Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Biografie (12)

Haruka Ajase (herečka)

09.10.2010

Japonská modelka, zpěvačka a herečka Haruka Ayase se narodila 24. března 1985 ve válkou známém městě Hirošima, v prefektuře Hirošima. Po absolvování střední školy Horikoši nastoupila na Teikyo University Junior College, ale v roce 2003 ji přerušila, aby se mohla soustředit na svojí kariéru. Ta se totiž rozvíjela v závratném… (více)

Jerry Ferrara (herec)

03.10.2010

Jerry Ferrara, prozatím „herec jedné role“, pocházející z newyorské části Brooklynu, se narodil 25. listopadu 1979. Jako mnoho dalších herců navštěvoval během svého studia na střední škole divadelní kroužek, který ho zaujal natolik, že počal divadlo studovat i na dalším vzdělávacím stupni. Známý je převážně z působení v… (více)

Vincent Elbaz (herec)

30.09.2010

Francouzský herec, narozený 3. února roku 1971 v Paříži, začal svou kariéru realizovat nejprve v divadle. Následně účinkoval v několika televizních seriálech než si ho všiml známý francouzský režisér Cédric Klapisch, který ho dosadil do jedné z hlavních rolí komedie LE PÉRIL JEUNE. V ní ztvárnil jednoho z kamarádů zesnulého… (více)

Sofía Vergara (herečka)

27.09.2010

Sofía Margarita Vergara se narodila 10. července 1972 ve čtvrtém největším kolumbijském městě Barranquilla. Jak už to u krásných žen bývá, byla objevena módním fotografem na pláži. Netrvalo dlouho a ze Sofie se stala poměrně známá modelka, přičemž sama Sofia měla i herecké ambice, takže zanedlouho začala vystupovat i v… (více)

Jesse Tyler Ferguson (herec / producent)

26.09.2010

Filmový, divadelní a muzikálový herec Jesse Tyler Ferguson se narodil 22. října 1975 ve městě Missoula ve státě Montana, USA. Již od útlého věku se začal zajímat o herectví a proto neměl jiné volby, než jej studovat i na univerzitě Americké muzikálové a dramatické akademie v New Yorku. Poté, co v roce 1994 graduoval, začal se… (více)

Maggie Lawson (herečka)

16.04.2008

Margaret "Maggie" Lawson se narodila 12. srpna 1980 v městě Louisville ve státě Kentucky. Jako osmiletá začala navštěvovat místní divadelní společnost. V 10-ti letech se stala mladou zpravodajkou pro místní televizní stanici. V 17-ti letech se přestěhovala za hereckou kariérou do Los Angeles. Jak už to u začínajících herců a… (více)

Johnny Galecki (herec / scenárista)

14.04.2008

Americký herec Johnny Mark Galecki se narodil 30. dubna 1975 v městečku Bree v Belgii, kde v tu dobu jeho otec sloužil jako člen U.S. Air Force. Po třech letech se celá rodina přestěhovala do Chicaga. Už odmala Johnny věděl, že se stane hercem. V sedmi letech začal hrát v místních divadelních společnostech, účinkoval v mnoha… (více)

Pete Postlethwaite (herec)

11.04.2008

Pete Postlethwaite se narodil v anglickém Warringtonu 7. února 1945. O herectví jako takové se začal zajímat poměrně v pozdním věku, ve svých 24 letech. Jako mnoho anglických herců před ním i po něm, snažil se Pete prosadit hlavně v divadle. Známé je hlavně jeho působení v Manchester Royal Exchange, Bristol Old Vic a Liverpool… (více)

Dan Clark (herec / scenárista / režisér)

07.01.2005

Britský herec, komik, scenárista a režisér Dan Clark se narodil před 33 lety v Londýně. Svoji uměleckou všestrannost využívá beze zbytku a často účinkuje v projektech, které si sám napsal a často i zrežíroval. Řadí se tak ke škole všestranných britských televizních komiků jako je Richard Ayoade (Moss z IT Crowd) nebo… (více)

James Roday Rodriguez (herec / režisér / producent)

07.01.2005

James Roday Rodriguez se narodil 4. dubna 1976 v měste San Antonio stát Texas. Pochází z smíšeného manželství,jeho otec Jim Rodriguez má hispánské předky. Po vystudování střední školy Taft High School se vydal do New Yorku na místní univerzitu, kde začal studovat divadlo. Studium úspěšně zakončil a spolu s Bradem Raiderem v Los… (více)

Dulé Hill (herec / producent)

07.01.2005

Američan, jehož oba rodiče pocházejí z Jamajky, Dulé Hill, se narodil 3. května 1974 v městě East Brunswick ve státě New Jersey. Jeho pravé první jméno zní Karim, ale zavrhl ho z důvodu neustálého přirovnávání k slavnému basketbalovému hráči Kareemu Abdul-Jabaarovi. Začal tedy používat svoje druhé křestní jméno Dulé. Ve třech… (více)

Mark Heap (herec)

07.01.2005

Tento anglický herec a komik, který je známý především z televizní tvorby, se narodil 13 května 1957 v indickém městě Kodaikanal. Se svojí kariérou začal ještě v osmdesátých letech jako člen kočovné společnosti předvádějící středověké a raně moderní divadlo. Postupem času se odhodlal vyzkoušet herectví před kamerou.Po počáteční… (více)

Reklama