Reklama

Reklama

Prokletí nepláčou

  • Francie Les Damnés ne pleurent pas (více)
Trailer 2
Francie / Belgie / Maroko, 2022, 110 min (Alternativní 106 min)

Fatima-Zahra a její syn Selim se snaží přežít v marocké společnosti. Fatima je prostitutka. Když se Selim dozví pravdu o svém otci, je odhodlán prosadit se jako hlava rodiny a jejich bouřlivý vztah je vystaven zkoušce. (Cinemax)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tejto arabskej píčovine som venoval 10 minút. Bolo to presne o 10 minút plnej pozornosti viac, ako si zaslúži. Dobre sa však pri tom pozeral hokej. ODPAD! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Fatima se snaží klofnout chlapa, co je celkem pochopitelné, protože sama žena v muslimské zemi určitě není něco, po čem někdo touží. Selim se hledá a je otázka, co vlastně chce, kam míří. Film, který možná o něčem vypovídá, ale nezaujal tak, aby mi stál za uchování. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý scenár zasadený do originálneho marockého prostredia, ktorým sa spoločne prebíjajú matka Fatima a jej syn Selim. Dejová línia bola celkom chytľavá, ale spracovanie bolo často na môj vkus až príliš bezemočné a ťažkopádne. A pritom tu bolo tých emócií až-až. Fatima sa poriadne snažila posunúť v živote ďalej a už mala na dosah istotu v manželstve. Selim bol taký oportunistický debko, ktorý ešte aj vlastnú mamku ponižoval, takže toho mi až tak ľúto nebolo... 3*, hoci si myslím, že potenciál bol pokojne aj na 5* ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film, niterný, o milionu různých variant vztahů mezi lidmi, vztahů mezi matkou a synem, složitými lidskými osudy, mnohdy velmi obtížném žití v africkém Maroku. Po zhlédnutí příběh ve mě zůstává, zanechává stopu, a to je pro mě důkaz, že snímek má pro mě vysokou hodnotu a po všech stránkách jej musím hodnotit nadprůměrně. Herci obou postav Fatimy-Zahry i Salima to zahráli hodně přesvědčivě a líbilo se mi také, že režisér a scénárista v jednom Fyzal Boulifa všechno upletl tak, že to bylo naprosto uvěřitelné, ze života a nedivím se, že především řežisér, ale také další tvůrci a herci získali (a ještě určitě i získají) doposud pět vítězství a devět nominaci na tak významných filmových festivalech, jako např. Benátky, Londýn, Palm Springs, Ženeva, Stockholm, Taipei, Minneapolis, Bordeaux, Bělehrad ... 10999 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Selim odsuzoval matku za její "výdělečnou" činnost.Snažila se o živobytí pro oba.Tolik k matce.Selim sám ,aby si zajistil pro sebe lepší život podlehne ,dobrovolně ,svodům bohatého Francouze. I když prvotní krok učinil on sám. A jen tak, mimochodem, podělá matce slibný vztah. Konec,,kdy je slyšet zvuk motoru vytúrovaného na plné obrátky, jak ujíždí a Selim se ho snaží dostihnout....Každému co jeho jest. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama