Reklama

Reklama

Modrooký samuraj

(seriál)
  • USA Blue Eye Samurai
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladá bojovnice je v Japonsku v období Edo odsouzená na okraj společnosti. Ze všeho nejvíc touží pomstít se těm, kdo za to můžou, a neváhá při tom jít přes mrtvoly. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Revenge is like gold. It does not rust. It will wait." _____________ Absolútna dokonalosť a neuveriteľne prepracovaná akčná bomba, ktorej však nechýbajú ani skvelo napísané postavy, výborný spád a hlavne komplexný príbeh (v ktorom sa pôsobivo prelína množstvo dejových línií odohrávajúcich sa v rôznych časových úsekoch). S istotou môžem povedať, že sa jedná o jeden z najlepších (ak nie aj najlepší!) seriál tohto roka!!! Užíval som si každú jednu minútu a vychutnával som si každý jeden záber – audiovizuálna stránka je bezchybná (animácia, soundtrack a bojové scény sú úplne geniálne!) a neskutočne by ma potešilo, ak by práve takto mala vyzerať budúcnosť animovanej tvorby! Modrookého samuraja odporúča 10 šógunov z 10, som úplne spokojný a už teraz sa nemôžem dočkať druhej série... PS: Veľkým prekvapením pre mňa bolo to, že sa tvorcovia nebáli krvi, násilia a ani nahoty! ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na to,ze to je Netflix, je to zabavne. Pravda je tam dost "zapadackych" klišé, ale v tom je vlastne cela podstata modrookeho samuraje. Takovy podobny kombo jako americky shaolin. Animacne moc hezke, odvypravene taky pekne, ale nicim vyznamnym to vlastne neprekvapi. Prijemna oddechovka u ktere Anglictina projednou ani nevadi, aspon neni potreba porad pouzivat sharingan na titulky z Japonstiny ()

Reklama

CarnTheNunya 

všechny recenze uživatele

Tento seriál moc často nesleduji, tak jsem usoudil, že bude pro mě lepší pustit jej a jeho hlavní hrdinku Mizu k vodě. To mi mimochodem připadá docela vtipné, protože pokud vím, tak Mizu znamená v japonštině "voda", takže bych vlastně pustil vodu k vodě. Viděl jsem jenom tři epizody z první osmi epizodní série a v dobu, kdy jsem tento komentář vyslal do světa se již pracuje na sérii druhé, takže evidentně autoři (a hlavně Netflix) zaznamenali velký úspěch, což je jedině dobře, ale já se tomu spíše vyhnu obloukem a věnuji svůj čas něčemu jinému. Modrooký Samuraj vypadá vizuálně naprosto skvěle a ten příběh není vyloženě špatný, jenže mě prostě nebaví a asi je to tím, že mi zde postavy nepřirostly k srdci a ten děj ani není moc zajímavý, což nemusí být nutně špatně, protože jinak si to většina lidí pochvaluje, takže nechci tímto tvrdit, že je špatný, ale jen to, že není pro mne ničím extra zajímavý. Celé je to snad jen o tom, jak se chce umanutá holka pomstít za to, že se narodila, což jako nemusí znít špatně a koneckonců jsem si užil třeba celého Johna Wicka od prvního filmu až po ten poslední, ale tady mi prostě něco nesedí a nemám chuť, ani zájem pokračovat dál ve sledování. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná záležitost, ale nikoli bezchybná. Audiovizuální stránka mi sedla hodně. Je to promakané, detailní, fajn se na to kouká a má to i pěkný soundtrack. Nechybí hromada pěkně natočené akce, brutalita a nahota (ačkoli těch ptáků je tu víc než by bylo nutné). Prvních 5 episod je na pět hvězd s tím, že právě ta pátá (Příběh o róninovi a nevěstě) je topkou v rámci scénáře i zvolené narace. Dává totiž hrdince i celému příběhu mnohem hlubší rozměr. Jenže od té chvíle jde vše kvalitou o dost níž. Šestá episoda připomíná videohru na tripu. Nápady, choreografie ok, ale měl jsem pocit, jako bych koukal najednou na úplně jiný seriál. V rámci žánru člověk odpustí ledacos. Jenže když se z Mizu stane terminátor, který schytává hromadu zranění, ale vždy se z toho nějak vylíže, z příběhu se úplně vytratí napětí. 50 vojáků. V klídku. Mizu z nich udělá sushi. Probodnutý kotník. To je přece pohoda na běh, skákání i fight. Zraněná Mizu visí na útesu a na zádech má dospělého chlapa... proč nevyšplhat po svislé zdi, že ano? No problemo. Spadne do ledového jezera... žádný efekt. Chápu, že jde furt o animák, kde to funguje trochu jinak, ale i příběhy jako je Modrooký samuraj se musí řídit nějakými nastavenými pravidly a mít mantinely. Tady žádná nejsou. Mění se to jako na houpačce a je to naprosto nekonzistentní. Když je něco potřeba vyřešit, prostě se to nějak vyřeší. Takhle se kvalitní scénář nepíše. Vůbec jsem se už o protagonistku nebál a napětí z nebezpečí, které mám u příběhů podobného ražení hrozně rád, bylo fuč. Mohl to zachránit jen nějaký emocionální motiv. A ten kromě pěkné vnitřní transformace hrdinky při výrobě meče nepřišel. Záporák taky není nic moc a celé to vyšumí do neuspokojivého konce. Scénář funguje tudíž jen napůl. V rámci charakterů je to +/- fajn. Hl. hrdinka je zajímavá, má dobrou backstory a oblíbil jsem si hlavně její interakci s Otcem meče. Tam jsou dialogy nejsilnější. Zajímavé, inteligentní i dojemné. Ale celkově je tu hromada stupidit a nelogičností. Děj se zpočátku tváři dospěle, ale v kontrastu s tím působí finále jako krvavá pohádka pro teenegary bez hlubšího smyslu. Jako by scénáristům došel dech, nebo kouřili moc hašiše. Dokoukal jsem spíš ze zvědavosti než natěšení. Čtyři hvězdy dám s odřenýma ušima. Škoda. Potenciál byl větší. Kdyby se příběh držel víc u země jako v první půlce, mohla to být pecka. Takhle jen lehký nadprůměr. ()

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Americky samurajský seriál, který je - světe div se - víc japonštější, než kde jaká japonská tvorba. Úžasná animace, která se nejvíce projevuje v explicitním a až uměleckém ztvárnění akčních a erotických scén. Velice zajímavá je zde elegantně a nenuceně zpracovaná genderová rovina. Přidám ještě komplexní postavy a lehký humor. To vše pro mě dává dohromady seriálovou událost roku a zároveň příjemné Vánoční překvapení. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní postava Mizu má charakteristické modré oči, protože je míšeného původu. Tvůrcem seriálu je Michael Green a jeho manželka Amber Noizumi, která je také míšenka s japonskými kořeny. Inspirací pro vytvoření příběhu byla jejich vlastní modrooká dcera, které společně říkají „Modrooký samuraj“. (anfi15)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama