Reklama

Reklama

Vzdálené světy

  • USA Two Distant Strangers
Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
USA, 2020, 32 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Po cestě domů za svým psem se muž zasekne v časové smyčce a pořád dokola prožívá osudný konflikt s policajtem. (Netflix)

Recenze (37)

agentkenny odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo ale už opravdu trapný. S tímhle Netflix u mě hodně klesl, a ten konec tomu nasadil vážně korunu - prezentovat Floyda tak, že si šel jen do obchodu koupit potraviny, bylo neskutečný. Kriminálník a feťák, který se snažil nakoupit padělanou bankovkou, je opravdu neviňátko, že? Oprávněně byla zavolána policie, a následně to tedy byl oprávněný zákrok, a kdyby se nevzpírál a nezdrhal, všechno mohlo proběhnout v klidu. Jenže se tak nestalo a policie zkrátka musí počítat s tím, že tito jedinci, co se vzpírají a utíkají, mohou nadělat víc škody než užitku. Věřím, že nebyla v dané situaci jiná možnost, než ho prostě zakleknout, a to že nemohl dýchat, mohla být klidně lež, a já být policajtem, tak mu nevěřím ani slovo, po tom všem, co se předtím odehrálo. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

námet dobrý, prevedenie uchádzajúce, casting dobrý (takmer som si cvrkol z úsmevu fízla :)), k tomu primeraná stopáž..takže to mohlo byť za štyri hviezdy s pruhmi..ale jedna päťcípa drbla pod schody z otvoreného konca, kedy ma to, že tmavší občan je vo všetkom lepší ako jeho protihráč nepresvedčilo, takže som chcel vidieť, ako s ním vyserie..druhá klesla na zem postrelená čiernym rasizmom, ktorý je -Bůhvíproč- povolený a ktorý ma desí tak, že mám obavy sa v noci prechádzať po Bronxe..prípadne Luníku IX... ()

Reklama

PEZ 

všechny recenze uživatele

Príliš veľká stávka na istotu. Agitka čo sa týka útokov policajtov na černošské obyvateľstvo. Je to robené až príliš na city a bez prekvapenia. Pričom sa tu využil staručičký nápad z Groundhog day. Nie zlé a našťastie dostatočne krátke, ale ten Oscar za najleší krátkometrážny film roka sa mi zdá byť prehnané. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Natočené hezky, ale ........... Rozhodně nejsem rasista a nesouhlasím se všemi případy, co se v USA odehrávají, ale toto je doslova parazitování na úkor jednoho. Stačí se podívat na statistiky kriminality. Celé BLM "protesty" to celé podtrhly. Ve finále to je i důvod, proč to vyhrálo sošku, protože zrovna letošní rok Oskarů byl jen o BLM. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Scenaristicky, rezijne i herecky velice vydareny film. Hvezdu strhavam za poselstvi tohoto filmu (bohuzel si myslim, ze nominaci na Oscary ziskal prave za to). Misto toho aby bylo poselstvi, ze v NYPD jsou nekteri policisti nackove, nebo jeste lepe, ze nekterym jde jen o brutalitu, ale nezalezi jim na barve pleti, tak to cely vyzniva, ze vsichni americti policajti jsou rasisti touzici po bile zemi. O kauze G. Floyda jsem nic nevedel a nerikam, ze je OK co se stalo, ale pokud by obeti byl beloch (a ze podobne pripady existuji), tak z toho nebude takova kauza. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Při prvním probuzení si Perri (Zaria) po vstanutí v záběru na postel zaváže župan. V dalším záběru, při vstupu do koupelny, ho má ale rozvázaný. (FoxMulder)

Reklama

Reklama