Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Deníček (15)

Nenaplněný potenciál

Sedmý zářez pro rok 24. V rámci levné neděle v cinestaru za neuvěřitelných 79 Kč. Bohužel je Občanská válka pro mne docela zklamáním.

Krvavé orgie

Letos po šesté v kině. A Boy Kills World byl správně krvavý zážitek.

Mega mlátička.

Čtvrtá návštěva kina, pro tento rok. Godzilla vs Kong, byl to pořádný úlet.

Opět Duna.

Musel jsem znovu. Poprvé jdu na jeden film do kina vícekrát. Opět to byl zážitek.

Opět Duna.

Kulturní událost roku

Duna: Část druhá

To takhle jednou jdete do kina, a víte že to bude dobré. To takhle jdete z toho kina, a víte že jste viděli něco výjimečného. Něco, co definuje film jako celek. Něco co definuje jeho podstatu.

Prsteny moci

Prsteny moci vs negativní stránka internetu

8/10. Přibližně po roce a půl jsem se k tomu vrátil a poctivě to nakoukal. Rozdělíme si to na čtyři hlavní linky. 1) Chluponozi + asi Gandalf. Taková naivní příjemná fantasy s tajemným cizincem a poznáváním kultury protohobitů. Linka která stojí sama o sobě a kdyby tam nespadly ty ohnivé kameny z Mordoru nespíš by se mohla odehrávat v jakémkoliv čase, ikdyž vůdce kmene tvrdí že se tohle děje výjimečně ale pravidelně, takže kdo ví. Přiznám se, že mi tohle putování hodně přirostlo k srdci. 2) nazveme jí ,,mithril" linkou, takové menší ,,politické drama", které končí ukováním tří elfských prstenů,  což nemá sice ukotvení v lóru ale prostě mi to do toho světa pasuje a má to svojí vnitřní logiku. Největším plusem téhle linky je vztah mezi Elrondem a Durinem a je prostě nejlepší. 3) Linka jižní království, které se hodně propojuje s linkou Numeron, tedy tou 4) obě jsou slabé, plně těch nejjednodušších scénaristických berliček. Nebýt tři výborných postav Halbrand, Galadriel a Adar, byl by to hrozný průser. A ano Galadriel je dobře napsaná a zahraná. Vím spostu lidi na ní nadává, jejich problém. Já si ten převod z namyšlené, nadřazené elfské ,,kravky" toužící po pomstě v bytost prozření, uvědomující si jak moc se nechala svojí temnotou ovlivnit a vše dovedla na hranu pouhý krok od prázdnoty. Nádherně vizuálně stvárněné stojící Galadreil proti hradbě ohně, prachu a kouře.  Velkou výtku mám proti názvu seriálu. Proč se nemůže jmenovat pouze Prsteny moci? Sami autoři si nabíhají na ten meč srovnávání s velkou trilogii. Jinak proběhlo spoustu negativního vůči tomuto dílů. A v podstatě je to každého věc ale řeknu vám jedno, jsem velký fanoušek filmové trilogie, všechno jsem přečetl i nedokončenymi příběhy se prokousal a filmového Hobita přežil a takovou vlnu shitstormu prostě nechápu, není to dokonalé a má to svoje problémy ale vidím v tom velkou snahu vyprávět něco smysluplného a nádherného ze světa Ardy. A že tam hrají afroameričané elfy a trpaslíky má být problém? Oba jsou mimochodem v pohodě, teda Disa ty vousy mít mohla, ale co už. Hlavně je to fantasy, ne historie a za celou dobu sledování to nijak nekazilo dojem, i když se přiznám že s prvního traileru jsem kvůli tomu moc nadšen nebyl. Ale nehodlám si kvůli iracionální negativitě kazit zážitek. Jen tak mimochodem Jackson se taky nedržel předlohy a jakou bombu stvořil. Jsem nakonec rád, že si Amazon uvědomuje co má v rukou a jak těžký úkol to je a zatím neprzní tento vesmír, tak jako Disney przní Star Wars

Nejen filmem je člověk živ

Seznam dohraných her:

PC

Star wars: Jedí Knight II: Jedi outcast

Star wars: Republic Commando

Mafie

Quake 4

PS4

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The Old Blood

Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted: Among Thieves 

Far Cry 4

Far Cry Primal

South Park: The Stick of Truth

Detroit Become Human

Assassin's Credd Odyssea

The Witcher 3: Wild Hunt

  - Hearts of stone

  - Blood and wine

Cyberpunk 2077

Kingdom Come: Deliverence

Star Wars Jedí: Falen Order

God of War

God of War: Ragnarok 

Ghost of Tsushima 

 - Island Iki

The Last of Us

 - Left begin

The Last of Us II

Ps5

Uncharted: A Thief's End

Když je o víkendu nuda!

Po víkendu stráveném se seriálem Řím jsem unaven ale spokojen.