Reklama

Reklama

Florencie, město talentů

(TV film)
  • Francie Florence, cite des talents (více)
Francie, 2015, 52 min

Obsahy(1)

Vzrušující procházka perlou Toskánska. Město je symbolem italské renesance, které za svůj rozkvět vděčí pohádkově bohatým rodinám bankéřů a obchodníků, již se stali mecenáši těch nejvýznamnějších umělců a velikánů své doby, Michelangela, Brunelleschiho, Leonarda da Vinciho i dalších proslulých stavitelů, sochařů a malířů. Také tamní řemeslníci byli a jsou obdařeni jedinečnými dovednostmi a talentem.
Vrátíme se do minulosti, do časů, kdy Florencii vládli Medicejští. Město dnes patří k nejkrásnějším na světě a nabízí vskutku mimořádné zážitky. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument o jednom z nejkrásnějších měst světa, který se výjimečně nezaměřuje na galerii, nýbrž na místní schopné lidi, kteří svou řemeslnou ruční výrobu provozují času navzdory. Například šperkaři ve starých dílnách, které pamatují Michelangela, apatykáři, kteří čerpají z receptů z doby renesance, také výrobci kvalitních kožených skvostů či tkalci vzácných látek, vyráběných na stále funkčních původních stavech... Zajímavé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odkedy sa Florencia stala azylom Hannibala Lectera v geniálne atmosférickom románe Thomasa Harrisa Hannibal, mám pre toto jedinečné talianske mesto slabosť. Neskôr ma v nej len utvrdil seriál Mediciovci: Vládcovia Florencie. Z dokumentu Florencie, město talentů sála neskutočná atmosféra vďaka jedinečnej tamojšej architektúre, do ktorej svoj podpis vtisla história. Taliansko obecne nejako extra nemusím, ale vo Florencii by som si vedel predstaviť dožiť svoj život. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kožené kabelky krásné látky ani šperky, nic pro mě, kdo jednou zkusil modu od Vietnamců nevymění ... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama