Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (114)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1932 a dostihový kůň Phar Lap umírá. Okolnosti smrti: nejasné. A v roce 1983 se australanům podařilo nám tento příběh přiblížit. Byla jsem ohromena herci, dokonce i český dabing byl precizní, zobrazením vzájemných vztahů a celou dostihovou atmosférou. Nádherně ztvárněný životní příběh koně. Ne jednou jsem bádala nad tím, že kdyby jeho život neskončil takhle tragicky, zda by Phar Lap neskončil zapomenut. Takhle ho zná a miluje celý svět. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vynikající australský snímek z dostihového prostředí. Příběh neporazitelného koně je natočen s citem a porozuměním pro tato zvířata, i pro sport, který reprezentují. Divák si po jeho shlédnutí koně prostě zamiluje a uvědomí si, že bohužel ne tato ušlechtilá zvířata, ale často lidé "tvoří" výsledky dostihů. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Do prostředí dostih jsem byl zabrán jen ve filmu Rychlí Stripes a ve Simpsonech. Phar Lapův pravdivý příběh je drásající story, která mě tak trochu dostala na kolena. Sportovní film s nádechem korupce a slávy, která pronásledovala Phar Lapa až do samého konce. Myslím, že ale film mohl být třeba i dvouhodinový a věnovat se také více Phar Lapovi jako takovému. Nicméně, spokojenost nadevše. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nesnášim koně a dostihy jak by smet! Naštěstí jsem se na film díval z pohledu ekonomické teorie, což v konečném důsledku vedlo ke stanovisku, že pokud nemáš groše, nekupuj hříbata. Pak se leda tak dostaneš do svrabu a svého oře budeš muset poslat do Mexika, kde se chudák bude venčit mezi kaktusy. Kvalitu nelze upřít, se stravitelností je to horší. 76% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nudný film, který vysvitne v momentě, kdy prosvitne srdce koně Phar Lapa. Srdce, díky němuž poráží ostatní koně a stává se něčím víc. To by nikdy nezvládl bez člověka, který se stane jeho přítelem. Opravdu škoda, že se nezjistilo z jakého důvodu Phar Lap umřel. Svým způsobem krásný životopisný film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Phar Lap byl po smrti převezen do Austrálie a vypreparován, dodnes stojí v Melbournském muzeu. (Zellie)
  • Skutečný Phar Lap žil v 30. letech 20. století. (Geriel)
  • Srdce skutečného Phar Lapa vážilo 14 liber (tj. 6,35 kg). Pro srovnání, srdce průměrného plnokrevníka váží devět liber. (Komi.xxx)

Reklama

Reklama