Zajimave tema podane ponekud nepoutavou a nechytlavou formou, takze nakonec lehke zklamani od reziserskeho oblibence. Zacina to slibne (az na tu silenou prehravaci drzkoshow Keiry), krasne realie, hodne dobry Fassbender, prijemny Howard Shore, prislib inteligentniho a zasadniho konceptu, ale namisto abych do nej zacal s rostoucim zajmem pronikat, tak se u me spis jen stupnovala nuda. Na Cronenberga take i vzhledem k tematu prekvapive soft. 6/10
Magicka Scorseseho pohadka. Vyjimecne dobre 3D. Svudna francouzska hudba Howarda Shorea. Uzasna story ustici do ery pocatku filmu, podobne jako momentalne konkurencni "The Artist", v tomhle duelu ale Hugo vyhrava na cele care. Jen toho Cohena bych zakazal. 8/10
Fuck Yes - pohrebni ustav, ve kterem se deje neco zatracene divneho, dokonale atmosfericky oldschool horor s excelentni hudbou ala Carpenter, sex na hrbitove, totalne badass demonicky zaporak, scenar, ktery se kupodivu vyvaroval tradicnich klise a typicke finalni hysterie, naopak to ke konci jeste ziskava uplne nove rozmery a v prubehu se to vubec nezdraha pritlacit na pilu, ja jsem maximalne spokojeny a nejak nestiham jak je mozne, ze jsem takovou ocividne legendarni lahudku objevil az ted. "You play a good game boy, but the game is finished, now you die."9/10
Aaaa 80's zradlo - bckovy horor v hlubinach ala The Abyss, herci Peter "Robocop" Weller, Richard "Rambo" Crenna, hudba Jerry "Alien" Goldsmith, masky Stan "The Thing" Winston, vsude spousta predpotopnich pipajicich pocitacu, prvotridni zvuky, ktere samploval napr. i Trent Reznor pro sve kultovni NIN album The Downward Spiral. Lahudka. Skoda jen, ze to trpi neduhem vetsiny podobnych filmu, tedy cim blize ke konci, tim vetsi hysterie, tim slabsi atmosfera a tim vetsi otrava. 7/10
Gurmanske spionazni retro. Ta rekonstrukce autenticke 70's britske atmosfery je naprosto neskutecna. Z posledni doby me napada prirovnani ke Corbijnove Americanovi, ale tohle jde jeste dal, uz ten zrnity look by se dal krajet, jen cekate kdy na vas vybafne Cowley z CI5. 8/10
Je to jako sen - pomale, poeticke a hypnoticke. Excelentni a napadite FPS zabery. Na druhou stranu to pusobi strasne hluchym dojmem, chapu, ze sny takove byvaji, ale k filmovemu formatu se to nehodi. Nejvetsi problem vidim resp. slysim v namluveni, konkretne herec v modre kosili by to mel minimalne s mluvenym herectvim seriozne zabalit, protoze ten hlas je priserny a uplne zbytecne nabourava snahu o vytvoreni relaxacni snove atmosfery. 6/10
Prislo mi to jako Polanskiho Frantic s prichuti Bourna riznuteho Neesonovym Taken, ve kterem pred par lety nabral top formu, na ktere se od te doby veze a role podobnych borcu si navzdory 60tkovemu veku dava k obedu. Jako film je to vicemene prumer, ale vsechno v nem pekne slape - chladna atmosfera zimniho Berlina, ztrata pameti, herci, asi jsem se zamiloval do Diane Kruger. 6/10
Politika je nuda. Vyborni herci to sice tahnou, ale stale tahnou jen jednu velkou nudu. "We have a normal marriage, which means when we disagree, she wins."4/10
Nikdy bych necekal, ze se mi neco takoveho bude libit, opet dalsi lidske drama kracici si pro Oscary se svym rasovym konceptem, kterych zde byly stovky, ale pro to co to je, je to temer dokonale a Tate Taylor dokazal natocit presetovy film plny cernosskych tetek a namodenych panicek, ktery se mi vazne libil, coz je obdivuhodny vykon, protoze jsem ocekaval, ze neco podobneho urcite strham az na pudu. Skvele natocene, dobre vybrani herci, pekny retro styling, libiva ac totalne neskodna hudba Thomase Newmana a jak pise POMO - dokonaly kontrast dane doby s dneskem, kdy USA vladne Obama. 7/10
