Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Ripley (2024) (seriál) 

Kdyby Eliot Sumner hrála spíše Ripleyho, tak by chemie byla uvěřitelná a vytvořilo by se něco démonicky dokonalého. Tento Tom byl ale depresivní a jakoby něčím konstantně omámen, navíc k tomu spousta neuvěřitelností (spuštění kotvy a schválně co se stane, já jsem si sem přišel hrát s kamením, jeden hadr na všechny skvrny, nejnemožnější uklízení mrtvoly, dvě nalepené fotky atd.). Spíše to chvílemi připomínalo Hitchcocka. Jinak ale kinematografie, kamera, zvuk, Italie na pět hvězdiček.

plakát

BANGER. (2022) 

Herecky překvapivě nejen přístupné, ale dokonce zábavné s vážnou tečkou přesně na cíl.

plakát

Adikts (2024) (seriál) 

Česká marvelovka se snesitelnou stopáží a několika silnějšími momenty.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Původní Top Gun si už moc nepamatuji a míchá se mi se Žhavými výstřely.  Maverick má v sobě trochu od obou.  "Neschválená továrna v rozporu se smlouvou NATO, která je hrozbou pro naše spojence v regionu"  mělo být přesně co? Důvod pro poněkud výbušnou výpověď členovi NATO s jednou F-14 nazpět? Nebo když Ed Harris vysloví "Top Gun", nečekalo se ani vteřinu a hned se spustil leitmotiv,  což takto doslovně působí legračně. Hlavní myšlenka, že i když míříme do starého železa, tak ne dnes, ovšem stojí za vidění, byť na několikatý pokus.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Podařilo se mi doteď nevidět. Možná mi hodnocení kazí podobnost s příběhy nejmenovaného bývalého filozofa z jedné moravské univerzity.

plakát

Saltburn (2023) 

Saltburn je mimo můj hledáček mezi tvorbou, kterou obvykle nepotřebuji vidět. Nicméně ty čtyři - pro někoho šokující - scény nalákaly, pobavily a utkvěly. Proto i pátá bonusová hvězdička navíc.

plakát

Biohackeři - Série 1 (2020) (série) 

Herecky a atmosférou sympatické, ale věrohodnost a logika děje drnčí na provázku jako plechovka za autem. Dobrodružství s tiskárnou byl scénaristický vrchol!

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) 

Chtít po Američanech, kteří střílí na Drážďany a trefí Prahu, aby četli titulky či hledali v nastavení dabing, nejde. S tím se musíme smířit. Šum v rádiu, který nevadí, protože piano je dokonalé.

plakát

Obchodníci s bolestí (2023) 

Několik dějových neuvěřitelností, ale Emily Blunt mi film prodala. Kevinovu matku ze Sám doma bych nepoznal.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Bez německé vybroušenosti konec sice dobrý, ale během zlomku sekundy. Další spíše podprůměrný seriál, který by šel sestříhat a se soustředěnější režií vylepšit na výborný film.