Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama

Zajímavosti k filmům (79)

Date a Live - Hanten

Date a Live - Hanten (2014) (epizoda)

V momentu, kde lze naposledy vidět Tokisaki Kurumi, tak se zmíní o uvězněném duchovi. Má tím na mysli postavu Nia Honjo, která se objevila až ve 4. sérii.

Date a Bullet: Nightmare or Queen

Date a Bullet: Nightmare or Queen (2020)

V závěrečném boji mezi Tokisaki Kurumi a White Queen, Kurumi použije kulku Aleph k posunutí velké dřevěné židle na White Queen, jenomže kulka Aleph má zasažený cíl zrychlovat pohyb a ne manipulovat s předměty, přičemž před začátkem boje bylo vidět, že kulka Aleph byla předtím použita, aby si Kurumi zvýšila rychlost pohybu. Dále jako dorážející kulku na White Queen Kurumi použije kulku Dalet, což je kulka, která má zasažený cíl vyléčit ze zranění, které v danou chvíli cíl utrpěl, což znamená, že kulka, která zasáhne White Queen, by měla naopak White Queen vyléčit a ne zabít, Přičemž před chvílí Kurumi použila kulku Dalet na vyléčení Hibiki Higoromo, která byla zasažena kulkou od White Queen.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Pro film byli vytvořeni skuteční animatronici, kteří byli taktéž ve filmu použiti, mělo to však své nevýhody. Animatronici se během natáčení často přehřívály, či museli být pro některé scény nahrazeni kaskadéry převlečenými za animatroniky, jelikož některé scény animatronici nedokázali zrealizovat. Pro animatronika Foxyho byla zase nevýhoda udržet stabilitu, aby nespadl, či že ho musel za ním jistit obrovský stojan.

Chuckyho nevěsta

Chuckyho nevěsta (1998)

V momentě, kdy Chucky zasáhne policajta hřebíky do tváře, tak Chucky prohlásí: „Proč to vypadá tak povědomě?“ Má tím na mysli Pinheada (Doug Bradley) z filmu Hellraiser (1987).

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

V light novele Tohka převzala školní uniformu od blízkého studenta, zato v anime školní uniformu převzala z obrázku Origami, který měl Shido u sebe.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Před první sérií anime namluvila Marina Inoue (dabérka Tohky Yatogami) propagační videa pro mangu i Light novelu této série.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Niiny krátké vlasy a brýle byly zamýšleny jako nekonvenční design pro lehké neotřelé dívky.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Natsuminino jméno v japonštině Goroawase vyjadřuje číslo 723 (Na = 7, Tsu = 2, Mi = 3). Pokud je první číslo použito pro měsíc a poslední dvě čísla pro den, odpovídá to datumu jejího narození, a to 23. 7.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Kotori Itsuka měla mít původně obrněné astrální šaty a vzhled anděla ve tvaru oštěpu s vlajkou. Nakonec byl tento koncept upraven, aby se odlišila od postavy Tohky Yatogami, která již měla obrněné astrální šaty a vzhled anděla byl upraven na Halapartna.

Danganronpa 3: The End of Kibógamine gakuen: Zecubó hen

Danganronpa 3: The End of Kibógamine gakuen: Zecubó hen (2016) (seriál)

V 1. epizodě 1. série s názvem Hello Again, Hope's Peak High School můžeme vidět pád, který se stane Mikan Tsumiki ve třídě. Tento pád je stejný jako pád Mikany během blackoutu v herní předloze „Danganronpa 2: Goodbye Despair“.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Raphael (anděl sester Yamai) byl brzy rozhodnutý mít atribut větru, ale andělova podoba nebyla vždy ve tvaru luku, některé nápady zahrnovaly podobu kentaura či vůz. Vzhled astrálních šatů sester Yamai měly také jiné pojmy jako tvar „bandity“ nebo „sylfy“, než bylo nakonec rozhodnuto o tvaru „otroctví“.

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (1984)

V momentě, kdy Freddy (Robert Englund) vyskočí ze stromu, má rukavici na levé ruce. V další scéně, kde si Freddy usekne 2 prsty, má rukavici najednou na pravé ruce.

Date a Live - Sora wakacu curugi

Date a Live - Sora wakacu curugi (2013) (epizoda)

V této epizodě se na malou chvíli objeví postava Yoshino. Lze ji zahlédnout v momentě, kdy jde Shido a Tohka ke vchodu do herny.

Date a Live - Sora wakacu curugi

Date a Live - Sora wakacu curugi (2013) (epizoda)

V anime se Tohka o slovu „rande“ dozví až na konci rande se Shidem. Zato v knižní předloze se Tohka o slovu rande dozví hned na začátku rande se Shidem.

Pět nocí u Freddyho

Pět nocí u Freddyho (2023)

Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Mukuro Hoshimiya měla původně mít plně obrněné astrální šaty rytířského typu, které by po „odemknutí“ anděla Michaela odstranila. Nakonec byl tento nápad zredukován pouze na škvarky na jejích nohách, vývojářům se totiž zdálo, že to brnění je na Mukuro příliš těžké.

Date a Live

Date a Live (2013) (seriál)

Mukuro Hoshimiya má narozeniny 12. září, což je den vesmíru v Japonsku. V tento den v roce 1992 se Mamoru Mohri stal prvním japonským astronautem.

Death Note

Death Note (2017)

Režisér Adam Wingard byl donucen odstranit své sociální sítě z důvodu, že mu přišlo velké množství negativní kritiky na tento film a několik výhrůžek smrtí.

Date a Bullet: Dead or Bullet

Date a Bullet: Dead or Bullet (2020)

Lucifugus (anděl White Queen) je pojmenován po arcidémonovi Lucifuge Rofocale a doslovně se překládá jako „one who flees from light“, v českém překladu „ten, kdo prchá před světlem“.

Reklama