Baseball je strasny sport, ale Moneyball je dobry film prave proto, ze neni tolik o baseballu resp. o tom, co se deje na hristi, ale o manazerskem zakulisi, kde je vlastne uplne jedno, jestli se jedna o baseball, nebo o cokoliv jineho, coz ale nemeni nic na faktu, ze kdyby se jednalo o neco jineho - zajimavejsiho, mohl tak byt zajimavejsi cely film, ktery je v teto podobe vicemene odkazan na Brada Pitta snimaneho super kamerou. 6/10
Klasictejsi Spielbergovstina uz to snad byt nemohla, tradicne naprosto nekonfliktni rodinne drama, na kterem je kycovite snad uplne vsechno, od krasne evropske krajinky, pres herce a jejich pohadkove dialogy (u nekterych scen uz jsem z toho scenare fakt nemoh) az po hudbu Johna Williamse (nominace na Oscara? come on, tohle Williams sklada v polospanku na zachode). Znamena to, ze je War Horse vylozene spatny? Ne, ten kun si vas ziska. Ale ma tohle Spielberg vazne jeste zapotrebi? “I may hate you more, but I will never love you less.”5/10
Je ten clovek blazen, nebo senzibil se skutecnou predtuchou? Hmm, ja nevim jestli tohle tema vystaci na 2h, ale spatne to neni, alespon vas to usetri standardniho scenare katastrofickych filmu na ktery to na prvni pohled muze vypadat. Take Shelter je mnohem vic komorni pohled do psychiky rozpolceneho cloveka. Palec nahoru za hororovou ptaci choreografii. 6/10
Fanousci Polanskiho dobre vedi, ze vedle masterpiecu typu 9th Gate, nebo Repulsion si mistr semtam strihne i naprosto prisernou zhovadilost - presne tenhle pripad. Neni to nejhorsi Polanskiho film, tenhle prim stale drzi tragicti "Pirates", ale rozhodne jeho nejzbytecnejsi kousek. Divadelni blbost postradajici absolutne jakykoliv smysl pro zfilmovani, jako komedie to nefunguje, herci teatralne prehravaji, jsou nesympaticti, hudba krome credits zadna, inovace a napady na nule, strasne otravny a repetitivni gag s mobilem. Po predchozim excelentnim Ghost Writerovi je tohle hodne neprijemne zklamani. 2/10
Po celou dobu jsem si rikal, ze si kluci filmari dali hodne zalezet s vytvorenim dokumentarniho stylu, postupem casu se menici technologie kamer, amaterske zabery pro vytvoreni co nejvetsi autenticnosti atd. Az po shlednuti jsem zjistil, ze to neni film, ale skutecny dokument. Jeste, ze jsem to zjistil, uz jsem mel v planu sem napsat, ze ten co hral Sennu trosku prehraval :) Ve finale tedy vyborna sportovni emo story, ktera neni naboostovana faktem, ze je to podle skutecnosti, ale faktem, ze je to skutecnost. 8/10
Kdyby si to udrzelo nocni driverovskou atmosferu zacatku filmu bylo by to super. Pak se do toho zbytecne zacnou motat nezazivne mafie a vztahy, navic nad castingem by se taky dalo polemizovat, ale i tak parada a to naprosto primarne kvuli hudbe, kterou zde netahne jen tradicne vyborny elektronicky soundtrack Cliffa Martineze, ale zejmena lahudky v podobe dokonalych electro songu - do "Nightcall" jsem se zamiloval na prvni poslech ♥ Jinak receno - film za 3* + soundtrack za 5* = 4*. 8/10
Na jednu stranu zajimavy a stylovy retro experiment s povedenou retro atmosferou a cernobilym vizualem. Na druhou stranu prilis citelny kalkul kracejici si pro ceny v cele s nesympatickym hlavnim hrdinou, od zacatku do konce jasnym scenarem (koncept ala Singing in the Rain) a hodne otravnou posledni tretinou. Je to presne mezi 3 a 4*. 6/10
Ze zacatku vas to stve, jako komedie to nefunguje, ale stejne jako vino, ktereho se v tomhle filmu otestuje opravdu hodne, Bokovka postupne uzraje v prijemne depresivni film o krizi stredniho veku. 6/10
Na Andela zkazy me nalakal Woody Allen ve sve Midnight in Paris, kde ve skutecnosti vznikl zarodek napadu celeho filmu. Gil Pender se po presunu casem do Parize 1920's setkal se samotnym Bunuelem, kteremu poskytl inception nametu prave na tento film. "I don't understand. What's holding them in the room?" - mlady Luis Bunuel. Narazek a metafor je zde spousta, ale primarni myslenka, ktera je navic demonstrovana pomerne dost doslovne je podle me jednoznacna - lide jsou ovce! 7/10
