Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tyhle skladby máte rádi, ale víte vlastně, jak vznikly? Dokumentární seriál o hudebních festivalech, softwaru Auto-Tune nebo třeba chlapeckých skupinách. (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (6)

Stockholmský syndrom (2021) (E03) 

Zdá se výborná strategie pro skládání písniček "když tě to nudí, něco je špatně". Pak píseň slyšíte a říkáte si vždyť je to jednoduchý, proč jsem to nesložil já? Vůbec jsem netušil, že slavné písně od Backstreet boys nebo Britney Spear byly složeny od Švédů. Konečně jsem viděl ono slavné vítězné vystoupení ABBY na Eurovizi. Vysvětlení , proč ABBU doma ve Švédsku ignorovali je jakž takž. ()

Co způsobili Boyz II Men (2021) (E04) 

Čtyřčlenná vokálně harmonická skupina, která ovlivnila vývoj hudby. Na tuhle skupinu si moc nepamatuju i když je "poslouchalo převážně běloššké publikum", opravdu se na sklonku 90. let vytratili a stali se symbolem minulosti. Zpívali procítěné balady, ale černoššským stylem 40. let. Převálcoval je nástup jižanského hip hopu, který mě větší šťávu a víc zastupoval černošství. Závěr dokumentu je smutný když na kapelu v USA přišlo na koncert  "jen" 500 lidí. Nyní s nemoderním zvukem na koncertech prezentují jako stará škola, na kterou lidé rádi vzpomínají včetně svých neřestí. "Kdykoli slyším Boyz II Men, mám pocit, že je mi 14 a pořád čekám, až si mě všimne kluk, do kterého jsem zamilovaná" říká posluchačka na jejich nedávném koncertu". ()

Ještě country, nebo už pop? (2021) (E05) 

O žánru country pop slyším poprvé. V Americe je ovlivněno vesnických folkem, irskými přistěhovalci apod. Country že má pověst upřímnosti , pravdy a poctivosti? V USA? Ha ha... ()

Čtyři songy z Brillu (2021) (E06) 

Nejak to po me zteklo, aniz by to zanechalo hlubsi stopu. Nedivim se nizkemu hodnoceni. Ale na sex, drogy, rockenrol a posilovnu neni nikdy pozde. Dokument na Ceske televizi Artu. ()

Jakou sílu má píseň? (2021) (E07) 

Encyklopedická nudná přehlídka zřejmě pro Ameriku politicky důležitých protestsongů. O hnutí za to, aby mohli dívky na punkových koncertech stát kde chtějí jsem slyšel poprvé a nedivím se, že zaniklo.  Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/15380406874-jak-se-dela-pop/222387763330007/ ()

Festival, kam se podíváš (2021) (E08) 

Pobavil mě pokus uspořádat festival v zemi, kde je Bůh Dolar s cílem vyždímat z lidí peníze. Jak jednou říkal Dan Bárta festival je z jedné třetiny o přírodě okolo, z další o chlastání a z třetí třetiny o hudbě. Dokument na České televizi Artu. ()

Reklama

Reklama