Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První případ výzkumného týmu paranormálních specialistů je situován do oblasti, která je známa tím, že v ní mimozemšťané v 80. letech často a rádi zanechávali kruhy v obilí. Tentokrát ale v kruhu nechali i mrtvého muže. Ufolog je uprostřed parného léta nalezen zamrzlý v kostce ledu. Jak dlouho byl v kontaktu s mimozemšťany z Epsilon Eridani A? A čím je tak naštval? (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

nonick1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepokrytý plagiát ČT, jehož inspirace francouzským seriálem OVNI’s (UFO’s) je do očí bijící. Stejné retro prostředí, stejný vědecký ústav, zkoumající „nadpřirozené“ fenomény a stejný tým vědců, vydávající se po stopách záhad, nahlášených občany. Jenomže, když dva dělají totéž, není to totéž a rozdíl mezi těmito dvěma počiny je jako ono příslovečné nebe a dudy. Místo kvalit kultovního francouzského seriálu, dostali v prvním díle čeští diváci za své koncesionářské výpalné „komedii“, která musí obsahovat slovo „Ukrajina“, a na které je k smíchu jen paranormální představa jejích tvůrců o reáliích doby: předseda JZD vylepšuje platební bilanci družstva výrobou konzerv z masa chcíplých prasat (!?), svážených ze širokého okolí, a agentka tajné politické policie vyšetřuje vraždu, suplujíc tak práci „kriminálky“. Korunu všemu nasazuje „vědec“, který netuší, jak správně vyslovit název hvězdy Alfa Centauri. A tak za úsměv snad stojí pouze onen mrtvý muž, nalezen zamrzlý v ledovém kvádru jako jakýsi československý Ötzi. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle bude slušná ujetina, naštěstí Macháček a Cina budou bavit, Fialová bude správně nasra...á a Pavlovičová správně křehká. Děj s příběhem o muži, kterého uprostřed pole v létě najdou zamrazeného v kostce ledu, asi nemá smysl zmiňovat, prostě je to ujeté, ale mohlo by to být docela dobré. Zatím zajímavý rozjezd. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl by měl nalákat a hlavně zaujmout. Měl jsem z toho pocit úplné nudy, příběhu postrádajícího humor. Nepatrný pokus o krimi vyšetřování v poslední třetině dílu taky nakonec nebylo nijak objevné. Jo, jeden dobrý vtip tu byl, ale ten již byl provařen do upoutávky na seriál. Jinak nemastné, neslané. Na to, jak jsem se na nový seriál těšil, byl pro mne první díl dost velké zklamání. 30% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se na nový seriál se zajímavou problematikou, výsledek mě ale úplně nenadchl. Začátek spíše naopak, až na úvodní scénu vypadal příliš parodicky. Cina je fajn, Macháček potěšil a Noha je Noha. Některé hlášky či glosy mě rozesmály. Fialové ale její pózu nevěřím. Případ byl zajímavý, rád bych ale viděl jiný konec i s ohledem na dění v Macháčkově bytě. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle vypadá jako velký krok vedle. Stylizace do 80. let působí dost těžkopádně, spíš je to takové dost abstraktní pojetí té doby, pochopitelně obohacené o značnou dávku naivity a nesmí chybět narážky i na aktuální politickou situaci, které jsou na první dobrou scénáristicky dost těžkopádné. Původně jsem ale hlavně od seriálu čekal úplně něco jiného, reálné objevování paranormálních jevů v dané době, zahrnující určité temné aspekty dané doby. Ukázky jasně ukázali, že půjdeme jiným směrem, a první díl ukazuje, že ty paranormální jevy jsou vlastně úplně druhořadé. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Scény ze zemědělského družstva se natáčely na farmě v Opatově u Svitav. (Olík)
  • Klubovna ufologů se nachází na fotbalovém hřišti v Třebotově u Černošic. (rakovnik)

Reklama

Reklama