OK, natocene to neni spatne, ale neni to nahodou naprosto tradicni fighticka, kterych zde uz byly desitky? Navic co se samotnych boju tyce, zadna slava. Souboje v Kung-fu filmech v sobe maji poetiku a krasnou choreografii, podobne filmy jako Bloodsport maji zase podstatne zajimavejsi a variabilnejsi bojovou sestavu. Tohle je jen banda podobnych bouchacu, kteri ze sebe pochybnym zpusobem vymlati dusi. A jeste s tak klisoidni a predvidatelnou omackou okolo. Dobry, ale zadne extra terno v tom vazne neni. 6/10
V prvni rade vyborna hudba, ktera to cele atmosfericky tahne (velke plus za tinnitus), natocene je to taky skvele, ale fakt bych to radsi nechal v klipovem formatu beze slov, jakmile se tam zacne mluvit, tak je to podobne jako u vetsiny cz amaterskych kousku konecna. 7/10
Technicky vzato je to dokonale - Fincher na vrcholu, skvela kamera, genialni uvodni sekvence, Trent Reznor/Atticus Ross hraji nejlepsi electro-industrialni-ambient soundtrack roku, herci naprosto presni (Rooney Mara je bozska, o 3 tridy vys, nez Noomi Rapace), ona vubec cela tahle verze je o nejakych 386% lepsi, nez ta prumerna svedska TV detektivka, ale presto s tim mam 1 pomerne zasadni problem. Melo to byt alespon o hodinu delsi. Na tomhle prostoru Fincher, potazmo scenarista Steven Zaillian vlastne ani nemohli rozehrat to, co tenhle pribeh potrebuje. Fanousci knihy budou zklamani, protoze je to brutalne osekane a lidi co knihu necetli zase nebudou vedet ktera bije. Resp. budou, ale vse je tak strasne zkratkovite, ze nemaji sebemensi sanci se do toho ponorit a ve finale jim bude vse jedno, minimalne tak to na me pusobilo. Nicmene zaverecne scena, mi stejne jako v knize, trhala srdce. 8/10
Tento rok hoooodne velka slabota, Ricky Gervais tradicne v pohode, jinak ale show vesmes nuda o nicem. Vysledky, jak uz naznacily nominace hodne trapne, jestli to ma byt predzvest Oscaru, tak to potes koste. V podstate jedina potesujici vyhra byla za scenar pro Woodyho, ktery na Globy kasle. 3/10
Vyborne tema a hodne slibny potencial, ktery ale nakonec zustava lehce za ocekavanim. Za samotny vyber hudby sice palec nahoru, ale jeji pouziti ve vysledku vyzni jako takovy preplacany maglajz (btw, na IAMX - The Alternative se pozapomelo ve finalnich credits..) Navic zacinam u tvorby tohoto rezisera pocitovat jiste "trademarky" napr. castingu zenskych roli by urcite neuskodil nejaky upgrade! Kazdopadne ale velke plus za sekvenci z Vietnamu, skoro jako Full Metal Jacket. "Vlada za to muze, protoze oni te tam poslou, ty tam nejdes sam, mati ti nenapece kolace a bez do Vietnamu, mladej kluk, z piskoviste me tam vytahli!"6/10
Super cernobily vizual, atmosfericky nasvicena odsouzencova mistnost a povedeny finalni ritual, jinak ale rozhodne nejslabsi a nejnudnejsi kousek rezisera. "Otce, myslite, ze je jeste cas obratit se na viru?" "Ted, v tuto rocni dobu? Tezko!"4/10
Ze zacatku je nutne se chvili bolestive asimilovat na fakt, ze vidite P.K. Dicka v CZ amaterskem formatu, obzvlast ta cestina filmu spolehlive podkopava ambice, ale jakmile si zvyknete, je to velka parada. Dystopicka story ala 1984, seriozni pojeti a zodpovedny pristup k celemu projektu, pusobivy vizual i dobre zvolena hudba a excelentni zaverecne titulky. 7/10
Hmm, to jsou vazne vsichni tak odvareni, ze v kazdem dile nekoho podriznou a ukazou kozy? Jinak si to extremni hodnoceni neumim vysvetlit. Palec nahoru za vybornou znelku a snahu o kvalitni fantasy v pestre risi, ale o to vic zamrzi, ze to doplaci na neduhy mnoha serialu - silne nesympaticke charaktery a diky serialovemu natahovani se tam v podstate deje velky kulovy. (Hodnoceno po prvni serii). 5/10
