Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po super tretim dile sice lehkej kvalitativni posun dolu, nicmene jeden z tech povedenejsich dilu. Prislo mi, ze to Harlin natocil docela dynamicky a hlavne tu je hromada smrti. Jinak dej navazuje na predchozi, takze se setkavame s partickou prezivsich z psychiatricky lecebny, akorat ze misto roztomily Arquette tu je nejaka blondyna s velkym zadkem. Ale jinak k tomu neni moc co rict, pribeh naprosto tuctovej, smrti sice fajn, ale nic zapamatovanihodnyho, aspon, ze Freddy je borec a zacina hazet hlasky. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dílu už Nightmare of Elm Street začíná klesat k průměru.První tři díly jsou nepřekonatelné,od The Dream master už to prostě není ono.Freddyho snové vraždy už postrádají tu správnou originalitu a zábavnost...Celková atmosféra už se už taky pomalu vytrácí.Pro mě po prvních třech dílech veliké zklamání.. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně díl se sympatickou hlavní hrdinkou (samozřejmě jsem ale fandil Kruegerovi). Taky mě hodně potěšila smrt všech kokotů z trojky. Tenhle díl je celkově trochu akčnější, ale Freddy už není takovej hračička a prostě jen všechny kosí, ale aspoň se občas převlíkne za dokora či sestřičku. Z celé série se mi tenhle díl líbil asi nejvíc i když paradoxně ubylo Freddyho hlášek, pořád se jen megahustě gebí. Robert Englund by měl dostat Oscara za celoživotní přínos!!!!!!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Teda, musím říci, že se mi tato čtvrtá NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET doposud líbila nejvíc, a co víc - jsem přímo nadšen. A na nějakou objektivitu kašlu, utvořím si vždy vlastní názor. Bez nějakého okecávání byl největším kladem tohoto snímku samotný Freddy. Takto nahláškovaného jsem ho ještě nezažil, doslova perlil až jsem se někdy málem smíchy posral. Především scény ve třídě nebo v kavárně. Každopádně film měl pro mě víc pozitiv než jen skvělý hlavní vrah. Postavy byly výborně napsané a i zahrané. Je dobrý tah od tvůrců, že si hezky pohrávájí s postavy, takže z počátku snímku vlastně ani nedokážeme určit kdo bude nakonec hlavní hrdina/hrdinka, kdo přežije, zemře apod. Prostě někteří se vracejí z předchozích dílů, poté odchází, umírají a k tomu se připojují nové tváře atd. Hudba je dobrá jako vždy, obvzlášť zde se vydařila. Nějaká ta krvavost zde určo byla, ne teda moc drastická. Nicméně celkově to jako horor působilo možná trochu vlažně. Bylo tu dost hororových prvků, ale ne zcela výrazných. Já se teda nebál, atmosféra byla už trochu jiná, ale to je asi tak vše k možným, drobným nedostatkům, které mě vůbec netrápily. Mělo to vysoké tempo, bavil jsem se od začátku do konce. I jsem ocenil spoustu nekompromisních úmrtí, kterých bylo požehnané množství. Finále bylo též dobré. I co se týče technické stránky a režie, tak jsem spokojen na max. Co k tomu asi dál dodávat ? Jsem zvědav jaké budou další pokračování, které jsou podle všeho slabší. Ale co, stejně to do zkompletování mé sbírky dám celé ať už to bude slabší nebo úplná sračka. Ale tato ČTYŘKA bude podle mě asi nepřekonatelná! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se i těšil na další pokračování této série, protože trojka nebyla vůbec špatná. Nicméně jsem musel překousnout, že postavu Kristen už nehrála Patricia Arquette, ale v mých očích nesympatická Tuesday Knight a to šlo jen velmi ztěžka. Tato slečna byla možná dobrá zpěvačka, ale její toporný herecký projev a v mých očích až odpudivá (ne)přitažlivost mi dokázali pěkně znechutit první polovinu filmu. Harlin se sice snažil, co to šlo – úmrtí těch dvou dementů z předchozího dílu rozhodně stálo za pozornost, atmosféra rovněž nebyla k zahození, ale ta omáčka okolo a hlavně stupidnost některých dialogů mi doslova rvaly žíly. Naštěstí to měl poslední spratek z Elm Street brzy za sebou a já se konečně mohl začít věnovat nové postavě. Alice sice zpočátku u mě taky zrovna dvakrát nezabodovala, ale její finální proměna a souboj s Freddym v kostele – to už stálo za potlesk. Navíc i ona byla obklopená bandou tupých přátel – takže masa do mlýnku tu bylo dost a Freddy mohl opět řádit jako pominutý. No a Harlin to v určitých scénách skutečně uměl rozjet na plné obrátky. Atmosféra houstla, nechyběla ani slušná porce černého humoru a nakonec došlo i na několik slušných „gore“ scén. Křupání loktů a přeměna v brouka – hm to jsem si nechal líbit. Čtverka tak sice nezačala vůbec dobře, ale postupem času přišlo výrazné zlepšení a já byl nakonec docela spokojený. Na kvalitu prvního a potažmo i třetího dílu to však nemá. Zvláště když tu byla celá řada věcí, bez kterých bych se s neskonalou radostí obešel. Dost dlouho jsem zvažoval, jak budu nakonec hodnotit, ale s přivřeným okem se ještě protentokrát uchýlím k nadprůměrnému ohodnocení. Bylo tu přece jenom i dost věcí, které se mi líbily. Sice už to začíná pomalu skřípat, ale Freddy z toho ještě pro tentokrát dokázal šikovně vybruslit…70% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 49,4 amerických milionu dolarů. (NIRO)
  • Režie filmu byla nabídnuta Tiboru Takácsovi, který ale nabídku odmítl kvůli uspěchanému natáčecímu plánu. (HellFire)

Reklama

Reklama