnych stupnov a z toho vyplyvajucich rozdielnych prav a povinnosti obyvatelov tejto planety. Bodovo ci 4* alebo 5* je pre mna uplne irelevantne... .[ArtFilmFest 2011]

• 5.6.2011  12:52
    Princ a pruďas (2011)

To, že tam balo viac fórkov ako napr. v Pirátoch 4 som čakal. Bonbónikom bol ovšem fakt, že to má i dobre prestrelený, ovšem plne funkčný príbeh, akciu a fantasticky epickú hudbu.

• 5.6.2011  10:31
    Hanna (2011)

Alica, bežím o život ako Lola, v krajine zázrakov v ére Jasona Bournea. Wright vsadil hlavne na audiovizualne cukrovinky, orámovanim filmu úvodnou a záverečnou scénou ukazuje druhoradosť príbehu a postavy iba ako figúrky. Odpovede na Hannin život neslúžia pre divákovo rozšírenie obzoru vedomostí, ale účelovo len k rozvinutiu ďalšej sekvencie. 6-7/10.

• 4.6.2011  21:23
    Stake Land (2010)

Na velkom platne, paradoxne aj pri svojom minimalizme, je ta bezutesne depresivna atmosfera beznadeje navykovo pohlcujuca (v obrazovej i zvukovo-hudobnej zlozke). Akcia tiez ziskava na prehladnosti a mozny negativny efekt " iba recyklacia vsetkeho, co ste doteraz mohli vidiet v danom zanri" je zatlaceny do uzadia.

<< předchozí 1 2 3 4 11 20 30 39