Reklama

Reklama

George Coleman & spol.

  • USA Another Kind of Soul: The Coleman Family Legacy

Obsahy(1)

Velký jazzový saxofonista a jeho hudební dynastie... Americký jazzový tenorsaxofonista a hudební skladatel, dodnes muzikantsky aktivní George Coleman (1935). Výrazný melodik. Jeho sóla mají obdivuhodnou harmonickou architekturu. Spolupracoval s Milesem Davisem, Herbie Hancockem, B. B. Kingem, Lionelem Hamptonem, Ronem Carterem, Elvinem Jonesem, Lee Morganem a mnoha dalšími. Vydal více než dvacet alb pod svým jménem. Je hrdinou Spielbergova filmu Terminál. Jeho dcera Gloria Coleman je virtuoskou Hammondových varhan. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

topi 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument pro všechny fanoušky hudby nejen jazzové. Samotní muzikanti se tam potom najdou, protože styl života v hudební branži je ve všech žánrech stejný :). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zapůsobily na mě popisované životní styly muzikantů. Treba "Muzikant se zpil do nemoty, takže majitel klubu měl peníze zpátky". Nebo "Můj otec hrál 24hodin denně sedm dní v týdnu. Pak dal vedle sebe sako a na pár hodin si zdrimnul" Dokument je shlédnutí v archivu České televize. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Výbornou muziku přibližuje velmi nenápaditě pojatý film. V českém znění navíc poznamenaný hudebními neznalostmi překladatele a režiséra, kteří z Herbieho Hancocka udělali dvě osoby (možná si jenom spíkr vložil mezi křestní jméno a příjmení intonační čárku - to měl ale rejža ohlídat), ze skupiny Booker T. & The M.G.’s pak dokonce dva hudební kluby (!). -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2018. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama