Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (129)

plakát

Lucie Bílá: Dobrý kafe (2021) (hudební videoklip) 

Je někde k dispozici něco víc sebevědomého, namachrovaného a sebestředného?

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Edit 12/2021: Snad nejsmutnější film svého žánru. ______ Edit 06/2020: Zhlédnuto opět, asi už popatnácté, po několikaleté pauze. A ne/překvapivě díky tomu už teď vím, zda je možné zamilovat se do konkrétního filmu. Ale že to padne zrovna na nešťastnou lesbickou love story, to by mě nenapadlo ani ve snu. ______ Film formou na stejné úrovni jako krása C. Cardinalové v nejlepších letech. A také film, mající schopnost zahřát nahoře, uprostřed i dole. ₪

plakát

Od písně k písni (2017) 

Poprvé nepochopitelné a nesympatické, podruhé už jen nepochopitelné, potřetí nic z toho. Přesto za pět ne.

plakát

Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) (TV film) 

Skutečně typicky dětský film. Po zhlédnutí po těch moha a mnoha letech mohu pouze konstatovat, že se mi nyní z toho nejvíce vybavuje Preissová, a to jen jakožto čistě sexuální objekt. A ta Poledňáková jest dalším důkazem, že to přesto přese všechno šlo za minulého režimu v jistých ohledech lépe. Ale jinak pochopitelně vivat kapitalismus.

plakát

Fízlové, hajzlové (2013) 

Místy velice milé a nadčasové dílo značného žertovného účinku, kterých je dnes tak málo. A jistě taktéž námět pro kvalitní přednášku na půdě FF MU/UK.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Dětská verze prvního Dědictví. A možná ani to ne. Odraz doby, která postavě Bohumila ani v nejmenším nepřeje a degraduje ho na nudného dědečka s náznaky propukající senility. Asi ten nejsmutnější český film, co jsem kdy viděl.

plakát

Pokoj 2806: Obvinění (2020) (seriál) 

Dokument o člověku z vrcholných politických sfér, který asi něco provedl v NYC hotelu, padl obratem na držku z nemalé výšky a odnesl si díky tomu doživotní stigma. Tři poznámky: (i) Pokud je ta událost z roku 2011 skutečně pravdivá, pak je s podivem, že to udělal, když si při své manželské a finanční situaci mohl objednat, stejně jako v minulosti, tamní nejluxusnější eskort servis a nic tím neriskovat. (ii) Do jaké míry se na něm podepsala evidentně všestranná tolerantnost jeho třetí manželky? (iii) Není pochyb, že někdejší tajemník Socialistické strany Francie je ve skutečnosti Nicolas Cage po vleklém výkrmu.

plakát

Rozparovač (2020) (seriál) 

Stran nezpůsobilosti a bezradnosti policie, Suttclifova motivu, rozsáhlosti vyšetřování a souvisejících bizarností (viz třeba humory Johna S. Humbleho) to byl poměrně unikátní případ, který je v této dokumentární sérii prezentován docela poutavou formou. Nebýt ve druhé polovině obsaženy ony prostoduché feministické kecy, jež snad měly dodat celé věci další rozměr, bylo by to i za 5/5.

plakát

Jelenice (2019) 

Je potěšující, že ve světě, ve kterém kolují nahé fotky Martina Zounara, vznikají filmy jako Jelenice.