Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (39)

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Navštívili jsme půlnoční premiér v jabloneckém kině Radnice (mimochodem vynikající kino, které svoji atmosférou strčí do kapsy průmyslové multiplexy). Jako znalec dobrodružství čarodějného učně jsem byl napjatý, jak se povede můj asi nejoblíbenější šestý díl, který je spíše "ukecaný" a vezkrze neakční, převést na filmové plátno. A s radostí musím říci, že se to povedlo. V šestce do sebe teprve všechno zapadne a proto je nutné více vysvětlování než bojování. Kdybychom shlédli ve filmu veškeré vzpomínky na Voldyho, tak bychom se, přes jejich nesmírnou zajímavost, asi v kině trochu nudili. Naštěstí ale režisér vyzdvihl onu školní a civilní část děje, kdy se nesmírně vtipně děj ubírá dopředu na hřbetě pubertálních problémů prvních lásek. Nesmíme zapomínat, že Bradavice jsou stále škola. :-) U žádného z dílů jsem se takhle nenasmál a akční smrště si jestě užijeme ve dvou dílech sedmičky. Někteří vyčítají Harrymu přílišnou stopáž. V dnešní době, kdy každý druhý film je stejně dlouhý? Mnozí také vyčítají, že se scénář příliš drží knihy, ale vždyť se zde spracovává velká sága, která musí i na plátně držet pohromadě, tak je nutné se předlohy držet a neudělat z toho úplný guláš. Moje hodnocení 90%

plakát

Hellboy 2: Zlatá armáda (2008) 

Už jedničku mám ohromně rád a na dvojku jsem se opravdu těšil. G. del Toro oplývá fantasií, kterou by mu mohl kde kdo závidět. Jeho bizardní postavy, kterými zabydluje své filmy, jsou fantastické. Jsou přitažlivé svoji bizardností, ze které často až běhá mráz po zádech. Už samotný začátek filmu, kde epickou bitvu sehrávají loutky mě nadchl. Hellboy je přesně to, co jsem od něho očekával. Dějově nenáročná (taky od komiksu nemůžeme očekávat filosofické traktáty) fantastická oddechová podívaná. Zcela zasloužených 80%. Mám zkrátka další snímek, ke kterému se budu rád vracet.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Příjemný osvěžující vítr v zatuchlém prostoru českého filmu. Na Vratné lahve se dobře kouká a poskytuje dosti zábavy. Oddychový film v dobrém duchu, který v české provenienci kraluje.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Mám na Temného rytiře přihazovat další superlativy? Vše už tu bylo řečeno. Zkrátka vynikající film, který má všechno co má správný film mít.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Vcelku slusny romanticky film, ktery se ve svem zanru radi mezi nejlepsi. Videl jsem ho nekolikrat a vzdy s mamko ci s pritelkyni a kdyz vidim, jakou jim udela pokazde radost, tak mam radost s nimi. Navic ani pribeh neni uplne duty a jen a jen romanticky a zvlaste nektere pasaze mam docela rad: "Pojd synovce, ukazu ti jak se vyhazuji zamestnanci" mit toho mizeru zrovna po ruce, tak ho vykoupu v bahne.

plakát

Rudý úsvit (1984) odpad!

Kdyby to bylo pojato trochu parodicky a odlehcene, mohl bych se tem nacionalistickym kecum jen zasmat. Nejhorsi ale na tomhle snimku je, ze je vse brane vazne. Takze zatimco u Hvezdne pechoty jsem se bavil, zde jsem se davil. Rudy usvit jsem poprve videl asi ve 12 letech, kdy jsem mel v oblibe americke akcni filmy, ale vzpominam si, ze uz tehdy jsem RU hodnotil jako brakovy film. Vzdycky jsem ze srdce nenavidel nacionalismus a zde z kazdeho snimku cisi az to boli. Hloupa tupa propaganda.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Sedm statecnych pochopitelne znam, ale Sedm samuraju jsem vubec neznal a ohrome jsem se na ne tesil. Necekal jsem krvavou rez jako vystrizenou z 80. let a byl jsem velmi mile prekvapen dejovosti filmu a onech 207 minut mi uteklo jako voda. Takhle si predstavuji opravdovou valku proti banditum. Je to tak realne, az se to muze nekomu, kdo se vyziva ve vselijakych akcnich filmech, muze nelibit. Humorne sceny jsou skutecne vtipne a ty vazne casto az dojemne. Ani jsem necekal, ze se v Sedmi samurajich budou resit stavovske rozdily mezi rolniky a samuraji (tyto jsou dosti podobne vztahu naseho rytire a vesnicana) a byl jsem potesen, jak je to zde podane. Zkratka film, ktery si zaslouzi byt vysoce hodnocen a ktery si pravem vydobyl misto na vysluni.

plakát

Ďáblův advokát (1997) 

Skvele herecke vykony a vynikajici napad. Cloveka az mrazi - jen nevim ze ktereho vice, zda z dabla, ci matky nadejneho pravnika. :-)

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Na promítání Křišťálové lebky jsme zavítali do letního kina, které oplývá báječnou atmosférou. A ač jsem byl vždy zvyklý, že v letním kině se promítají Filmy, tak mi kupodivu ani nevadilo, že jdeme na Indiho (krom 3. dílu ho moc nemusím). Bez nadsázky vynikajících prvních 10 minut, ale pak to už začalo a já se musel smát, často ovšem na místech, kde to tvůrci nepředpokládali. Prímová nadsázka je v popcornovém filmu svěží, ale Indy by podle všeho měl mít na sobě červeno-modrou pláštěnku od Supermana. Nejvíce mě pobavila divoká honička v autech po jihoamerickém pralese. Ani jsem necekal, že uprostřed jungle je dvouproudová rychlostní komunikace. :-) Naproti tomu to ovšem Cate Blanchett ohromně sekne. :-) Když to shrnu, tak Indy je nenáročný film, na který se dá koukat a pokud máte rádi opravdu velká přitažení za vlasy, tak máte letní film. Zkrátka klasický Spielberg, ať to pro každého znamená co chce.