Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Inženýrská odysea (1979) (seriál) 

Tento seriál je přesnou kopií své doby, to se musí nechat. Kdo nezažil, musí vypnout po pár minutách. Kdo však ví o co jde, určitě se pobaví. Teprve nyní jsme schopni vidět všechny absurdity, které se děly. Ani tento seriál by neměl zůstat zapomenut, Dnes mne docela pobavil.

plakát

Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 

Excelentní film, jistě dle skutečné události ze života klasika. Viděl jsem ho asi třistakrát a stále objevuji nové geniality jak vizuální, tak zvukové. Vůbec nechápu, jak mohl někdo něco tak skvělého napsat. To se prostě musí prožít...

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Jeden z filmů, které budou těšit oko diváka hodně dlouho. Co dodat? Je vidět, že Spielberg umí na co sáhne.

plakát

Mechanický pomeranč (1971) 

Ani skvělé recenze mi nezabrání v poněkud rozpačitém hodnocení filmu. Jsem schopen pochopit styl i linii filmu, ale zpracování je pro mne totálně out. První co mne napadlo, že to jsou zfilmované sny nějakého sexuálně frustrovaného jedince, asi patologického agresora. Kdybych neznal jiné dílo génia Kubrika, vůbec bych se filmem nezabýval. Zapomněl bych velice snadno a rád. Jednoznačně nejhorší Kubrik kterého jsem viděl.

plakát

Do nebíčka (1997) 

Trochu komorní film k zamyšlení. Pro mne nebyl ve filmu důležitý ani tak děj jako něco, co promluvilo "mimo". Užil jsem si to, odpočinul jsem si a zamyslel se nad životem i osudem. Tento film považuji za velmi zdařilý, i když chápu že asi ne pro každého. Osobně jsem ho doporučil několika známým a většina z nich byla z filmu v podobném rozpoložení jako já. Rád skouknu znovu.

plakát

Kanibalové 2 (1978) odpad!

Jednoznačně nejhorší film za posledních 30 let. Pamatuji film o kubánských homosexuálech a myslel jsem, že horší filmový zážitek mne už nečeká. Mýlil jsem se, omlouvám se, Kubo!

plakát

Pějme píseň dohola (1990) 

Geniální film geniálních autorů. Při prvním zhlédnutí jsem jen kroutil hlavou, jak mohl někdo něco takového pustit do světa. Vůbec nevím, proč jsem filmek skouknul podruhé a proč se na něj dívám stále. O tom to asi je, že?

plakát

13: hra smrti (2006) 

Jednoznačné zklamání z tohoto filmu nemůže vylepšit ani celkem slušná práce s kamerou. Od daného námětu jsem očekával daleko více. Pro mne to není ani "B", spíše tak "E". Několik průměrných nápadů nesourodě namatlaných k sobě nevyvolají v divákovi ani strach ani lítost, žádné mrazení či zamyšlení nad životem. Pár scén vyloženě nechutných, bohužel bez souvislosti a dobrého zpracování. Je to spatlanina cizích nápadů, vše už tu někdy bylo. Maskéři filmu by se měli stydět a myslím, že výprava filmu byla také asi zadarmo. Jednu hvězdičku dostává film jen proto, že už jsem viděl jeden horší, a to pokračování skvělých Kanibalů.

plakát

Phar Lap: Národní hrdina (1983) 

Jednoznačně jeden z nejlepších filmů, které znám. Existuje dvojí střih filmu - jeden vypráví příběh koně od začátku a druhý začíná od konce a pokračuje vzpomínkani na život koně. Viděl jsem obě verze, ta první mne vzala za srdce a bere doteď. Jeden z mála filmů, u kterého vyčistím slzní kanálky nejen díky ději, ale i díky skvělé hudbě absolutně se hodící do doby i děje.