Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Tak tohle je pro mě Láska (s velkým L : ) )na celej život, a nevím jaký jiný komentář bych měl napsat tohle se nepohybuje na logické rovině ale je to vypálené hodně hluboku v mém srdci. Pokaždé když jsem moc unavený nebo smutný nemužu myslet nebo něco cítit tak si to pustím, stačí pár slovních přestřelek Listra a Rimmera s malou vše vysvětlující vsuvkou od Kriťáka a nechápavě nepřítomným výrazem od Kocoura = vše zlé je pryč a já si připadám jako nový člověk ( aspoň ušetřím za lázně nebo psychiatra). Jak pravý klasik „Jseš užitečnej jak automat na kondomi ve Vatikáně“. Pro mě naprostá jednička mezi seriály. No a už jsem zase sentimentální.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Myšlenka smíchat sci-fi s mytologií se už vyplatila v Stargate v BG mytologie hraje přece jen větší úlohu což není vůbec na škodu. Pro mě je tohle nejlepší scifi seriál, který do těchto dnů vznikl. Oceňuji také to, že autoři pochopily že míň hodněkrát znamená víc, přesto by seriál mohl mít o jednu řadu míň. Také se mi líbí filmové pokračování, které zaplňují bílá místa v universu BG což je mnohem lepší než kdyby z toho vytáhly další serii, což je normální praxe ale kvalita seriálu kuli tomu upadá což díky bohu pro BG neplatí. Ani při jedné epizodě jsem se nenudil i díky skvělému hereckému obsazení, kde doopravdy nikdo není navic. V dnešní době rozhodně nejoriginálnější a nejzajimavější sci-fi seriál. Star Trek může jít klidně k šípku.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Nejlepší co bylo a taky co vlastně mohlo být natočeno o druhé světové válce. Příběh mladých mužů, kteří si zvolili tu nejtěší službu jakou mohly tím, že se dobrovolně přihlásily k nově vznikajicí výsadkové armádě ( tudíž zřejmě nejlepší vojáci, kteří zasáhly do boju IIWW). Divák má jedinečnou možnost s nimi projít celou cestu z výcvikového tábora přes vylodění v Normandii až po konec války. Seriál, který realně a bez příkraz nebo nadbytečného patriotismu a patosu ukazuje nesmyslné peklo války. Za vše mluví jedna věta, která zazní na konci seriálu "Tati byl jsi za války hrdinou? Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů" Pravdivý příběh o opravdických hrdinech. Celý serial je natočen podle skutečných výpovědí přeživších 101. vysadkové.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Seriál, který nás seznamuje s partičkou tak zvaných geeků/fyziků/geniů, kteří mají trošičku problém se srovnat se světem normálních/obyčejných lidí a to hlavně s opačným pohlavým výjímku tvoří Sheldon, kterému je to naprosto jedno a na ostatních lidech mu pramálo záleží. A do téhle společnosti se přistěhuje překrásná servírka/herečka Penny, která rozvíří hladinu stojatých vod jejích geek světa. Geniální nebo originální (originál tu je snad jen Sheldon), to sotva ale krutě vtipný a rozhodně nenudící seriál, který si zatím drží svojí kvalitu tak uvidíme jak mu to dlouho vydrží.

Přátelé

Přátelé (1994)

Tak s touhle partičkou přátel jsem vyrostl koukal jsem na ně když jsem chodil na základku i na střední, na koleji jsem si ho pouštěl a i teď se občas na nějakej ten dílek podívám. Uznávám, že nějaký ten díl je slabší ale je to jeden z mála seriálu kde mi vůbec nevadí, že bylo natočeno tolik dílů jen ten slibovaný záverečný film mi chybý. Přijemná partička lidí, která si sedla jak v realným tak seriálovým životě což je vidět v každém dílu. Další z mála amerických seriálú, který u nás zná uplně každý. Tímto bych chtěl poděkovat představitelům ustřední sěstice i všem ostatním, kteří se na seriálu Přátelé podíleli za překrásných deset let, které mi pomohly dospět.

Black Books

Black Books (2000)

Co k tomuhle může člověk napsat tohle se musí vidět. Nemůžu si pomoci ale tady se zkřížily dvě věci které bezmezně miluju a to knížky a červenej trpaslík ( takže suše absurdní, čerňoučký hůmor britského konverzačního kalibru).

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Vyjmečná knižní předloha vyjmečný seriál a zas v tom má prsty HBO. Druhá serie je snad ještě lepší než ta první čemuž se docela divím protože ta první byla dokonalá. Ale stejně knížka je knižka právě chroupu Hostinu pro vrány takže nerušit.

Kancl

Kancl (2005)

9/10. Naprostá srdcovka s emocionálně uspokojivým koncem. I když objektivně musím uznat, že to má svoje slabá místa je to neuvěřitelně vtipné a každý kdo alespoň chvíli dělal v kanceláři bude mít takový ten pocit, že i když je to každou řadou ujetější tak mu je to tak nějak povědomé. Protože vztahy na pracovišti jsou naprosto uvěřitelné. Bohužel se produkci nepovedlo nikdy nahradit odchod Steve Carella. Další mínus pro mě byla postava Eda Helmse, která byla postupem času tak neuvěřitelně otravná až mě to začalo vytáčet

Machři a šprti

Machři a šprti (1999)

Obrovská škoda, že tohle má pouze jednu serii. Tohle mělo obrovský potenciál.