Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (628)

castor 

všechny recenze uživatele

Neučesaný slovník jako od zbožňovaného Kevina Smithe v příjemně ambiciózní komedii ze života. Každý si z ní navíc vezme to své. Je v ní slušná řádka černého humoru, stejně jako trvalých, nejen partnerských pravd. Patrná zvětralost, která (co si budeme nalhávat) postihne každý vztah, je tu vykreslena sympaticky a věrohodně, bez zbytečných scénáristických berliček. Pro inteligentní Alison je noční klub vhodnou volbou, jak se sama sobě odměnit za povýšení v práci. Během oslav se ale nekontrolované pití, několik sympatických gest a vtipných historek ze strany obtloustlého mladíka zvrtne v divokou noc a v ještě divočejší probuzení. Odpovědnost šla stranou a za několik týdnů se události začnou hýbat zcela neplánovaným směrem. Ani jeden z nich není zrovna kandidátem na rodičovství, ona úspěšně stoupá ve své vysněné profesi, on je neambiciózní flákač, který na webu pomáhá nasměrovat podobně divné existence tam, kde daná celebrita ukáže nejvíc. Ale právě neplánované rodičovství je dalším důvodem se sejít. Režisér snímek napěchoval celou řadou citací a narážek na okolní dění, a to nejen z televizního a filmového byznysu (pro běžného diváka to bude občas oříšek), odvahu sečtělý Apatow sebral například s vedlejší linií, která se táhne celým filmem a je o jedné absurdní sázce, rostoucím vousu a narážkách na Taliban. Mluví otevřeně, překračuje tabuizované jakoby se jen rozhlížel kolem sebe, vtipné momenty pak vycházejí zejména z nesourodosti budoucích rodičů. Příjemně je vykreslen i fakt, že sic je Ben nadržené prase, které v hlavě přemítá myšlenky jen na dobré pokouření (nejen z jeho bonga), uvěříme mu přes lehké zmínky o jeho dřívějších nezdarech s opačným pohlavím, že jeho procitnutí v relativně starostlivého partnera má své opodstatnění. I jeho špičkování s partou podobných existencích je vedeno v uvěřitelné rovině, sic přestřelka výrazů á la Jay a mlčenlivej Bob nebude pro každého. Ono, zřejmě ten svět už takový je a pravděpodobně bude. Rozhodně však nespadá do samoúčelného „motherfuckování“. Trefou byl i samotný výběr herců, vedle neselhávající stážistky „Izzie“ Katherine Heigl je příjemným překvapením (teprve) pětadvacetiletý Seth Rogen, který je tak trochu Apatowým dvorním hercem (celé to začalo jejich spoluprací na nadprůměrném seriálu „Machři a šprti“ – takže i u camea Jamese Franca víme, odkud vítr vane), ale i s řadou dalších se už někdy setkal (Paul Rudd, Jonah Hill aj.) a jejich spolupráce i tady nese ovoce!! Svěží, neokoukaná, mírně přepálená 80%ní komedie!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Apatowa mám čím dál radši. Po 40letém panici nám přináší ještě vtipnější,sprostější a svěžejší komedii. Člověk se až diví, že komedie ve které se fuckuje v každý druhý větě a jejíž hlavní hrdina je pernamentně zhulenej, nemusí působit vůbec trapně ba právě naopak. Obsazení je taky bezchybné ať se jedná o hlavní dvojici nebo o zhulené kamarády (jsem velice zvědavej na Suberbad, kde budou hrát hlavní role). Jenom ta stopáž mohla být kratší, protože 2 hodky jsou na romantickou komedii přece jenom moc. I tak ale velká spokojenost, protože jsem dostal přesně to co jsem chtěl. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se v "romantické" komedii sejdou herci typu Seth Rogen, Jonah Hill a podobně. Tato v uvozovkách romantická komedie (Pro ty, kteří si romantiku představují stylem: "Tak co, opíchal si jí?" "No jasně, sem jí nakládal...") se nese v bláznivém duchu. Takže je jasné, co z toho muselo vzejít. Pro mé hodnocení je zde jasná volba. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Byla sem se třídou v Rakousku na výměně, strašně sem tam toužila navštívit kino. Tak sme vybírali filmy, pryč šly ty co sem viděla + ty, co by nemohla strávit skupina rakousko-českých puberťáků. Viděla sem v programu Beim Ersten Mal (Knocked up- potažmo Zbouchnutá), mrkla na reakce tady a řikám si: ok, to pude........// Nechala bych se radši někym zbouchnout, než to vidět znova. Mělo to být v angličtině s německými titulky. Ale pozor, bylo to předabované a navíc dost hrozně! Teprve když si pustítě film v jazyce, který se několik let učíte (navíc šlo o hovorovou rakouskou němčinu), zjistíte, jak málo ho vlastně ovládáte. Rozuměla sem klasiky typu: Du bist hüpsch, Ich liebe dich, a pak třeba ještě dramatické: Das Kind ist draussen!!! Ve scéně kde souloží s už těhotnou Alison už samozřejme člověk k zasmání nepotřebuje dokonalé slovní porozumění. Ovšem to nemění nic na věci, že vtip a švih Zbouchnuté spočíval podlě mě hlavně v povedených dialozích, které sem neměla bohužel šanci všechny vychutnat. Za 3*- a to z části proto, že sem mohla mít nohy na židli přede mnou a nikoho to nepohoršovalo:) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě klasická, ale přesto originální romantická komedie. Žádná hollywoodká umírněnost, ale naopak pěkně otevřený pohled na těhotenství a všechno okolo. K tomu dobré popkulturní odkazy a spousta vyhulených kamarádů (jestli vám přijdou vtipní nebo vás to naopak bude rozčilovat, to už záleží na vašem osobním vkusu). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • Jay Baruchel (Jay) má hrůzu z kolotočů a horských drah. Do úvodní scény ho proto režisér musel hodně dlouho přemlouvat. (don corleone)
  • K obsazení vlastních dětí režisér Judd Apatow řekl: "V tomhle ohledu jsem byl naprosto sebestředný a nekritický. Prostě si myslím, že neexistují hezčí a zábavnější holky než ty moje. A hlavně jsem chtěl, aby ta rodina působila jako opravdová rodina. Filmové děti mi skoro nikdy nepřipadají jako opravdové děti. Vypracovali jsme si na natáčení s nimi fígle. Vždycky jsme scénu kompletně připravili a nasvítili před tím, než dorazily, takže nikdy nemusely na nic čekat a neměly čas se nudit. Navíc jsme točili pět minut od našeho domu a například před natáčením scény snídaně jsem se postaral, aby byly hladové. Nakonec to s nimi bylo překvapivě snadné." Herečky z nich ovšem - přinejmenším v čase vzniku tohoto filmu - mít nechtěl: "Teď jsme navíc ve zvláštní situaci, protože jim samozřejmě film nehodlám ukázat. Hrají v něm, ale neuvidí ho. To musí být šíleně frustrující, ale prostě jim nehodlám vysvětlovat to hulení a nadávky a sex..." (NIRO)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama