Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Já nevím,jestli lze shlédnout Amélii a nepropadnout kouzlu tohoto filmu. Mě se to nepodařilo, tahle kouzelná bytost v kouzelném prostředí pařížského Montmartru, v pohádkovém příběhu s působivým prostředím, charaktery i ději si mě omotala kolem prstu, chytila na háček a zatáhla. Jsem ráda, že mě filmový osud svedl dohromady s líbeznou Audrey Tautou v roli Amélie z Montmartru. Jednoznačně za *****.

Zkrocení zlé ženy

Zkrocení zlé ženy (1967)

Můj milovaný film - oblíbený Shakespeare, oblíbená hra, oblíbení herci i režisér. To vše v kombinaci s dobrým překladem i dabingem. Jedna z mých srdečních záležitostí. Za Burtonova Petruccia bych klidně přidala 6 hvězdičku, leč takhle "pouze" za *****.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Dokonalý film. Úchvatné ztvárnění prosťáčka s neobyčejným životním osudem Forresta Gumpa v podání Toma Hankse, půvabná Penn Robin Wright vinoucí se celým příběhem jako červená niť, neotřelé a dokonale uchopené téma a geniální dabing Vladimíra Dlouhého. Nic víc se snad říct nedá, pokud snad náhodou někdo Forresta dosud neviděl honem to napravit. A klidně s českým dabingem, tentokrát nemá chybu. Plný počet *****!

Podivné dědictví

Podivné dědictví (1972)

Skok do vody, plavmo za rukama, rovnou do peřejí.... ustupte laskavě, aby vás nepošlíchal..... kapánek tvrdá voda!

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Billy Elliot se hned po prvním zhlédnutí stal mým opravdu oblíbeným filmem, a to z mnoha důvodů. Předně, je to nádherný film plný emocí, které na vás doléhají velmi přirozeně, necítíte se k nim nuceni, nemáte z filmu pocit, že by vás chtěl emočně vydírat. Je smutný i veselý, brečet ale nejspíš budete v obou rovinách. Jamie Bell je obrovský talent, taneční i herecký. Působivá atmosféra 80. let v chudém přímořském městě, silný britský akcent, vynikající herectví i vedlejších postav - otce Gary Lewise, učitelky Julie Walters, bratra Jamie Dravena i kamaráda Michaela, kterého hraje Stuart Wells. Film tak nějak příjemně ubíhá i díky skvělému soundtracku a mým oblíbeným T-Rex. Tak dlouho jsem čekala na film, který by mě dostal do kolen, až jsem potkala Billyho Elliota, který to dokázal. Je to za velmi dlouhou dobu tak milý a lidský film, že nemám vůbec nic, co bych mu mohla vytknout. Plný počet mu náleží zcela po právu. Za 5*****!

Počátek

Počátek (2010)

Naprosto úžasná skládačka, od které nemůžete odejít. Vizuálně dokonalý film, který vám zjitří smysly, aby vás nakonec zanechal uprostřed limbu. Plný počet *****. :)