Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (129)

plakát

Whiplash (2014) 

Nějak mě o nechytlo. Film mi přijde nadhodnocený.

plakát

Fröken Sverige (2004) 

Proměna hlavní postavy z naivní kravky, se kterou ostatní pouze vyjeb.... na normální dívku se mi líbila.

plakát

Avengers (2012) 

Já osobně postrádám v zařazení filmu, které jsou zde uvedeny (tj. akční / Sci-Fi) také kategorii komedie, protože jsem se u tohoto filmu výborně pobavil. Po delší době kombinace akce a komedie, která mne nenudila.

plakát

Byl jednou jeden dům (1974) (seriál) 

Bezvadné obsazení, dobře natočené ale v některých ohledech brutálně fabuluje a manipuluje (manupuloval) s diváky stylem 30ti případů majora Zemana. Viz např 1938 a Větrovcova postava "To bych nevěřil, že jediní s náma půjdou sověti!" Celkové vyznění seriálu je v tomto ohledu dost divné a mám s tím problém. Do dobrého světla je zde stavěna postava malíře-komunisty, který se z mého pohledu akorát fláká a chlastá a jako spíše špatná postava je zde člověk, jenž se vlastní pílí a odříkáním dostal na nějakou společenskou úroveň.

plakát

Rváči (2009) odpad!

The Football Factory mám velice rád. Tohle ovšem je jakoby scénář napsal dvanáctiletej retardovanej kluk. Velká kravina.

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Film jsem si sehnal po přečtení zdejších recenzí. A měl na mne stejný účinek jako na většinu ostatních. Musím mu dát plné hodnocení, přestože po stránce zpracování je mu jistě mnohé co vytknout. Jeho poselství a výsledný dojem konce, beznaděje a apokalypsy jsou totiž absolutně přesvědčivé.

plakát

Den poté (1983) (TV film) 

Na tomto filmu mně vadí, stejně jako u mnoha jiných z téže doby, ten strašný "osmdesátkový" vzhled, kde všichni herci vypadají jako z laciného a pitomého seriálu typu To je vražda napsala, triky jsou primitivní atd. JENŽE zde jsem tento pocit naprosto hravě překonal a odsunul do pozadí, protože děj filmu, postavy a především téma jsou silné a dobré.

plakát

Identita (2003) 

Koupeno včera (11.června 2011) spolu s dalšími čtyřmi Bluray filmy v akci 5 za 100 SEK, tzn jeden film cca 50 Kč. V česku na webu od 400 do 500 Kč. To jenom pro zajímavost jak česká distribuce a obchodníci dojej zákazníky... Stran filmu spokojenost: dobrá atmosféra, sympatické obsazení a povedená ovšem ne tak nečekaná pointa. Mimochodem to jak zde někteří uvádějí, že je nesmyslná a umělá, mně tak rozhodně nepřišla. Naopak ve filmu jsem si všimnul několika indicií, které k ní směřovali a k mé spokojenosti, tak vše skutečně dopadlo :-P

plakát

Přísně tajné premiéry (1967) 

Pro mne především naprosto geniální Čestmír Řanda v roli šéfa zločinců Jecha. To jakou obdařil svoji postavu dokonalou grácií, suverenitou a drzostí zároveň je úžasné. Scény ve kterých vyvíjel nátlak na spisovatele Hudce v podání Jiřího Sováka jsou to nejzábavnější na celém filmu. Za nejlepší považuji tu, kde Jecha s Hudcem doplní v rozhovoru postava kapitána Klikara z kriminálky a rozjede se scéna plná narážek a dvousmyslů, během níž se vyplatí sledovat především mimiku Čestmíra Řandy. Závěr se mně nelíbil a Bohdalová taky nenadchla. V součtu za skvělého Řandu a výborně sekundujícícho Sováka i přes menší nedostatky pěkné čtyři hvězdičky a dobře jsem se bavil.

plakát

Černá labuť (2010) 

Docela mne pobavila reakce jednoho přizpěvovatele (možná více nečetl jsem je všechny), že se jedná o povrchní film. Stran příběhu, ano lze souhlasit s tím, že nepřináší nic nového nicméně i s odkazem na divadelní (baletní) prostředí, je to pochopitelné. Domnívám se, že zde je rozhodující spíše forma zpracování, než samotný příběh. Vždyť přeci v divadle je mnohdy naprosto běžné vracení se ke starším dílům (motivům) a dojem z konkrétního nastudování je dán právě odlišností a kvalitou od předchozích a nikoliv originalitou děje. K výkonu hlavní přestavitelky není třeba nic dodávat, nutno vidět...