Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbení herci (10)

Anthony Hopkins

Ačkoli to může někoho na první pohled zarazit, na svém milovaném Toníkovi mám ráda - kromě jiného - jeho styl humoru. Je takový.... anglický. A kromě toho je to vynikající herec. Ale to se o něm tak nějak všeobecně ví. Má velmi příjemný, uklidňující hlas. Nedávno jsem od nějaké jeho fanynky četla velice příhodné vyznání: "I kdyby Tony četl telefonní seznam, pro mě by to byl umělecký zážitek!" Jistěže jde o mírnou nadsázku, ale lépe to sama definovat neumím. Osobně ho mám nejraději ve snímcích 84 Charing Cross Road a Shadowlands.

Sean Connery

"Itš hiš nejm: henri, džounš džunyjr"anebo: "wý šejl intu hištory"! - No kdo by tomu odolal?! :-)))) Seana prostě nelze nemilovat! Proto také pokaždé na konci Prvního rytíře roním slzy. :-) Ale vážně: Je elegantní, vtipný a pohledný. Čím straší, tím pohlednější. A uměl odejít včas. Toho si cením, i když samozřejmě lituju, že s ním už žádný nový film neuvidím. A ještě něco: Že nedostal Oscara minimálně už za Pahorek, je jeden z mnoha zločinů Akademie!!!!

Harrison Ford

Jestli někdo ví, s jakým výrazem se má zachraňovat svět, pak je to právě Harrison Ford. Otráveně, se značným úsilím a očividně né bezbolestně, aby tomu člověk alespoň trochu věřil, ovšem pokaždé s jedovatou poznámkou, byť by ho měla stát život. To je můj šálek čaje! A když ještě přičtu ten rošťácký výraz v očích, myslím, že je na co se dívat.

Patrick Stewart

Bez mučení doznávám, že jsem Patricka Stewarta objevila díky StarTreku. Jeho kapitán Picard je prostě báječný. Šmahem jsem si proto doplnila znalosti dalších filmů s tímto hercem. Bohužel mě z nich ale většina zase tak moc nenadchla. V každém případě, společně s Derekem Jacobim je Patrick Stewart důvodem, proč lituji, že je Británie se svými divadly od nás tak daleko. Vidět jej hrát na živo musí být nepochybně zážitek.

Derek Jacobi

Kdybych byla dotázána na jméno člověka, který celý život zasvětil divadlu a herectví vůbec, pak by mě nenapadl nikdo jiný, než Derek Jacobi. Moc bych si ho přála vidět hrát na dívadle! (Podobně jako Patricka Stewarta.) Má zvláštní vlastnost, že mě okamžitě upoutá v každém filmu, který s ním vidím. Při vytváření charakteru svých postav pracuje s přesností a jemností alchymisty. Znovu a znovu žasnu, kolik toho dokáže vykouzlit často na tak malém prostoru.

Pierce Brosnan

Pierce Brosnana mám ráda kvůli jeho Bondovi. Ač je i pro mne ultimátním Bondem Sean Connery, myslím, že právě Pierce Brosnan je ten nejpřitažlivější. Stručně řečeno, hraje pěkně a velmi příjemně se mi na něj kouká v každém filmu, který jsem s ním zatím viděla.

Sam Neill

V případě Sama Neilla stačí říct jediné: Zatím jsem s ním neviděla film, ve kterém by mě neupoutal, nebo dokonce zklamal. Poctivá pěkná práce, příjemně vyhlížejícího chlapa. Vždycky se ráda podívám na nový film s ním. Kdybych pila víno, neváhala bych a sháněla se po láhvi z jeho vinic. Čistě proto, abych mohla vyzkoušet, zda je tak dobrý vinař,j ako herec. :-)

Tom Hanks

První film, který jsem s Tomem Hanksem viděla, byl "Velký". Pak "Forrest Gump". Svým způsobem dost blízké si role. A v obou byl skvělý. Od té doby tohohle chlapíka s dobromyslným, čestným pohledem v očích nepouštím ze zřetele. Líbí se mi jeho pečlivý přístup k hraní.

Miloš Kopecký

Připadá mi poněkud nejapné psát o tom, jak dobrý herec MilošKopecký byl. To o něm vědí všichni. Podobně zbytečné je dodávat, že velmi dobře zpíval. Jási ho ovšem vážím především jako moudrého muže. Oslovilo mě vše, cokoli jsem od něj kdy slyšela, nebo četla. To nebyl filozof, který tlachá, protože nemá nic kloudného, do čeho by píchnul. Jeho moudrost vyplynula ze zkušenosti. Z trpké a bolestné zkušenosti. Jeho život není ten, který by soudný člověk chtěl žít, a mnoho lidí by jej patrně ani nedokázalo žít. Má můj hluboký obdiv a úctu. Řečeno slovy Hannibala Lectera, některé hvězdy máme společné...