Formální stránka je vysoko nad obsahovou - vynikající kamera a kompozice záběrů, stejně jako pouštní hudba. Ale skladba jednotlivých výjevů a scén, společně s téměř nulovým příběhem sráží celkový dojem poměrně nízko.
Smršť gagů, většina z nich hodně zábavná; povedený scénář a především výborné narážky na různé filmy - Ejzenštejn, Mozžuchin, Fairbanks a happy-ending.
Převzaté motivy z jiných děl (vytáhnutí meče "vyvoleným", dětský hrdina který objevuje svět zesnulého příbuzného o kterém nevěděl, záporňák jehož jméno se nesmí vyslovit (OMG!!!)) jsou opravdu do očí bijící - takže Besson překvapil pouze a jen animovaným zpracováním, protože předvídatelný příběh třikrát recyklovaný jinde opravdu nezaujme.
Surrealistický western, který si mě získal. Sice v posledních pětačtyřiceti minutách poměrně ztrácí tempo a rozmělňuje pozornost, nicméně je to velice silný zážitek.
Zlí křesťané, kteří objevili tajemství nesmrtelnosti a skryli dva tajemné artefakty v podobě meče a mozku, na skalnatou planetu, na kterou dorazila skupina muslimských poutníků ze Země znetvořené jadernými válkami. Co víc chtít?
První polovina filmu byla plná nesmyslných dialogů a nulového děje, ale bylo to k čertu zábavné. Ta druhá byla stejná jako ta první, ale ze stejných důvodů pekelně nudná.
Na seriálu se nádherně podepsala doba vzniku - tehdejší ideologie a Americký sen k nám promlouvají z každého dialogu. Se svým komorním zpracováním se blíží až žánru noir, což vůbec není na škodu.
Souboj Titánů (2010)
They've fucked up with the wrong Greek.
Tobruk (2008)
Twin Peaks (1992)
Velice zváštní divácký zážitek, kdy člověk na vlastní oči vidí to o čem v minulých 30ti hodinách pouze slyšel.
Hej - rup! (1934)
Lekce Faust (1993)
Loutková stylizace, faustovská legenda, animace, sebereflexe, jídlo. Švankmajer.
Zbouchnutá (2007)
Má to jiskru, obzvlášť ze začátku, nicméně konec se drží pevně v žánru romantické komedie.
Pokání (2007)
Tragický příběh osudové lásky na pozadí druhé světové války, který se mi pořádně nedostal pod kůži.
Arthur a Minimojové (2006)
Troops (1998)
Neviděl jsem původní seriál, ale viděl jsem původní film. Opravdu povedené, hledejte na YouTube.
Grindhouse: Thanksgiving (2007)
Trampolínová scéna rulezz.
Futurama: Benderovo parádní terno (video film) (2007)
Nemělo to šťávu a svižnost dvacetiminutového dílu Futuramy, ale mělo to židovskej TIE Figher.
Pont des Arts, Le (2004)
Vyprávění, které má sílu. Deklamační způsob dialogů, herecká strohost a pseudointelektuálnost postav. Líbilo se...
Ai no yokan (2007)
Až po odchodu z kina jsem si řikal, že to nebylo zas tak špatné, ale sledování samo bylo mírně iritující.
Příběh filmu (2005)
Asi nejlepší kousek z letošní Cinepur Choice. Opakování děje a charaktery, to je to co mě dostalo.
Paraguayská houpací síť (2006)
Pokud divák přistoupí na pravidla této hry a neodmítá pomalé filmy, určitě neodejde zklamán.
Zredigováno (2007)
Forma mi nesedla, i když to v mnoha případech vypadá dobře, občas je moc dobře vidět ta "filmovost".
Krtek (1970)
Mlýny (divadlo) (1994)
Další přehláškované vystoupení divadla Sklep? Tak to sedí...
Černé ovce (2006)
Stará dobrá Novozélandská škola, dobré navázání na Jacksonovu tvorbu.
Slavnost (1995)
Pomalý rozjezd, ale finále, které jsem opravdu nečekal mě přikovalo do sedačky...
Dünyayı Kurtaran Adam (1982)
Šílený Cecil (2000)
Pocta DeMillovi? Winterbottomova noční můra? Plácnutí Gogola po zádech?
Špinavé ulice (1973)
Poslední eskorta (1973)
Jack Nicholson hraje velice podobné charatkery ve většině filmů do kterých je obsazen a umí to opravdu dobře.
Ďáblova past (1961)
Dá se vychválit spousta aspektů - od kamery až po Liškovu hudbu, ale nejlepší je se prostě ponořit a přestat vnímat okolí.
Perličky na dně (1965)
Kvalita jednotlivých povídek je kolísavá, zaujal mě především Menzel díky dialogům (respektive monologům) a Chytilová atmosférou.
Jan Hus (1954)
Velmi zábavný kousek. Historie v názvu žánru "historický", ale bohužel označuje dobu vzniku.
Dlouhý, široký a krátkozraký (divadlo) (1991)
Až přespříliš křečovitě se to snaží být vtipné, ale pár scén určitě stojí za vidění.
Dragnet (TV seriál) (1951)
Daleká cesta (1948)
Vizuálně velice poutavě zpracováno, obzvláště první polovina filmu je velice klaustrofobní a poutavě zpracovaná.