Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Poslední recenze (16)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Oppenheimer je skutečný vizuální zážitek. Režie, kamera a hudba vás strhnou. Výkony všech hlavních herců jsou hodné Oscara. Pokud máte alespoň určité povědomí o otci atomové bomby Oppenheimer splní vaše očekávání. Cillian Murphy je dle mého názoru rozhodně kandidátem číslo 1 na Oscara. Asi to nebude film pro každého a ne všichni z něj budou nadšeni. Je to film o „pravděpodobně“ největší světové katastrofě EVER. Filmový génius Christopher Nolan je bezpochyby jednou z nejlepších hvězd filmového průmyslu. Se svým jedinečným talentem a bezmeznou kreativitou vytvořil novou filmovou ikonu (Oppenheimer), která bude nepochybně zvěčněna ve světě kinematografie. Bude patřit mezi největší díla, která kdy kdy byla v oblasti kinematografie. Film nutí k zamyšlení nad tím, v jakém světě to vlastně žijeme a poukazuje na volby, které denně lidé i vlády celého světa dělají.

plakát

Ronin (1998) 

"Ronin" je jedním z těch vzácných akčních filmů, které diváka udrží od začátku do konce. Herecké výkony jsou naprosto skvělé a úžasné. Všechny klíčové postavy si zaslouží velkou pochvalu, od De Nira, Rena, McElhrona, Pryce, Skarsgarda a Michaela Lonsdalea.  Film je plný obrovské akce. Přestřelky a automobilové honičky vypadají fantasticky. Žádné přiblblé  CGI v akčních sekvencích, buď jsou to kaskadéři, nebo herci a vypadá to reálně a plynule. Automobilové honičky jsou vrcholnou akcí filmu. Překrásná místa v Paříži, Nice a Arles dodávají filmu velkou krásu a pohled na brilantní architekturu a kouzlo francouzských měst. Zajímavé jsou i výběry míst s úzkými ulicemi  plnými ostrých zatáček.  Ronin se soustředí na najímání 5 žoldáků (samurajů/roninů), každého se zvláštním talentem, dívkou s původem IRA, která je pověří krádeží tajemného, přísně střeženého kufříku. V průběhu operace se oddanost jednotlivých postav změní a dochází k různým zradám, které diváka vedou k všelijakým nečekaným  zvratům  před konečným rozuzlením v pařížském Le Zénith, po vystoupení olympioničky Katariny Wittové, která hraje ruskou krasobruslařku. Ronin je v první řadě skvělá akce, hutná atmosféra, spousta doutnajících sebevědomých hereckých výkonů a obrovského napětí , které si každý fanoušek špionáže a akce užije na maximum

plakát

Všichni možní sběrači a já (2000) 

Dokument je zvláštní v tom, že to skoro vůbec nevypadá jako pořádný film. Je natočený na viditelně levném přístroji , jeho střih je záměrně nevyleštěný a libuje si v překračování hranice od osobního až k požitkářství. Varda demonstruje svůj talent pro hledání významu ve všednosti a při zkoumání kultury mrchožroutů naráží na řadu přesvědčivých paralel. Film má občas tendenci setrvávat na legendárním statusu nové vlny Vardy, zvláště když se zdržujeme rozhovory a segmenty, které s tématem filmu jen slabě souvisí. Kupodivu to tak nějak celé funguje a baví.

Poslední hodnocení (513)

COSPLAY (2023)

21.02.2024

Ronin (1998)

16.09.2023

Všichni možní sběrači a já (2000)

15.09.2023

Nanuk - člověk primitivní (1922)

15.09.2023

Opouštět Počátky (2021)

15.09.2023

Karel (2020)

15.09.2023

Klub 54 (1998)

15.09.2023

Ready Player One: Hra začíná (2018)

10.09.2023

Eliška a Damián - Epizoda 2 (2023) (epizoda) (E02)

odpad! 10.09.2023

Reklama