Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (423)

plakát

Karsten a Petra na Safari (2015) 

dětí to možná dají, já ty příšerný dialogy a blbý dabing vydržel 5 minut

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

Tak zatím hodně slabé. Atmosféra 80. let tam není vůbec, spíš je to jako z nějaké fiktivní paralelní reality. Humor nefunguje, stejně jako postavy a herecké výkony. Zápletka chatrná, na úrovni nějaké dětské urban legendy nebo slabší povídky od Švandrlíka. Snad se to zlepší, ale moc tomu nevěřím.

plakát

Šógun - Andžin (2024) (epizoda) 

Není to tak špatný, ale starý seriál z r. 1980 je lepší. Tohle má všechny nectnosti současných produkcí - je to příliš digitální a s tím související nepřirozené zabarvení obrazu, rozlítaná kamera a střih, je to klipovitější a povrchnější. Dávám přednost civilnějšímu a přirozenějšímu starému provedení, které působí realističtěji a jde víc do hloubky. A i herecké výkony tam líp vyniknou (tím neříká, že tady je obsazení špatné, ale ten způsob zpracování mi prostě moc nesedí). Obraz japonska i japonců mi v původní verzi přijde skutečnější.

plakát

Pilot: boj o přežití (2021) 

Typická ruská pitomost jako všechny jejich válečné filmy z poslední doby ... Pár dobrých natočili po válce, ale jinak škoda času ...

plakát

Oppenheimer (2023) 

Vůbec nechápu humbuk kolem tohohle filmu - je to vcelku průměrný životopisný film kombinovaný se soudním dramatem. O výzkumu a fyzice tam není skoro nic. Navíc má příšerně udělaný zvuk a protivnou hudbu.

plakát

Il Boemo (2022) 

Spíš zklamání větších očekávání... Dějově to sotva drží pohromadě a je to poměrně nuda. Dyk působí dost toporně. Víc než na hudbu se film soustředí na milostné pletky a nemoc. Na velkofilm mi výprava přijde dost skromná, celkový dojem je spíš komorní až bych řekl stísněný. Pár pěkných hudebních čísel (zejména malý Mozart) to nezachránilo.

plakát

Barbie (2023) 

Kdyby tam bylo víc černého nebo nekorektního humoru a míň moralizujících keců, bylo by to za plný počet. Protože to ale spadlo do explicitních slovních poučování a klišé, tak jen za 3* s odřenýma ušima

plakát

Dotek zenu (1971) 

No, nic moc ... snaha o umělecký a poetický kung-fu film tady byla, ale stáří filmu je prostě na tom poznat, k tomu pro evropana pitvořivé asijské herectví, ne moc povedené bojové scény, přetažená stopáž a zmatený konec ... Ale Feng Hsu to slušelo :-)

plakát

Fauda - Season 1 (2015) (série) 

Vysoké hodnocení, spousty chvály - a o to větší zklamání. Čekal jsem realistické líčení a dostal jsem telenovelu se spoustou nesmyslů, uměle přepjatých reakcí a nelogičností ..