Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988) 

Asi jsem už viděl až moc osmdesátkových hororů, ale při žádné z Nočních můr jsem se ani jednou nevyděsil, což je, řekl bych, podstata hororu. Filmové efekty byly překvapivě dobře udělané a nápadité, ale zatím každý díl téhle série je stejný: parta mladých (hraná třicátníky, o kterých se nám filmaři snaží namluvit, že chodí na střední), z nichž je pár skeptických, nechybí oprsklá kamarádka hlavní hrdinky, dospělí, co jsou spíš na obtíž, a samozřejmě prakticky nezničitelný Freddy Krueger, který se v závěru nechá zabít, jenom abychom na konci zjistili, že vlastně furt žije. A zase od znova...  Námět super, efekty na tu dobu překvapivé, ale strach a originální děj nějak chybí. (A vím, že hledat originalitu v tomhle typu hororů hraničí s naivitou, ale existují i ze všech stran poutavé výjimky... jen jsem na ně zatím nenarazil.)

plakát

Chůva na zabití: Krvavá královna (2020) 

Upřímně, byla to celkem kýčovitá sr*čka. Začínala pohodově a vtipně jako jednička, ale od druhé poloviny se z šílené komedie stala směs bizardních až trapných scén. Ale jak říkám, první půlka to dost táhne, vtipy dobré a perličky "White Rabbith" a "Killer Queen" tomuhle filmu zařídily hvězdu navíc.

plakát

American Horror Story - Hotel (2015) (série) 

Po půlce série jsem si dal pauzu - tak na půl roku. Ale bože na nebesích a Jamesi v hotelu, to bylo něco, když jsem se k tomu vrátil! Svižná jízda, napínavá, děsivá, vtipná i vzrušující. A naprosto miluju, jak se čas od času prolnou série a potkám v hotelu nějakého starého kamaráda z předchozích sérií. A Liz Taylor - bohyně!

plakát

Tommy (1975) 

Jsou oficiálně jen dva typy lidí, kteří by se na tenhle film měli podívat - fanoušci The Who, anebo lidé, co si k nim chtějí najít cestu. Vy ostatní radši běžte hledat jinam, anžto se asi unudíte k smrti (možná se u pár scén zasmějete pro jejich bizardnost). Já ovšem patřím do té první skupiny a jakožto fanoušek The Who a obecně milovník tohohle období můžu prohlásit, že je to zatraceně skvělá jízda, občas dokonce víc psychedelická než Magical Mystery Tour, a to už je co říct!

plakát

Temné stíny (2012) 

S ryzí upřímností můžu prohlásit, že na tomhle filmu nevidím vadu. Děj jako takový, postavy, zobrazení upírů i originální design čarodějnice na konci, hudba, kamera, Johnny a Helena - prostě perfektní a dokonalá definice "timburtonovek".

plakát

Mladá dáma (2024) 

I přes nepříliš originální zápletku film nebyl nudný. Trochu průměrný, ale zajímavý. Občas jsem si z chování Elodie nebo draka rval vlasy (kritizovat její perfektní rtěnku, co vydrží celý film, anebo ty dokonale rovně upravené vlasy, které si UŘEZALA NOŽEM, nemá cenu komentovat), ale podle mě tyhle filmy musíte brát s nadsázkou, abyste si je užili. Pokud hledáte nějaké kratší, méně náročné fantasy, Damsel je dobrá volba, ale nic jako Hobita proboha nečekejte!

plakát

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (1985) 

Přátelská rada: na tenhle film se s českým dabingem nedívejte. Spousta čs. dabingů z období osmdesátek a devedesátek je hrozná, ale tohle je extrém, který vás rozesměje (a ne v tom dobrém slova smyslu). Co se děje týče... ech, nebylo to zlé a rozhodně jsem se nenudil, ale taky nebál, což je (pokud se nemýlím) podstata hororu. Ale možná že kdybych na první dobrou vsadil na původní dabing, mělo by to celé lepší efekt...

plakát

Úsvit (2023) 

Námět rozhodně zajímavý, ale zvukař se tady za mě moc nepředal - spousta dialogů je buď tichá nebo přemumlaná. Doteď netuším, o co konkrétně šlo - jasně, nález hermafrodita, ale dál? Nešlo vyloženě o špatný film, spíš prostě místy nudný a zmatený.

plakát

Led Zeppelin: The Song Remains the Same (1976) 

Hele, je úplně jedno, že je ten film totální (s prominutím) sračka, ze které moje babička dostala infarkt, a moje kočka mi rozbila notebook, abych se na to nemusel dál dívat, a stejně tak je jedno, že jsem z toho měl další měsíc průjem. Jsou to Led Zeppelin! Deset * z pěti!