Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nutně potřebuje práci, aby se mohla postarat o dceru. Nastoupí proto do farmaceutického start-upu, kterému se moc nedaří, a zaplete se tam do nebezpečného spiknutí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (134)

k212 

všechny recenze uživatele

První část filmu jede na satirické vlně, všichni víme, že to zlatý prase není tak úplně čistý, fentanyl proudí k lidem s rakovinou, sice díky skvělému systému úplatků, ale sic. Jenže farmaboss a jeho pohůnci jsou sjetí nenažraností a chtějí víc, tak teda vyšroubují úplatky na vyšší level a doktůrci předepisovači ochotně nastartují off-label use. A lidi začínaj umírat z jinejch důvodů než je terminální stadium rakoviny - na starý známý předávkování! Naštěstí má tenhle raketovej výstřel na burze slabej článek - svědomí (+ jedno mcguffin překvapení). Takže druhá polovina filmu se už nevznáší na lehkosti satiry, ale povaluje se v těžších vlnách dramatu. Emily hraje na 100%, pod palcem má jedinou postavu, která více odhaluje motivy svého jednání a díky tomu uvěříme jejímu obratu v poslední třetině děje. Beru to jako exkurz do "fungování" farmaceutického průmyslu a upozornění na zneužívání legálních drog ve velkém, s požehnáním lékařů, kteří ochotně na zacinkání zlaťákem podškrábnou předpis komukoliv na cokoliv!  "I know how to talk to my own prescriber." ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Neurazilo, nenadchlo a viac menej ničím neprekvapilo. Vlka z Wall Street z toho cítiť len okrajovo a film určite nemá tak silný drajv a energiu ako Scorseseho masterpiece. Emily Blunt klasicky okej, film sa dejom snaží šokovať, ale ako som už spoínal: akosi si nerobím ilúzie a že sa takéto niečo stalo ma extra neprekvapilo. Smutné, nemorálne a desivé to je, no David Yates (ktorý od posledného Harryho Pottera a fiaskom s Fantastickými zvermi čaká na poriadny film) to nedokázal podať takým spôsobom, aby ma to výraznejšie zasiahlo. 55% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Režisér David Yates mi svým posledním filmem neudělal radost, a já si o něm začal myslet, že bude do konce života točit filmy ze světa Harry Pottera. Naštěstí přišla nabídka od Netflixu a možnost dokázat, že na to stále má. Nechci tvrdit, že jsou Obchodníci s bolestí velkou peckou, kterou musíte vidět, ale o nějakém zbytečném a hloupém filmu, taky nemůže být řeč. Yates jako režisér odvedl slušnou řemeslnou práci a přesvědčil mě, že dokáže natočit film, co umí zaujmout po vizuální stránce - kamera, střih, některé scény. Yates měl taky obrovské štěstí na obsazení, protože bez Emily Blunt by se film rozpadl. Emily Blunt si krade celý film pro sebe a je prostě skvělá. Pokud je nějaký důvod proč byste film měli vidět, tak je to ona. Chris Evans mi už několikrát ukázal, že umí hrát, a že je dobrý herec. Zde se to znovu snaží předvést, ale vychází mu to, tak napůl. A  popravdě nevím jestli je problém ve scénáři, v Yatesovi nebo v samotném Evansovi, který se po Endgame herecky hledá. Andy Garcia si svou roli hodně užil a je vidět, že se dobře bavil. Film má dobré tempo, několik povedených momentů a nenudí. Obchodníci s bolestí je film, který už asi nikdy v životě neuvidím, ale nelituji času, který jsem s filmem strávil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to tak strašne byť zábavná, dynamické a kúsavé v štýle Vlka z Wall Street, ale je to strašne pomalé, nudné, nezaujímavé a nič nové to neprináša. To že sa vo farma biznise robia svinstvá vie snáď každý. No a v Amerike to s tým kapitalizmom dotiahli ad absurdum. Skutočné udalosti boli pravdepodobne zábavnejšie ako tento film, ktorý ich nedokázal podať v žiadnom ohľade strhujúco a ani herci sa nevytiahli. Nuda. 4/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z popisů cesty na vrchol a následného střemhlavého pádu. Legální výrobu narkomanů po americku nám nedávno poutavě představila série Absťák. Agresivní marketing, zamlčování i vyloženě lhaní o návykovosti, protože na OxyContin si přece závislost vytvoří méně než procento lidí. Zatímco tam začal tenhle „zázrak“ předepisovat maloměstský lékař Michael Keaton, tady musí Emily Blunt svého chlebodárce pro svůj kouzelný sprej k tlumení bolesti teprve zlomit. Coby svobodná matka má totiž pár dní na to, aby přesvědčila zástupce farmaceutického start-upu, že na tenhle byznys má. Tempo, energie, rychlý střih, stylizace. Otázkou je, zda tohle všechno danému tématu (co oběti a jejich blízcí?) sluší. Fiktivní společnost Zanna se opírá o reálnou kauzu, do hloubky ale nejdeme, spíš kloužeme po uhlazeném povrchu, po kterém se nicméně nejlépe dokázalo sklouznout několik nápaditých scén a zejména samotná energická Blunt, která zažívá silné období (ponurá a meditativní série Angličanka, Oppenheimer) a která tuhle honbu za předepsáním léku namísto konkurence nehorázně táhne. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je volným zpracováním skutečného příběhu, který odhalil novinář New York Times, Evan Hughes. (Olík)
  • Film sa natáčal v Savannah a Atlante (Georgia, USA) a v štáte Florida (USA). Obdobie natáčania trvalo od 22. augusta do 25. októbra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Reklama

Reklama