Rutinni MI standard. Jen tak tak se to jeste udrzi na prumeru a nezacne vylozene nudit, ale.. rusove, nuklearni hlavice, prumerna akce, come on! Sympaticky tym a vtipne vsuvky to nezachrani, obzvlast kdyz jim do toho hraje klasicky neschopny Giachinno. Z cele MI serie ma Ghost Protocol nejmene vyrazne osobni charisma a ve finale mi vychazi jako nejslabsi, i kdyz je to tesne a nutne brat v potaz, ze vsechny dily se stejne vzdycky potacely okolo prumerove zony. 5/10
Nebezpečná metoda (2011)
Hugo a jeho velký objev (2011)
Phantasm (1979)
Fuck Yes - pohrebni ustav, ve kterem se deje neco zatracene divneho, dokonale atmosfericky oldschool horor s excelentni hudbou ala Carpenter, sex na hrbitove, totalne badass demonicky zaporak, scenar, ktery se kupodivu vyvaroval tradicnich klise a typicke finalni hysterie, naopak to ke konci jeste ziskava uplne nove rozmery a v prubehu se to vubec nezdraha pritlacit na pilu, ja jsem maximalne spokojeny a nejak nestiham jak je mozne, ze jsem takovou ocividne legendarni lahudku objevil az ted. "You play a good game boy, but the game is finished, now you die." 9/10
Leviathan (1989)
Jeden musí z kola ven (2011)
Konec (amatérský film) (2012)
Neznámý (2011)
Den zrady (2011)
Politika je nuda. Vyborni herci to sice tahnou, ale stale tahnou jen jednu velkou nudu. "We have a normal marriage, which means when we disagree, she wins." 4/10
Černobílý svět (2011)
Moneyball (2011)
Válečný kůň (2011)
Klasictejsi Spielbergovstina uz to snad byt nemohla, tradicne naprosto nekonfliktni rodinne drama, na kterem je kycovite snad uplne vsechno, od krasne evropske krajinky, pres herce a jejich pohadkove dialogy (u nekterych scen uz jsem z toho scenare fakt nemoh) az po hudbu Johna Williamse (nominace na Oscara? come on, tohle Williams sklada v polospanku na zachode). Znamena to, ze je War Horse vylozene spatny? Ne, ten kun si vas ziska. Ale ma tohle Spielberg vazne jeste zapotrebi? “I may hate you more, but I will never love you less.” 5/10
Take Shelter (2011)
Bůh masakru (2011)
Senna (2010)
Drive (2011)
The Artist (2011)
Adamova jablka (2005)
Fascinujici mix komedie a tragedie s takovym presahem, ze vas to klidne konvertuje na viru v boha, vyborny Mads Mikkelsen a Bee Gees. 7/10
Bokovka (2004)
Anděl zkázy (1962)
Warrior (2011)
Děti moje (2011)
Eeee, to je zase kazdorocni oskarova kase. Jedna hvezda za Hawaii, druha za George. "Paradise? Paradise can go fuck itself" 4/10
Stopařka (amatérský film) (2008)
Pusobiva davka podzimni deprese, pribehove by to az tak svetoborne nebylo, ale skvela hudba (obzvlast piano ve finalnich credits) to zveda o 2*. 7/10
Procitnutí (amatérský film) (2011)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad) (2012)
Pandemie (2010)
Vyborne tema a hodne slibny potencial, ktery ale nakonec zustava lehce za ocekavanim. Za samotny vyber hudby sice palec nahoru, ale jeji pouziti ve vysledku vyzni jako takovy preplacany maglajz (btw, na IAMX - The Alternative se pozapomelo ve finalnich credits..) Navic zacinam u tvorby tohoto rezisera pocitovat jiste "trademarky" napr. castingu zenskych roli by urcite neuskodil nejaky upgrade! Kazdopadne ale velke plus za sekvenci z Vietnamu, skoro jako Full Metal Jacket. "Vlada za to muze, protoze oni te tam poslou, ty tam nejdes sam, mati ti nenapece kolace a bez do Vietnamu, mladej kluk, z piskoviste me tam vytahli!" 6/10
Odsouzenec (amatérský film) (2010)
Super cernobily vizual, atmosfericky nasvicena odsouzencova mistnost a povedeny finalni ritual, jinak ale rozhodne nejslabsi a nejnudnejsi kousek rezisera. "Otce, myslite, ze je jeste cas obratit se na viru?" "Ted, v tuto rocni dobu? Tezko!" 4/10
Víra našich otců (amatérský film) (2011)
Hra o trůny (TV seriál) (2011)
Mission Impossible - Ghost Protocol (2011)