Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

tron 

všechny recenze uživatele

Až do „toho“ zvratu dobré. Bohužiaľ nie zázrak, na to sú postavy priveľmi nudné, dialógy nezáživné, vzťahy medzi hrdinami podpriemerné a scenár klišé. Ale veľa toho zachraňuje mix mojich asi najobľúbenejších hororových subžánrov: hixploitationu a folk horroru. Postupné vyvražďovanie (hoci mdlých) postáv má niečo do seba, je správne nepríjemné, drsné a naturalistické. Bohužiaľ, po spomínanom twiste to úspešne pochovali. Ale 2* si Klasický horor nezaslúži. Asi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Rejžové mají očividně dost nakoukáno, takže chválím, že první půlka filmu, kde se skládají pocty ke kultovním milníkům hororového žánru, stojí opravdu za to a po hororové stránce funguje dobře. Začíná se klasicky partou lidí, bouračka, probuzení, zjištění, že jsou v prdeli, nejsou tam sami a něco/někdo po nich jde. V téhle chvíli snímek funguje skvěle po stránce atsmosféry, hudby a nějaké té krve. Pak si tvůrci řekli: ''Serem na to, budeme originální (což nejsou) a dojebeme celý feeling z filmu dementním zvratem'', který pro zasvěceného fanouška je viditelný už v prvních 15 minutách. Pak se film už jen vleče na konec a vyjde vlastně vniveč. Je to škoda, našlápnuto bylo dobře. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dokud je to 'klasický horor', jde o silně neoriginální, i tak ale velmi napínavý a solidně strašidelný festival osvědčených žánrových prvků. Jakmile se však vyloží karty na stůl, opojné tajemno je vesměs v háji. Pointa není vůbec marná, některé z předchozích záhad ale dostatečně neobjasní a hlavně to přepnutí do trochu jiného stylu není pořádně využito. Jako hříčka pro fandy žánru ale vcelku fajn jednohubka. 65 % ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád béčka, ale tohle je déčko…Je urážka, že se to jmenuje klasický horor. Název “klasická sračka” by byl trefnější a ihned by bylo všem jasné, na čem jsou. Zde je opravdu vše špatně. Od rozpočtu (chápu, že klasické horory se točili s kamerou v lese na chatě u kámoše, ale tady to smrdí.), přes herce, kameru a totálně vykradený scénář (Texaský masakr, Leatherface, Slunovrat). Je to prostě šíleně laciná a špatně napsaná a zahraná blbost. Udělali by nejlépe, kdyby to pojali jako found footage…. hvězdičku za to, že chápu, že každý nějak začínal a za to mlaskání, ovšem jinak toto není ničím byť trošičku nápaditý, nikde není ani jeden malinký originál (až na to mlaskání), který by do toho vnesli pro ukázku svého nadání a tak je tento film zbytečný…. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama