Reklama

Reklama

Když se maloměstská dívka jménem June na letišti seznámí s tajemným cizincem, má pocit, že našla muže svých snů. Roy je ale tajný agent, který na sebe vzal nelehký úkol chránit geniálního vynálezce Simonse, jenž vyrobil baterii, která se nemusí dobíjet. Proto je Simons cílem obchodníků se zbraněmi. A Roy jim stojí v cestě. Hned na začátku spadne letadlo s Royem a June a oni jediní pád přežijí. A pak už se rozjíždí nekonečná honička, kdy June zjistí, že je pro lásku schopná dělat neuvěřitelné věci, a Roy jí v tom výborně sekunduje. Rozjíždí se superakční podívaná, kdy se tento pár vyhýbá kulkám v Bostonu, skáče po střechách v Rakousku a na motorce ujíždí před býky v Seville. Nepřátel je ale daleko víc, a tak se June se Simonsem octnou v zajetí obchodníků se zbraněmi a je jen na Royovi, aby je zachránil. Akce se ale úplně nezdaří a Roy skončí postřelen v hluboké řece. Na hladinu se už nevynoří... (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (1 050)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Toto kinoleto to pozorujem asi najmarkantnejsie. Bud som sa zhladiska vnimania filmu definitivne zasekol v teenage veku, alebo naopak, uz zacinam byt stary. O co viac som bol trailerom "odradovany" z chuti vidiet cely film, o to viac som si vychutnal regulernu celovecernu verziu. Od uvodnych minut som nastupil na linku "back to the edge of 80´s - 90´s" a s usmevom som vystupil z tohto mixu akcie a komedie az s chytlavym songom v zaverecnych titulkach. Mangold a spol (za vyrazneho prispenia Powella) vytvorili film, ktory by som si osobne predstavoval ako odpoved nejakeho studia v roku 1995 na Cameronov flak True lies z roku 1994. Vediac, ze hoc dokonalost spominaneho nedosiahnu, aspon uspesne obslahnu cely koncept, ktory naspat (resp. dopredu) v roku 2010 posobi ako vyrazne pohodova tequila v zaplave umelych splaskov z automatu. Spominany koncept je v svojej jednoduchosti ucinny. "Over the top" sceny v mojom pohlade spolahlivo uvedu do modu a pravidiel hry predkladaneho konceptu, v ktorom som si mix velmi dobrej akcie, spravne casovaneho humoru ale i fungujuceho iskrenia medzi hlavnymi predstavitelmi s radostou vychutnal aj napriek faktu, ze v detailoch na tvar ustredneho dua zub casu neoklames. Apropo nacasovanie -> ta nonsalantna hrava elegantnost funguje nielen na poli humoru, ale vyborne graduje aj spominanej akciu v previazani s hudbou. A na tvrdenie, ze tento film by sa mozno uzivil v dekade 90´s, ale v sucasnosti nema sancu a nema tu co robit, odkazujem iba jedine. Nechajte si svojich Iron Manov, A-Team a spol., ja si s radostou beriem Toma s Cameron. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Varoval som ťa.“ – „Kedy?“ – „Veď som ti povedal ´Všetko zlé je na niečo dobré´.“ – „To nie je varovanie! To je dobré na samolepku od ananásu. Varovanie by bolo: ´Ak nastúpiš do toho lietadla, zomrieš.“ Čudne sa im veru pomiešali žánre, len čo je pravda. Chvíľu sitkom, následne romantika, potom špionáž a nakoniec akčná scéna s býkmi. Videl som filmy, v ktorých to fungovalo podstate lepšie (Mission: Impossible 3, aby sme zostali v Cruiseovej filmografii, okrem býkov teda). Akonáhle do toho raz za čas začne popletený scenárista dávkovať serióznu psychológiu, kedy sa máme vážne zamyslieť nad tým, čo cíti v srdci špión, tak som nechápavo krútil hlavou. Korunu tomu nasadí priemerný scenár á la 80. roky (všetkého schopný ozbrojený zlosyn nedokáže zastreliť hrdinu, ktorý pred ním neozbrojený kľačí na kolenách). Cruise s Diazov sa snaží. Aj mnohí iní (režisér, kameraman, trikári). A celé je to fajn, drahé, exotické, milé a miestami som sa dokonca bavil („požiarnik“). Povedal by som ale, že „dobre bavil“ je na nabúchaný vysokorozpočtový film s dvoma žiarivými hviezdami Hollywoodu málo. Vrcholom je zbytočne dlhá minutáž. Toto fakt asi nie je ani len na 3* a ak áno, tak so zatvorenými oboma očami a nie oškretými ušami, ale rovno utrhnutými. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

The MAN of GOLD in the world of yesterday. Knight and Day je návštěva z minulého století- s jiskrou dávno zapomenutých dialogů, s herci, kteří své thymolinové tesáky zubili už na začátku devadesátek, se staromódní atmosférou stylových zabijáků a nadpozemských agentů, se slovními přestřelkami, nevinným škádlením a sváděním. Stroj času čeká: řídí Tom Cruise, mimozemšťan, který mládne před očima. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Akční komedie mi scházela, a je pravda, že v tomto filmu je vtipných momentů dost, a těch akčních také. Jejich poměr je dokonce dost dobře namíchaný, aby ani jednoho nebylo příliš mnoho nebo málo. Ale stejně mě výsledek nijak neuchvátil a nemám potřebu si ho zopakovat. Příběh je strašně přímočarý, a ačkoliv tohle není film, který by se snažil uchvátit diváka zrovna příběhovými kličkami, tak mi přišlo, že mohl být propracovanější. Množství motivů je naprosto nevyužitých a nabízí se otázka, jestli v tom filmu vůbec mají být (svatba a vlastně i postava Simona). Jo a narozdíl například od imfa mi začátek filmu přišel v podstatě dost nudný, celý začátek na letišti mi přišel nezajímavý, to až ve druhé polovině se film dost rozjel. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná komédia. Má celkom dobrý príbeh o mladej žene, ktorá žije úplne obyčajným životom, ale všetko sa zmení, keď sa počas letu zoznámi so sympatickým mužom, ktorý je ale v skutočnosti prvotriednym agentom na úteku zanechávajúcom za sebou len mŕtvoly. To jej samozrejme úplne skomplikuje život, keďže jej začne neustále hroziť nebezpečie a zaujímajú sa o ňu nepríjemní ľudia, ale napriek tomu agentovi verí a tak spoločne čelia mnohým problémom. Spracovanie je na tom dobre, už od začiatku to pôsobí takým veľmi sviežim dojmom, takmer ako z deväťdesiatych rokov a našťastie to len pri tom dobrom pocite nezostane. Celá úvodná štyridsaťminútovka je na pomery žánru až prekvapivo dobrá, jedna vydarená sekvencia strieda druhú, obe hlavné postavy sú výborne zvládnuté, pričom chémia medzi nimi funguje bezchybne a príjemne to osvieži aj tento zaujímavý nápad brať tento typ zápletky nie primárne z pohľadu akčného hrdiny, ale hlavne z jeho novej známosti, čo celkovú dynamiku našťastie nenarúša. Po tejto fáze sa to síce trochu ukľudní a už to nepôsobí až tak nápadito a bláznivo, ale aj tak sa na to stále pozerá viac než dobre, s postavami sa dá zoznámiť ešte o trochu lepšie, pár situácií je stále výborných, hlavne to občasné preberenie počas rôznych dobrodružstiev a finále sa ešte o niečo vylepší. A tak ma nakoniec vôbec nemrzí, že zápletka ohľadom zdroja energie ma prakticky vôbec nezaujímala, film funguje aj bez toho a v rámci žánru je to až prekvapivo dobrá zábava. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Našťastie tiež pôsobí v štýle deväťdesiatych rokov, preto je výborne natočená, kde o nejakom neprehľadnom strihu nemôže byť ani reči, dostatočne veľkolepá, takže rozpočet bol úplne ideálny, poteší pár výborných momentov a dobre je zvládnutá všetka akcia, takže súboje, prestrelky, ale aj rôzne naháňačky. Najviac sa mi páči úvod v lietadle, naháňačka na diaľnici, ale aj finále s býkmi. A dosť spokojný som aj po stránke humoru, síce ťaží hlavne zo zaujímavého vzťahu hlavných postáv, ale bavil som sa veľmi dobre. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tom Cruise mi sedí a nesklamal ani tu, bavil ma v akcii, kde poteší aj pár zaujímavými kaskadérskymi kúskami, ale aj ten jeho celkový odľahčený prístup sa skutočne vydaril, Cameron Diaz v jednej zo svojich najlepších úloh a nesklamú ani záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, až na pár zbytočných digitálnych trikov výborná vizuálna stránka a sadla mi aj atmosféra, toto sa vydarilo. Síce akčné komédie až tak moc neobľúbujem, ale Zatiaľ spolu, zatiaľ nažive sa vydarilo až prekvapivo dobre, rozhodne jedna z najlepších za veľmi dlhú dobu. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy jsou Roy Miller (Tom Cruise) a June Havens (Cameron Diaz) u kontejneru pod palbou agentů, si Roy přebije zásobník a nenabije, přesto dál střílí. (dc125)
  • V severoamerických kinech film utržil 76,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 262 milionů. (NIRO)
  • Natáčelo se ve španělském městě Sevilla, hlavním městě Andalusie. Je možné zahlédnout i místní katedrálu. (sahe)

Související novinky

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

Les Grossman – Tom Cruise – celovečerák

12.06.2010

Postava plešatého, chlupatého a tančícího „tlustého parchanta“ Lese Grossmana byla pravděpodobně to nejvtipnější, co nabídla Tropická bouře. Tom Cruise vklouzl do masky fu**ujícího producenta i pro… (více)

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (více)

Cruise v Hobitíně? Cože?

Cruise v Hobitíně? Cože?

30.08.2009

Nejdřív seriózní informace: následujícím filmem Toma Cruise bude prozatím nepojmenovaný špionážní thriller, předtím známý pod názvem Wichita. Tom si v něm zahraje agenta, který se prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama