Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 156)

plakát

Pozadí událostí - Střet zájmů (2022) (epizoda) 

Dvě minuty ticha za někdejší Hřebejkovu a Jarchovského tvorbu. Teď! Jestli se první díl částečně pokusil navodit atmosféru, pak druhý díl s nesympatickou bandou vyšetřovatelů všechno zmařil.  Dialogy a scény ve 3. díle neodkrývají rádoby závažná společenská témata (jak tvůrci prohlašují), ale neschopnost tvůrců. Scéna s prodejem jogurtů, s vydíráním nesympatického proděkana, odposlouchávání za dveřmi ("Pojďte, vy jedna šmíračko.") , to je parodie (podle Hřebejka a spol. možná vtip?). Poslední dialog alias dvě minuty ticha to zabil celé.

plakát

Špinarka (2022) (divadelní záznam) 

Parádní oslava 10. výročí vysílání ČT art. Skvělý scénář, bravurní Markéta Matulová. Navíc zážitek umocnil přímý přenos.

plakát

Špunti na cestě - Poslední prázdniny (2022) (epizoda) 

Film Špunti na vodě jsem kdysi viděl v létě, pod otevřeným nebem. I to přispělo k tříhvězdičkovému hodnocení. Pilotní díl seriálového zpracování působí jako sled otřepaných vtipů.  Recyklace bez legrace.

plakát

Ceny Anděl Coca-Cola 2020 (2021) (pořad) 

Scénář mě překvapil - líbilo se mi, jak Ewa jednotlivé kategorie uváděla zpěvem 🎶  Aneta Langerová je srdcovka, ale díky Andělovi a nové písničce Tělo budu asi víc sledovat i Ewu. Společné vystoupení  Kříž i přes televizní obrazovku přineslo emoce...🖤 Určitě si rád poslechnu Tata Bojs a  Kateřinu Marii Tichou🎵 Mám radost i z uvedení Roberta Křesťana do Síně slávy🎵

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) odpad!

Jedna z nejzbytečnějších seriálových odboček: Erik a jeho můry... Scénáristicky podprůměrné. Herci absolutně bez prostoru - což dokládá např. Jiří Dvořák. Zajímavé je srovnání Čvančarové (zde "hlavní" role - v Kukačkách epizodní, ale mnohem přesvědčivější).

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) odpad!

Chaotický scénář během 60 minut zvládne návštěvu domu s lucernou, neskutečnou bitku na toaletě benzínky (kterou mimochodem nikdo neřeší), krádež nějakého obrazu a závěrečné deus ex machina v podobě šéfky nosící za každé situace čepici.

plakát

Hlava Medúzy - Vykročení do života (2021) (epizoda) 

Gymplácké prostředí je určitě atraktivnější než obrazárna, ale panoptikální ráz pokračuje dál. Linka s vyšinutým bratrem vyšetřovatelky naprosto zbytečná. Vyšetřovatelka chvílemi se záblesky vědmy. Konec působil komicky. Tvůrci se zatím daří parodovat krimi seriály.

plakát

Kukačky - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Jsem zvědavý, jestli nastavenou laťku udrželi tvůrci i v dalších dílech. Dramatická situace je jednoznačná, ale přiměřeně ji odlehčují humorné situace. Herce jsem nevnímal, že by odříkávali dialogy, ale že dali postavám život. Respekt před oběma kluky. Scénárista využil odlišnosti - super nápad. Vše podtrhuje parádní rodinný song. Hlas Marty Dancingerové mi připomínal hlas Marty Issové, takže jediný rušivý moment, že jsem si představoval v roli Terezy Martu Issocou :-)

plakát

Petr Bende: Vánoční Symfonie Tour 2019 (2020) (koncert) 

Vánoční koncerty Petra Bendeho jsem zažil 2x živě (v Jihlavě a v Polné) a rád si dám repete. Petr Bende dokáže zaujmout texty, hudbou, aranžmá, skromným vystupováním. To zprostředkovává i záznam z Mahenova divadla.