Reklama

Reklama

Epizody(3)

Recenze (5)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

podobná premisa jako u první série, přesto to ale není totéž a každá série je úplně jiná. Zatímco ta první měla dva hlavní hrdiny a ukázala drsný svět mužské věznice ve které se musí naučit žít obyčejný otec od rodiny pykající za svojí chybu, ta druhá přichází se ženskou věznicí, větším počtem postav a taky útoky na první signální. První věcí co na diváka vyskočí je již zmíněná ženská věznice, která oproti té mužské vypadá spíš jako pionýrský tábor. Jasně, pořád je to vězení s dozorci a jasně danými pravidly, ale ani zdaleka nepůsobí tak drsně jako její mužský protipól. Druhou zásadní věcí jsou pak postavy a jejich příběhy, kdy se jede těžce na soucitnou notu (těžký život matky samoživitelky, feťačka vyléčená díky těhotenství, zabití dítěte díky poporodní depresi,...) a i když to jsou všechno vážná témata tak to dohromady funguje o něco hůř než v případě chlapské série. To tlačení na pilu je tady zkrátka mnohdy spíš kontraproduktivní. Naštěstí je tu ale skvadra dobrých hereček v čele s Jodie Whittaker a Bellou Ramsey a ty to spolehlivě táhnou do vod nadprůměru...70% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než první série. Více nás tlačí do soucitu..., ženy a jejich děti, to je vždycky těžký kalibr..., a více se hraje na sociální strunu. Pořád si to ale drží laťku a hereckou úroveň. ()

Reklama

BullittSF 

všechny recenze uživatele

Pořád velmi hutné drama. Trochu neuvěřitelné se mi zdá doživotí Abi vzhledem k okolnostem. A příběh Orly je trochu neukončený. ()

matolas 

všechny recenze uživatele

Vo väzení sa stretnú tri ženy. Tehotná feťáčka, slobodná matka v nezávideniahodnej situácií a žena, ktorá zabila vlastné dieťa. Niektoré metafory sú síce na facku, ale ako celok to funguje. Nečakal som, že to niekedy napíšem, ale hlavne vďaka Jodie Whittaker. O to viac ma mrzí, že jej scenáre pre TARDIS písal Chibnall. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KDYBYS MĚLA JEDNO PŘÁNÍ…?“ ... “MOHLA BYCH VRÁTIT ČAS, PROSÍM?“…  Takže tentokrát na téma matky a vězení – na všemožnej způsob! Vyprávění o tom, jak to chodí na místě, kde máte dostatek času přemejšlet o složitosti světa a tíze špatnejch rozhodnutí. Ovšem taky místě, který poskytuje (dostatek) času na nápravu a odpuštění. Všech! Lehce slabší než „chlapská“ série, ale asi bude záležet na úhlu pohledu…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Herečka Siobhan Finneran (postava Marie-Louise O'Dell) spojuje obě série. 2.) Svoji další vekou roli zde ztvárnila „gender-fluid“ herečka Bella Ramsey, známá (zejména) z „The Last of Us“. 3.) Thx za titule „leniucha“.  ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama