Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin (M. Adamczyk) s Terezou (M. Dancingerová) a synem Jakubem žijí šťastný život. Vyrovnali se i s chlapcovým autismem. Při zápisu do školy si ale Martin uvědomí, že něco je špatně. On a Tereza mají jinou krevní skupinu, než má Jakub. Vysvětlení se zdá být jediné – Jakub není Martinův syn, Tereza Martinovi celé ty roky lhala. Vysvětlení, které se objeví, je ale ještě horší. V porodnici došlo k záměně. Skutečný syn Martina a Terezy žije ve městě Hranice ve velké rodině nádražáka Karla (D. Novotný) a jeho ženy Olgy (S. Remundová). Jmenuje se Tomáš a všichni jeho blízcí ho milují a považují za svého. Má tahle situace vůbec nějaké správné řešení? (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc příjemné překvapení. Věřila jsem tomu, že to bude dobré, ale tohle bylo přímo výborné. Jak dospěláci tak děti hrají výborně. Představitel autistického Jakuba Viktor Sekanina je naprosto skvělý. Trochu se obávám, jestli si to tu úroveň udrží celých 13 dílů, moc si neumím představit, o čem to tak dlouho bude. Ale rozhodně se na to těším. ()

CML1975 

všechny recenze uživatele

Seriál je zajímavý, to nepopírám. Nedovedu si představit, že by taková situace měla postihnout mojí rodinu. Není pro rodiče lehké se vypořádat se zjištěním, že X let vychovávají dítě a najednou je jim oznámeno, že nejní jejich. Děti v jejich věku jsou daleko vnímavější a ponesou to hůře, než kdyby se na to přišlo v jejich novorozeneckém věku. Seriál podle mého dopadne tak, že k výměně dětí nedojde, Tereza se s rodinou odstěhuje do Hranic a vezme místo učitelky ve škole a kluci se budou moci vídat denně stejně jako jejich rodiče, kteří zakopou steré křivdy a stanou se přáteli.. Jen mi vadí, že děj, který je zasazený do roku 2020 (podle vylepovaných plakátů zvoucích na závody) nesouhlasí s dalšími reáliemi. Zaměstnanci Českých drah nosí uniformy, které jsou již téměř deset let nahrazeny novými, včetně identifikačních štítků. Když točím film, bylo by dobré ohlídat i tyto věci, byť pro někoho to jsou prkotiny. ()

Reklama

Redlos 

všechny recenze uživatele

Scénář se prozatím zdá být dobrý. Po shlédnutí prvního dílu se mi bohužel nezdá věrohodné chování hlavních postav (třeba se v dalších dílech zlepší). Co bych považoval za velkou chybu je “přidělení” chlapců k biologickým rodičům, protože toto rozdělení chlapců k rodičům podle filmu typově vůbec neodpovídá a mělo by být přesně obrácené. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Úvodní díl dal nahlédnout do rodin, dotčených předeslanou záměnou. Život obyčejných lidí narušuje podezření, takže od pohody se dostáváme pomalu ke konfliktu. Vše plyne přirozeně a uvěřitelně, herci opravdu skvěle hrají. Je vidět, že tvůrci si dali záležet na každém detailu. Také jsem zvědav, jak se příběh vyvine a zda bude tak silný celých avizovaných 13 dílů. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jestli nastavenou laťku udrželi tvůrci i v dalších dílech. Dramatická situace je jednoznačná, ale přiměřeně ji odlehčují humorné situace. Herce jsem nevnímal, že by odříkávali dialogy, ale že dali postavám život. Respekt před oběma kluky. Scénárista využil odlišnosti - super nápad. Vše podtrhuje parádní rodinný song. Hlas Marty Dancingerové mi připomínal hlas Marty Issové, takže jediný rušivý moment, že jsem si představoval v roli Terezy Martu Issocou :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Premiéru epizody si nenechalo ujít téměř 1,6 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama